кори за баница

  • 8 901
  • 15
  •   1
Отговори
  • Мнения: 4
успешни рецепти за баница със сирене и качествени кори за баница

# 1
  • Мнения: 150
Ползвам само Одрински кори и Фамилия. Корите на Кауфланд също ми допадат,но фаворит са ми Одринските. У дома най-обичаме класическата баница - 5 яйца,1 голяма кофичка (500гр) кисело мляко,1 ч.л сода и сирене на вкус. Веднъж пробвах и с брашно в плънката,но определено не ми хареса. Другата баница,която обожавам е баницата с тиква.

# 2
  • Мнения: 169
 Друга разновидност на стандартната баница е : когато мачкаш корите за баница на топки, подреждаш ги така на топки в тавата.Отгоре заливаш със предварително приготвената смес 4- 5 чйца, сирене , кисело мляко 1 кофичка, 1ч.л сода и олио. след като се опече баницата я провесваш върху 3 чаши за около 15-20 минути.
Това е така наречената весена баница  Peace

# 3
  • Талант на 2012,2013 г.
  • Мнения: 3 001
Аз ползвам сръбските кори за баница или Фамилия. Wink

# 4
  • София
  • Мнения: 2 045
Сърбиянка Peace

# 5
  • Мнения: 1 213
Използвам Фамилия или Белла.Редя корите и сиренето,режа на парчета,поливам със загрято олио,разбърквам 2-3-4/според това колко ми се намират/яйца в компотен буркан слагам сол и вода до два пръста под ръбчето -може по малко или повече-според това дали искам да е по суха или по мека,заливам и пека.

# 6
  • София
  • Мнения: 4
Сръбските кори на ORO са хубави.

# 7
  • Поморие
  • Мнения: 85
Използвам само кори Фамилия и съм много доволна. В къщи обичаме баница със сирене и баница с тиква. Рецептата е традиционна без никакви тайни  Laughing

# 8
  • зад кестените
  • Мнения: 798
Друга разновидност на стандартната баница е : когато мачкаш корите за баница на топки, подреждаш ги така на топки в тавата.Отгоре заливаш със предварително приготвената смес 4- 5 чйца, сирене , кисело мляко 1 кофичка, 1ч.л сода и олио. след като се опече баницата я провесваш върху 3 чаши за около 15-20 минути.
Това е така наречената весена баница  Peace

А може ли да покажеш снимки, извинявам се за въпроса може и да ти звучи глупаво newsm78 newsm78 ама  нещо не ми е много ясно това с тези топки.Хващаш листа и го мачкаш произволно така ли ..Зашото аз веднъж правих нещо подобно но не ми се получи особено добре , стана една такава неравномена ,на места тънка на места по дебела.

# 9
  • Мнения: 169
Да точно смачкваш кората на топка и я поставяш в тавата, след това пак намачкваш и слагаш топката до нея .Един вид все едно редиш розички ( а това са смачканите кори).
Уф дано да ме разбра  newsm78
за снимка обещавам, тези дни ще направим и ще се постаря със снимков матерял  Wink

# 10
  • Мнения: 97
с кори Сърбиянка баницата става страхотна  Peace

# 11
  • зад кестените
  • Мнения: 798
с кори Сърбиянка баницата става страхотна  Peace

тез кори доста ми хваят , подобни на одринските ли са ?

# 12
  • Варна
  • Мнения: 2 768
с кори Сърбиянка баницата става страхотна  Peace
От къде ги  купувате тези кори? Май не съм ги виждала newsm78

# 13
  • все тук
  • Мнения: 1 716
И аз не съм виждала такива, но от Фамилия съм много доволна - не се късат, пресни са и са доста като количество за цената си.

# 14
  • Мнения: 321
Аз също ползвам "сърбиянка"    ,но искам да споделя с вас за последната баница ,която правих на Сирни заговезни . За мен това е  нова рецепта,моля, ако е на някоя от вас да ме извини,но нямам някакъв спомен от къде съм я преписала. Прави се с кора от многолистното тесто,но разточено на  лист ,като за точена баница. Плънката за 800гр. кори/1 голяма опъковка/ е 250гр. натрошено сирене ,4 яйца+1 жълтък за намазване на баницата и 80-100гр масло,на малки парченца. Върху разточената кора се ръси от плънката ,парченца от масълцето ,завива се тънко руло ,което се усуква около остта му и така усукано се поставя на охлюв в намазнена тава,на разстояние едно от друго/да не е стегнато/Аз напълних тавата с 400гр.тесто/1 малка опъковка/,т.е с половината количество продукти.Отгоре се маже с разбит жълтък  ,сол,ким,сусам или каквото решите. Пече се в загрята ф-на на 220 ,до зачервяване. Забравих да кажа най -важното,че тестото се дели на 8 еднакви парчета,в моя случай парчетата бяха 4 и станаха 4 рула. Баницата ми стана прелестна,пръхкава,мекичка и много хубава и на следващия ден,когато доядох едно останало парченце.Това е от мен. Аз вече ще правя само такава баница,защото всички в къщи така пожелаха-а за мен това е закон Laughing

Общи условия

Активация на акаунт