Как да направя най-вкусните печени ребра

  • 15 437
  • 6
  •   1
Отговори
  • Мнения: 102
Моля,помогнете как да направя най-вкусните печени ребра ,само че на фурна не на скара

# 1
  • Мнения: 42
У дома ги предпочитаме така:
Измивам много добре ребърцата (и с пържолки става) и ги поръсвам със сол, червен и черен пипер на вкус. Подреждам ги в тавичка, заливам с вода. Количеството на водата е приблизително такова, че ребърцата да са наполовина до 2/3 покрити. Пека на умерено силна фурна, докато ребърцата започнат да ухаят приятно и получат златисто-кафеникав "загар". cook Да ви е сладко!

Доколкото знам има и готови подправки, но аз не съм техен привърженик. Съдържат консерванти, оцветители и други ненатурални съставки.

# 2
  • Мнения: 475
У дома си имаме една вече почти универсална марината - соев сос и чесново брашно. С нея ребрата стават... Слагам ги в тавичка, капвам малко вода да не залепват и завивам с фолио. Към края на печенето отвивам за хрупкав загар.  Hug

# 3
  • София
  • Мнения: 18 679
Така само с вода не стават ли като сварени Rolling Eyes

# 4
  • Мнения: 503
С фикса на Маги за ребърца .Сполучлив е .  Peace
Или да ги мариноваш за 1 час в смес от: 1 лимон-сока, 1 с.л подправка за скара, 4 с.л соев сос, 3 с.л ябълков оцет, 1 с.л захар, 3 скилидки чесън -пресовани, 1 с.л кетчуп.
Нареждат се в тавичка заедно с маринатата.Налива се 1 ч.ч телешки булъон от кубче.Пекат се 45 мин. ,като по време на печенето се обръщат.

Последна редакция: нд, 07 мар 2010, 19:45 от ива

# 5
  • Мнения: 4 668
Имам една рецепта от форума / извинявам се , че не помня кой е автора  Embarassed /
Правила съм ги , много са хубави -

Печени ребра в билкова коричка
Продукти:

1кг. свински ребра
2с.л прясно мляко
3с.л. зехтин
1с.л. червен пипер
1с.л. босилек
1ч.л. риган
1ч.л. кориандър
4с.л. горчица
4с.л. галета
3скл. счукан чесън
1ч.л. сол
чер пипер


Измиваме и нарязваме свинските ребра на порции.Останалите продукти смесваме в купа и разбъркваме докато се получи кашичка.Намазваме ребрата и нарежддаме върху подмазана със зехтин тавичка.Покриваме с фолио.Печем в загрята фурна.След около един час махаме фолиото и оставяме да се запекат.

# 6
  • Мнения: 42
Така само с вода не стават ли като сварени Rolling Eyes
Не, водата се изпарява и те се запичат.

Общи условия

Активация на акаунт