Идея за използване на "вчерашен" ориз

  • 2 115
  • 11
  •   1
Отговори
  • Мнения: 581
Тази вече си взехме китайска храна за вкъщи и оризът остана почти целия, а не ми се иска да го хвърлям. Предполагам, че ако просто го затопля утре няма да е много вкусен. 
Имате ли някаква хитринка за претопляне и 'освежаване' на останал ориз? Не е със зеленчуци, а е бял и се чудя какво ли ще се получи, ако утре пробвам да го запържа с някаква добавка - зеленчуци, сос или нещо друго...?
Вие имате ли идеи?

# 1
  • Мнения: 1 777
Ето тези кюфтенца на Берина са супер

http://berina-berina.blogspot.com/2009/05/blog-post_04.html

# 2
  • Варна.....
  • Мнения: 1 754
И аз на кюфтета бих го направила- но с грах, морков, сирене и после панировка- яйце, брашно..
Става ммммм
Една от любимите ми храни.

# 3
  • Мнения: 7 474
Направи една кавърма или винен кебап и го залей.

# 4
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Понякога го слагам в супа.

# 5
  • Мнения: 27 524
Вчерашен китайски ориз си ми е супер вкусен и днес. Но ако е с яйца и зеленчуци, де  Grinning
Ако е просто бял сварен без грам подправка - тогава пак си остава само за гарнитура към нещо  Peace

# 6
  • Мнения: 1 085
Добави запържен лук и подправки и напълни чушки.

# 7
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Вчерашен китайски ориз си ми е супер вкусен и днес. Но ако е с яйца и зеленчуци, де  Grinning

И на мен ми е вкусен Mr. Green затова като остане сама си го изяждам Blush

# 8
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 2 705
Аз го правя точно запържен с лук, зеленчуци (грах, чушка, морков, тиквичка - каквото се намира), бъркани яйца, шунка или пилешко. Понякога слагам къри, кашу, ананас от консерва, скариди.

# 9
  • Мнения: 286
за гарнитура към някакво основно ястие с месо ще стане.
но понеже не готвя с месо често, обикновено правя една бърза манджа за 10на минути с гъби, лук, чесън и копър, леко пържени-задушени, като гледам да си пуснат сока и да не се изпари. И става добре като сипя в чиниите от гъбите със соса им, и слагам до тях ориз.

# 10
  • Талант на 2012,2013 г.
  • Мнения: 3 001
А защо не и гъби с ориз..??? newsm78

# 11
  • Мнения: 581
Много добри идеи, кюфтенцата ме впечетлиха, защото не бях виждала такава рецепта и ще я пробвам, но няма да мога довечера, защото предполагам, че отнема повече време приготвянето.
Довечера ще трябва да се действам бързо и вероятно ще забъркам нещо с гъби, лук, зеленчуци...

Общи условия

Активация на акаунт