Торта Добуш

  • 130 205
  • 604
  •   1
Отговори
# 15
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 419
Аз ти написах на лични, но и тук да кажа - изстиналите блатове се покриват с крема, веднага след като се приготви - т.е. веднага след като се раздели на две части - какаова и светла Wink.Дано не съм ти отговорила прекалено късно Hug.

# 16
  • Мнения: 503
Такава торта прави майка ми винаги за Нова година и за това я свързвам с моето детство.Аз не се наемам,защото нещо не ме бива в точенето.Наскоро една приятелка ми сподели ,че всъщност не точи блатове, а разтила с пръсти всяка топка в предварително намазана и леко затоплена тавичка.

# 17
  • Мнения: 2 126
Хвърлих и око още щом я пусна в снимковата тема Wink За нова година ще я правя,много вкусна ми изглежда Laughing Мерси че я сподели с нас Hug

# 18
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 419
ива , то тестото много лесно се точи, пробвай някой път  Hug.Може би ще стане и с разстилане с пръсти, не знам, не съм пробвала newsm78.

Дес, радвам се, че си си харесала тортата, за Нова година ще имате чудесен десерт Hug.

# 19
  • Мнения: 27 524
Аелис, пак питане, че след малко ще я почвам  Crazy Редуването на блатове и крем става - блат, кафяв крем, блат, бял крем и т.н; , така ли?

# 20
  • Мнения: 2 803
Тази рецепта ще си я копирам и в почивните дни ще пробвам. Мерси!  bouquet

# 21
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 419
Блонди , първо бял, после кафяв и завършвам с бял крем - то аз съм я правила с 5 и 7 блата, затова така се получава, ти ако я направиш с четен брой блатове може и с кафяв да почнеш, важното е отгоре да е бял, не знам защо, но винаги отгоре слагам бял крем, сигурно бабата на мъжа ми така ме е посъветвала Rolling Eyes.А и винаги при разделянето белият крем ми става повече от кафявия, не знам защо, може би затова зъвършвам с бял Wink.

♥ Doro ♥ , пробвай я, ще чакам да кажеш дали ти е харесала Hug.У дома много харесваме цедено мляко с течен шоколад - този десерт знам от теб Hug.

# 22
  • Мнения: 27 524
Аз мисля с по-малко блатове да я направя. Колко диаметра ти беше формата? Моята е 26см.

# 23
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 419
И моята форма е 26, аз 7 блата с този диаметър направих, но 5-6 ще са по- добре, че моите доста тънички се получиха.Ако искаш да са 4 блата, ще трябва май малко по- голям диаметър newsm78.Можеш да си разточиш колкото искаш, не е проблем, те много бързо се изпичат.То и не трябва да са много дебели блатовете, за да могат добре да омекнат от крема.

# 24
  • София
  • Мнения: 4 142
Аелис, и аз да се включа с благодарности за споделената рецепта  bouquet. Копирам си я и събота или неделя ще я правя.

# 25
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Чакам с нетърпение да зърна тортата на Блонди, сигурно ще е върха!
И аз искам да я направя, ама като не ми се точат блатове, и ме е страх да не ми се пресече крема, трябва още смелост да събирам.

# 26
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 419
vangobi , радвам се, че си си харесала рецептата Hug.

Lindita , след като аз успях да я направя без фалове - значи и ти ще успееш, няма от какво да ти се пресече крема, само бъркане трябва, та да не ти загори на дъното на тенджерата Wink.А тортата на Блонди и аз искам да я видя, и да чуя дали й е харесала Heart Eyes.

# 27
  • Мнения: 27 524
А тортата на Блонди и аз искам да я видя, и да чуя дали й е харесала Heart Eyes.

Сега влизам, брашно нямах, отивам да я боря, че да престои тази нощ в хладилника, снимки и отзиви - утре  Hug

Линдита, мерси за милите думи,  Hug но до връх едва ли ще я докарам  Crazy
Тези домашни, стари торти са изключително вкусни, но честно казано според мен са доста по-трудни за изпълнение от сегашните, по-нови рецепти. Така че страховете за самите блатове и пресичане на крема стоят и пред мен, но ще се пробвам  Blush

# 28
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 419
 
А тортата на Блонди и аз искам да я видя, и да чуя дали й е харесала Heart Eyes.

Сега влизам, брашно нямах, отивам да я боря, че да престои тази нощ в хладилника, снимки и отзиви - утре  Hug

Линдита, мерси за милите думи,  Hug но до връх едва ли ще я докарам  Crazy
Тези домашни, стари торти са изключително вкусни, но честно казано според мен са доста по-трудни за изпълнение от сегашните, по-нови рецепти. Така че страховете за самите блатове и пресичане на крема стоят и пред мен, но ще се пробвам  Blush

Блонди, надявам се да ти се е получила тортата Hug.С нетърпение очаквам мнението ти  bouquet.

# 29
  • Мнения: 27 524
В хладилника е, сега ще я снимам и ще ти я покажа на външен вид, на вкус - по-късно ще пробваме.
Кремът стана лесно и миришеше супер   chef
Направих малки промени в блатовете - сложих точно 500гр брашно и направих тесто малко по-гъсто от обикновено кексово. Изрязах си 5 листа от готварска хартия за печене и с лъжица разстлах от сместта върху тях и ги изпекох. Станаха добре, само се притеснявам дали са омекнали  Rolling Eyes Ще се разбере, ей сега външно ще ти я покажа  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт