Може ли да се консервира готвено?

  • 15 573
  • 11
  •   1
Отговори
  • Мнения: 112
   Ситуацията е следната.Мъжа ми пътува и  му се ще да има домашно приготвена храна, докато е на път с камиона. Възможно ли е да се консервира   част от  готвеното  /боб, грах, ориз, пълнени чушки и пр./ ?Има ли значение дали е с месо или е постно? И ако  може, какво е времето  за  варене на едното и другото?  Иска ми се да издържа поне месец-два.Да заделям от храната докато го няма, а като  тръгва да си взима.  Моля за  съвет Praynig

# 1
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Аз съм консервирала храна,като напълвам в бурканите още гореща,запечатвам и обръщам.Но,това е било за храна за няколко дни.Щом искаш да издържи по-дълго време,вече запечатаните буркани заваряваш 15-20 минути и готово.

# 2
  • Мнения: 2 755
Ако е с месо трябва да вариш поне 1 час. Не трбява храната да съдържа яйца, за мляко също не съм сигурна, но може и да става. Баба ми заваряваше извара в буркани и държеше доста време.

# 3
  • Мнения: 112
  Благодаря! Искаше ми се по-подробна информация.Дано се включи някой , който е опитал , за да знам  дали си струва изобщо да се занимавам с това.

# 4
  • Мнения: 2 755
Каква точно подробна информация искаш, всичко става да се консервира . Конкретни рецепти ли искаш? Опитвала съм и знам.

# 5
  • Мнения: 9 903
  Благодаря! Искаше ми се по-подробна информация.Дано се включи някой , който е опитал , за да знам  дали си струва изобщо да се занимавам с това.

няма по-подробна информация - каквото са казали дотук, е вярно. Мама ми правеше така готвено, като бях ученичка на квартира в друг град.

# 6
  • Мнения: 38
Моят мъж   също пътува с камион и ще се зарадва на подобни идейки.Ще следя темата.

# 7
  • Мнения: 112
    Исках подробна информация, защото  от няколко човека  чувам, че  не се получава винаги.Имало значение дали  яденето е постно или с месо.Едни ми казват да варя 2 часа, други  само 15 мин.Затова  ме вълнува.Все пак идеята е да не  го ставя човека без ядене на пътя , все още не може да си позволи да пазарува в чужбина.Та затова се вайкам де.

# 8
  • Мнения: 1 101
Според мен наистина не вси4ко ще стане за консервиране...и не бих рискувала...
А що се отнася до пазаруването от 4ужбина....според мен има доста по евтини неща от Бг (зависи от 4ужбината) има и консерви с готови ястия които може да ползва Peace

# 9
  • Мнения: 2 755
Като е хлътнала капачката няма никакъв проблем. Месните ястия се варят повече от постните. На постно може да стигнат 15 мин.,  а за месно трябва поне час Simple Smile Става с почти всякакви продукти. Боба също се вари доста....

# 10
  • Мнения: 228
Всичко се консервира стига да няма яйца.
Супи/пилешка , топчета и др/ , постни манджи се варят 10 мин.
Мусака , кебап ,кюфтета сос ,пържени кютета , пиле фрикасе , месо с ориз
сърми ,месо с картофи ,зеле с месо  и подобни се варят 30мин.
Боб , леща , грах , зелен боб , син домат се варят 1 час.
Само месо -сурово -2часа

# 11
  • София
  • Мнения: 6 268
И мен ме вълнува темата. И съответно имам въпроси - защо да няма яйца? Знаич ако е супа, да не я застойвам, а на мусаката да не се слага капака, така ли? Боба защо изисква толкова време стерилизация? Тази седмица направих опит с боб, тъй като стана повечко, не знам колко точно варих буркана, но капачаката е хлътнала. Държа го сега в хладилника.

Общи условия

Активация на акаунт