Ето малко информация за такива уреди(ако някой чете на руски)?има и рецепти
http://www.good-cook.ru/forum/forum28.html
http://hlebopechka.ru/index.php?option=com_smf&Itemid=126&board=71.0
След което аз се поразрових
Намерих начин да се сдобия с такъв уред.
Поръчах го с помощта на този сайт
http://www.lombard.bg/?href=order
Доставката три седмици, взеха ми 38 долара за доставката, мисля че ще е полезно за всички да споделя как мина всичко, обещавам да пиша.
Със времето запалих доста хора, за тези които имат възможност да си го купят направих тема.
Тук ще си помагаме за избора на уред, за това от къде, как и по какъв начин да го придобием.
Тук ще обсъждаме програмите и възможностите на уреда.
Това са нашите уреди:
г-жа Стихийно бедствие
havaiskoto_dupe
Превод на възможностите на Sanyo-ECJ-HC100S-10-Cup-Micro-Computerized-Cooker
Steaming
Тази програма се използва за готвене на пара, варене на яйца на пара, също така може да пържете на нея.
Ако програмата се изключва, това ще значи че количеството на приготвената храна не е достатъчна за тази програма.
Опитайте на Quick
Regular 1час 05мин
Обикновен бял ориз, който предварително трябва да се измие. Също така може да се пече леки кексове без плънки и бисквити които не изискват припечена коричка.
Sushi
Програма за приготвяне на суши.
Прави ориза идеален за пълнени чушки, ако използвате готови чушки или пък чушките ви се меки и добре попарени.
Rinse-free
]Подходяща за бланширан ориз или за такъв който не измиване.
Мixed/sweet
Всякакъв вид ориз със зеленчуци, или морски дарове
Brown 1час 25мин
Кафяв ориз.
Тази програма я използвам за всякакъв вид зърнена храна, такива като булгур, елда, коледната пшеница. Същата програма я използвам за кексове с пълнеж, по тежките блатове за торта.
Quick 15 мин
Бърз режим, може да служи за запържване, омлет, качамак с отворен капак.Пържа картофи
Haiga
За особен покълнял ориз. Не знам как се ползва
Soft
Тази програма е идеална за сутляж.
Може да се използва за тези които обичат ориза малко преварен.
Firm
Твърд, недоварен ориз.
Ориз за пълнене на пресни чушки, тиквички.
По принцип става за готвене на ястия където се изисква по твърд, малко недоварен ориз
Porridge
Овесена каша с мляко. Тази програма позволява ястието да ври добре, равномерно около един час.
Аз я използвам в случая когато бързам да сготвя, може и да се пържи на нея и да се правят кексове.
SLOW COOK HIGH
Готви бавно на висока температура.
Тази програма, вдига температурата на ястието до като заври, след това я сваля на 96 градуса.
Използвам я за много неща.
Месо, всякакъв вид гювеч, капама.
Рибена супа. Всичко което искате да сготвите на бавен огън. Тази програма позволява да съхраним всички витамини в продуктите. И да се храним здравословно
SLOW COOK LOW
SLOW COOK LOW е същото като SLOW COOK HIGH, само че готви два пъти по бавно, ако за горната програма за да сготвите капама ще ви е нужно 3 часа, тази програма ще го сготви за 6, обаче резултата е възхитителен
KEEP WAR 54 градуса
Програмата работи на затопляне, аз я използвам за правене на кисело мляко или сирене.
Саньото има забавен старт до 24 часа.
Уреда е от Америка, а там както знаем е 110W, ще имате нужда от Адаптор 220/110V 1000T
Може да си го купите тук:
http://www.tpetrov.com/search.php?prod=%D0%90%D0%B4%D0%B0%D0%BF% … +220%2F110V+1000T
Джемма
Мия
N.M.W.
NELCHO
Scarlett83
Превод на възможностите на Morphy Richards 48810 Intellichef Silver
1. Rice / Pasta - за варене на ориз и макарони 40-50 минути
2. Rice / Pasta Express - за бързо варене на ориз и макарони 30-40 минути
3, Boil - за варене, бланширане, препоръчително време- 10 минути, но може да бъде изменяно от 5 минути до 30 минути
4. Steam - за готвене на пара, препоръчителни времена:
- риба - 20 минути
- месо - 30 минути
- зеленчуци - 20 минути
времето може да бъде изменяно от 5 минути до 2 часа
5. Fry - за пържене, препоръчително време 42 минути, но може да бъде изменяно от 5 минути до 1 час
6. Bake - за печене, 45 минути е и не може да бъде променяно времето
7. Stew / Slow cook - за задушаване и бавно готвене- ако се зададе време от 1 до 4 часа, задушава, ако се зададе от 5 до 10 часа готви бавно
8. Reheat - за претопляне, препоръчително време 25 минути, може да бъде изменяно от 8 минути до 25 минути
9. Keep warm - за поддържане на топлината в продължение до 2 часа
Има забавен старт до 24 часа.
Horno-Готвене на фурна
Guisados sopas-готвене на яхнии и супи
Alta presion-варене с високо налягане
Bosa presion- варене с низко налягане
Legumlres-варене на зеленчуци
Pollo carne-варене на месо
Cocina-обикновено готвене
Plancha- Скара
Превод на възможностите на Unold 68211
Меню:
funktion - с помоща на това копче се избира дали ще печем хляб или ще готвим в кукъра
menu – избираме какъв хляб ще печем
stufe – теглото на хляба (I - 750 гр, II - 1000 гр)
std – отложен старт час
zeit-wahl – за регулиране на отложен старт (часове и минути се регулират с копчета std и min)
min – отложен старт минути
temperatur – степен на препичане на кората (леко hell, средно mittel, силно dunkel)
start/stop - старт/стоп (бързо натискане- старт, задръж - за стоп)
warmhaltem/aufwarmen – затопляне (натискаме веднъж за да активираме функцията)
програмите за кукъра:
reis – ориз и други зърнени (на тази программа прави и кексовете)
milchreis – тестени и млечна каша, овесени ядки с мляко
gemuse/suppe – супа и всякакъв вид зеленчукови ястия
suppenfleisch – гювеч и други ястия от месо
програмите за машината за хляб:
basis – основна програма
weissbrot – много бял хляб(тип френски)
vollkorn - пълнозърнест
hefekuchen - козунак
schnell –експресна программа
backpulver – за приготвяне на кекс без мая
sauerteig – хляб със жива мая
teig – само за тесто със мая
kneten – самео пече, всякакъв вид тесто
fonfiture - конфетюр
backen – става само за изпичане на тесто с мая
joghurt - йогурт
Boghy
Превод на възможностите на TORINO MULTI-COOKER
Fry-Тази програма освен фри може да се ползва за пържене на зеленчуци и месо, също така може да се ползва за печенее ако искате кекса да е по припечен.
Steam / Stew-тази е за готвене на пара, също така и за приготвяне на яхния.
Cook rice- за варене на ориз и макарони,
Bake- тази е за кекс, също така може да се ползва за запържване, ако fry е много силна
Quick cook- тази программа е за бързо готвене, по принцип бях я използвала за готвене на супа, но също така може да се използва за за бързо варене на ориз и макарони
Reheat – това е программа за притопляне, също така може да се използва като SLOW COOK LOW.
Keep warm- поддържа топлината на ястията, също така може да се използва за приготвяне на сирене и кисело мляко.
Cook porridge- програмата е създадена за приготвяне на овесена каша, може да се използва и за друг тип варива
Тук публикуваме рецептите сготвени в кукъра