Ястия с телешко месо

  • 3 620
  • 7
  •   1
Отговори
  • Мнения: 24
Много моля за малко помощ.Не можах да намеря никъде в Интернет.Имам телешко месо,което варих един час и сега сложих да се пече с ориз.Но стои малко жилаво,няма ли да стане по-крехко ?  Sad  Знаех си,че така ще стане,но нали не ми вярват...

# 1
  • Мнения: 1 777
Ето няколко  рецепти Wink

# 2
  • Мнения: 24
Да,благодаря,видях ги,но въпреки всичко стана малко по -жилаво

# 3
  • София
  • Мнения: 6 232
Vessy@, ако нямаш тенджера под налягане,в която  аз го варя мин.1 час ,за да стане крехко, в нормална, май ти трябва доста повечко време  newsm78,защото "телетата",които продават, са малко по-големички и са минали детската възраст и розовото месо

# 4
  • Мнения: 577
Телешко готвя само в плик. Задушава се и става крехко. Когато готвя  супа (тел.варето), го варя минимум 2 часа даже и повече. 

# 5
  • Мнения: 24
Сега го сложих да се довари още малко
 Rolling Eyes  пък ще видим

# 6
  • Мнения: 613
Най-добре ми става телешкото като го готвя във фурната в гювеч.
Месото го посолявам и му слагам подправки в зависимост от това на какво ще го готвя, малко олио или зехтин (за готвене, не салатен) , лук, настърган морков и други зеленчуци според манджата, малко брашно, червен пипер  и заливам с вода. Слагам във фурната за 2 часа на 200-250 градуса и след това добавям според случая - зелен фасул, или картофи , или ориз , гъби .....или пък го оставям така със сос (но в началото съм сложила и вино, не само вода) и го поднасям с картофено пюре или бял ориз. Така приготвено изобщо не е сухо месото, а много вкусно.

# 7
  • Мнения: 2 000
Аз телешкото го готвя най-малко 4-5 часа за да не е жилаво.

Общи условия

Активация на акаунт