Ще давам риба за пръв път....

  • 740
  • 10
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 2 217
....и малко ми е притеснено, защото дребния, който вече не е никак дребен де, е алергичничък към някои медикаменти и сега ме е шубе....Купих бяла замразена риба от Била на фирма П.А.Л. бг ЕООД, незнам дали е добър избор newsm78
Детето е голямо вече, но аз по принцип много страхливо и предпазливо въвеждах храни......А как ще дам мед някой ден просто незнам #Crazy
Дайте ми съвет - добър избор ли е рибата и фирмата, готови пюрета никога не е искал, така че не мога да почна с тях, налага се аз да си я правя.
Благодаря ви!  bouquet
 И още нещо - как да я приготвя Embarassed

# 1
  • Мнения: 9 487
По принцип бялата риба става най-добре панирана..но предвид притесненията ти за алергия, ще стане много-и яйца и риба...
Виж в готварския за идеи Wink
А иначе, дай я по обед-не вечерта, че ако има недай се боже някаква негативна реакция, да можете да реагирате Peace
Успех и дано на малчо му хареса Hug

# 2
  • Мнения: 4 296
Като за първи път може да я свариш и да я предложиш с картофено пюре, примерно. Или пък я изпечи със зеленчуци във фурна, също става добре.
И аз не знам дали изборът ти е добър, но все някога трябва да въведеш рибата... Действай смело, сигурна съм, че всичко ще е наред.

# 3
  • София
  • Мнения: 95
Взимам хек и го пека на фурна с масло отгоре.После я накъсвам на малки парченца, като премахвам по загорелите части-гарнирам с картофено пюре или зеленчуково.Иначе като за въвеждане има едни малки бурканчета , не съм сигурна дали са на Плазмон, дадох от тях и много му хареса.Лично аз я въведох миналия месец /малко рано ама всичко мина ок  Grinning/

# 4
  • Пловдив
  • Мнения: 23 774
За децата приготвям рибно филе печено в стъклена тенджера с капак и накрая само леко запичам за 5мин. Слагам и малко вода и съвсем малко масло или олио, да намажа тавата. Става като варена, ама не съвсем. На мен ми е безвкусна, но децата я харесват.

# 5
  • сред маслини и портокалов цвят
  • Мнения: 1 268
Моя яде предимно пъстърва. В началото му я правех варена и я смесвах с ориз и зеленчуци. Сега я хапва печена на фурна, с варени или печени картофи.

# 6
  • Мнения: 1 062
И при нас рибата много върви Simple Smile
Хек, пъстърва, пангасисус, от две седмици и сьомга.
Много я обича със задушени зеленчуци.
Предната седмица му правих сьомга.
Задуших малко чесън с рибата. Прибавих домат,
броколи и паста (така си пише на пакета,
всъщност изглежда като натрошени спагети).
Прибавих и малко риган и чубрица,
а накрая копър. Омете всичко, макар последните
дни да няма много апетит заради зъбите.
По-голям е с няколко дена от момченцето на  jasmin  Grinning
целувки на Каруми  Heart Eyes

# 7
  • София
  • Мнения: 2 217
Мерси момичета, реших да действам по-смело, затова ще дам рибичката в събота, като си е тука и тати Embarassed Laughing

# 8
  • Мнения: 1 062
От форума съм си вадила тези записки относно рибата. Може да са ти полезни:

8-10 м. е най-често срещаната препоръка (захранва се 3-5 дни)
количеството на рибата е колкото на месото за възрастта
след 1 год. рибата може да бъде малко повече от месото  (редуват се)
(напр. вместо 50 г месо може 60-70 г риба - 1-2 пъти седмично)

Риби преди 1 год.:
хек; треска; мерлуза; пангасиус; пъстърва; калкан; щука;
евентуално някои по-мазни риби (напр. шаран)
всички бели риба = лека за храносмилането, слаб алерген
Риби след 1 год.:
всички бели риби; шаран; сьомга; скумрия; херинга; тон; сом
повечето по-мазни риби (шаран, сьомга, скумрия, тон, сом и т.н.)
Риби, които се избягват:
акула;риба меч;консервирана скумрия и риба тон
консервираните съдържат хистамин
едри морски риби (заради натрупването на тежки метали)
морски дарове, разкообразни (силен алерген, обикновено след 3 год.)

# 9
  • сред маслини и портокалов цвят
  • Мнения: 1 268
Моят още не е хапвал сьомга. Розичке, благодаря за рецептата, ще я пробвам. (И гуш от нас Hug)

# 10
  • София
  • Мнения: 2 217
Мерси много Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт