Содена питка за Бъдни вечер

  • 127 920
  • 217
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
  • Мнения: 25 266
Всички така казват за рецептите си, аз седна ли да правя - стой, та гледай, подметка е меко казано! Аз ли съм толкова вързана в ръцете или критериите ни са различни не знам, ама содена питка няма да експериментирам да правя повече, освен ако някой майстор не е с мен да ме гледа и да ме напътства Rolling Eyes

# 151
  • на брега на морето
  • Мнения: 6 249
Обърни внимание на количеството тесто и размера на тавичката. По магазините за левче продават тортени форми с гладко дъно и откопчаващи се стени с най-различни размери.

 Имам въпрос - може ли да се  пече питка в емайлирана тенжера?

Весели  празници, момичета, да опечете най-вкусните и успешни питки, да сте здрави и щастливи  Hug

# 152
  • в полите на Балкана
  • Мнения: 3 462


 Имам въпрос - може ли да се  пече питка в емайлирана тенжера?

Весели  празници, момичета, да опечете най-вкусните и успешни питки, да сте здрави и щастливи  Hug
Може.  В глинен съд също.

# 153
  • София
  • Мнения: 12 006
Обърни внимание на количеството тесто и размера на тавичката. По магазините за левче продават тортени форми с гладко дъно и откопчаващи се стени с най-различни размери.

 Имам въпрос - може ли да се  пече питка в емайлирана тенжера?

Весели  празници, момичета, да опечете най-вкусните и успешни питки, да сте здрави и щастливи  Hug
Може, но ти препоръчвам да сложиш хартия за печене иначе много залепва /поне при мен, ама може грешката да е в моя телевизор/.

# 154
  • на брега на морето
  • Мнения: 6 249
Знам, знам, аз на всички тави слагам хартия  Peace Само за кексовете пропускам.

# 155
  • Варна
  • Мнения: 25 266
Содена питка пък никога не ми е залепвала. Но това е най-доброто, което мога да кажа за нея Joy

# 156
  • в полите на Балкана
  • Мнения: 3 462
Ще залепне, ако не е месена, а само бъркана с лъжица, вилица т.е. тесто една идея по гъсто от кексово.

# 157
  • на брега на морето
  • Мнения: 6 249
Аз с  такава гъстота правя добруджанките, стават неустоими, понякога слагам в тестото ситно нарязан стрък пресен лук .

# 158
  • Мнения: 6 958
Ох, по-миналата година някой тук беше дал рецепта от някакъв блог, на снимките питката беше доста обемна, по средата имаше кръст..беше доста сполучлива и сега ми се иска пак да я направя, но съм изгубила рецептата. Някой да се сеща от невероятното ми обяснение? Grinning

# 159
  • Мнения: 2 033
http://www.wineandspices.com/bg/3/article/199/   Hug

на 2 и 3 страница в тази тема
тази година ще правя на Мастера питката с бакпулвер, сол и олио  bouquet

# 160
  • София
  • Мнения: 1 081
Момичета, споделете рецепта за содена питка за Бъдни вечер.

# 161
  • Мнения: 22 867
Ох, по-миналата година някой тук беше дал рецепта от някакъв блог, на снимките питката беше доста обемна, по средата имаше кръст..беше доста сполучлива и сега ми се иска пак да я направя, но съм изгубила рецептата. Някой да се сеща от невероятното ми обяснение? Grinning

За тези се сетих:

http://receptiza.com/%D1%81%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BF … 1%87%D0%B5%D1%80/

http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D1%82%D0%BA%D0%B0

# 162
  • Мнения: 6 749
Всички така казват за рецептите си, аз седна ли да правя - стой, та гледай, подметка е меко казано! Аз ли съм толкова вързана в ръцете или критериите ни са различни не знам, ама содена питка няма да експериментирам да правя повече, освен ако някой майстор не е с мен да ме гледа и да ме напътства Rolling Eyes
Мисля, че миналата година пак коментирахме и аз пак най-нахално ти препоръчвам содената питка на Илиана от "Щъркелово гнездо".  Laughing
Аз правя една доза, прочетох, че авторката прави и двойна доза, понеже са много хора.
Тавата ми е 23,5 см вътрешен диаметър, а външния е 25см.
Не очаквай да е толкова бухнала и пухкава като маяната питка, но и не е подметка, поне според мен и семейството ми. Една доза стига за трима големи човека като я изяждаме на вечерята, оставям парче за иконата. Пробвала съм няколко рецепти, тази ни харесва най-много.
п.п. Не съм майсторка, но с удоволствие те напътствах, макар и само виртуално.  Hug

# 163
  • София
  • Мнения: 15 476
Аз правя по Йолината рецепта.

http://www.yoli.bg/entry/irlandski-soden-hlyab

# 164
  • оттам, откъдето започва България
  • Мнения: 10 827
Е, нали уж трябва да е без кисело мляко.

Общи условия

Активация на акаунт