Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 95

  • 73 151
  • 741
  •   2
Отговори
# 600
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
аз я харесах тази Дяволска торта и събота и неделя ще я изпробвам и ако ни хареса тя ще е за рождения ден на детето. Имам обаче един въпрос, аз си харесах рецептата дадена от Clairette, но там пише, че се пече на 350 градуса, което ми се струва адски много. В рецептата на Atalanta, която не е много по-различна, пише 180гр., което си е напълно нормално. И сега се чудя да увеличавам ли повече градусите или не?

350 по Фаренхайт е равно на 177 по Целсий Wink

# 601
  • Ловеч
  • Мнения: 115
За направата на Руска мастика II, задължително ли е да се сложи глицерин? Ще се радвам ако някой ми отговори. Благодаря предварително.

# 602
  • София
  • Мнения: 2 658
аз я харесах тази Дяволска торта и събота и неделя ще я изпробвам и ако ни хареса тя ще е за рождения ден на детето. Имам обаче един въпрос, аз си харесах рецептата дадена от Clairette, но там пише, че се пече на 350 градуса, което ми се струва адски много. В рецептата на Atalanta, която не е много по-различна, пише 180гр., което си е напълно нормално. И сега се чудя да увеличавам ли повече градусите или не?

350 по Фаренхайт е равно на 177 по Целсий Wink
ааааааа, така може  Simple Smile Пепи, супер си, много ти благодаря!

# 603
  • Мнения: 4 070
И аз съм си харесала една торта с Мастика и тоя глицерин нищо не ми говори Embarassed, им али го навсякъде или само в определени магазини??
Относно магазинчето на 3 уши- вчера ходих и една немска боя, която предния ден си купих за 3,80 лв. там струваше 6 лв....доста е скъпичко там май. А и нямаше много неща, предимно едни цветни топчета за декорация

# 604
  • Мнения: 335
за руска мастика мисля че е задължително, но имам една рецепта на нелка, която е без глицерин ако иска6 пробвай и ния
Аз това съм си записала, че е тестото на Нелка:
1с.л. желатин
3с.л. вода
2с.л. лимонов сок
1ч.л. глюкоза
+/- 500гр пудра захар

# 605
  • Ловеч
  • Мнения: 115
А глицерина какво точно представлява, с какво консистенция е.... Embarassed

# 606
  • Мнения: 335
няма представа, използва се за омекотяване на кожата, за ръце, слага се в козметиката
иначе като го слагам в тестто му придава лек блясък може би, като мн гъсто олио само че безцветно
ако иска6 си направи тестото на нелка, същоото е според мен

# 607
  • Ловеч
  • Мнения: 115
няма представа, използва се за омекотяване на кожата, за ръце, слага се в козметиката
иначе като го слагам в тестто му придава лек блясък може би, като мн гъсто олио само че безцветно
ако иска6 си направи тестото на нелка, същоото е според мен
Ок, благодаря ти.  bouquet Ще пробвам пък каквото стане.

# 608
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 8 684
Глицеринът го купих от аптеката. Едно шишенце 100гр беше към лев и нещо. Мисля, че за РМ е задължителен, защото иначе ще стане ронлива! Ама аз не съм много навътре в нещата, така че нека по-опитните да кажат!

# 609
  • Мнения: 59
А глицерина какво точно представлява, с какво консистенция е.... Embarassed

Глицерина е прозрачен и прилича или на  глюкоза или на желе. Купува се от аптеките и служи за много неща, а скоро разбрах, че се ползва и в кулинарията Wink

# 610
  • София
  • Мнения: 2 658
някой може ли да ми каже РМ или тестото на нелка се втвърдява по-бързо или няма разлика? Трябва ми малко количество бяла маса за фигурките на Мики и компания, а нямам време да направя всичките предния ден. Малки деца ще ядат тортата и не ми се иска да са на камък.

# 611
  • Мнения: 1 965
А глицерина какво точно представлява, с какво консистенция е.... Embarassed
ЕТО ГО
Все се каня да го снимам, че тая снимка я крадох от някой преди време от някой, ама не помня кой.  Confused
 Naughty НЕ прекалявай с него в тестата. Че ще си стоите в тоалетната после.....

# 612
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
здравейте -утре с  мъжа ми имаме годишнина и реших да си пограя малко и ето какво стана
черпя всички ви виртуално
правих я по витата технология



хахаха Ванче моя е снимката - бях убедена че все аз си крада нещо от теб  Laughing Laughing

Последна редакция: пт, 22 яну 2010, 13:11 от betina33

# 613
  • София
  • Мнения: 315
Момичета Благодаря за информацията относно доставките HugМай ще се отказвам,просто не си заслужава толкова пари за нещо,което ще се ползва наколко пъти ConfusedЗнаете ли някъде да се предлагат такива тавички или подобни?В магазина на Илчовски дали има?На Кадемлия май имаше,ама бяха доста соленички(както и всичко друго)
betina33 много е нежна тортичката!Весело прекарване на празника Mr. Green

# 614
  • София
  • Мнения: 2 671
аз я харесах тази Дяволска торта и събота и неделя ще я изпробвам и ако ни хареса тя ще е за рождения ден на детето. Имам обаче един въпрос, аз си харесах рецептата дадена от Clairette, но там пише, че се пече на 350 градуса, което ми се струва адски много. В рецептата на Atalanta, която не е много по-различна, пише 180гр., което си е напълно нормално. И сега се чудя да увеличавам ли повече градусите или не?

350 по Фаренхайт е равно на 177 по Целсий Wink
Сигурна ли си??? Аз ги превръщам по формулата (Фаренхайт-30):2=Целзий (но не си спомням откъде съм я научила). За мен 350 Ф=160 Ц.

Общи условия

Активация на акаунт