Бисквитена Торта с Маскарпоне?

  • 30 061
  • 7
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2
Здравейте!

Разрових почти целият интернет, но не намерих рецепта за Бисквитена Торта с Макарпоне! Често ходим  в Ресторант Тоскана, София и тортата им е НЕВЕРОЯТНА!

Много моля мили мами, ако някой знае рецептата да я сподели!

Благодаря Ви предварително  Simple Smile

# 1
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Здравейте!

Разрових почти целият интернет, но не намерих рецепта за Бисквитена Торта с Макарпоне! Често ходим  в Ресторант Тоскана, София и тортата им е НЕВЕРОЯТНА!

Много моля мили мами, ако някой знае рецептата да я сподели!

Благодаря Ви предварително  Simple Smile


Ето тук можеш да видиш  и прочетеш за тази торта,тя е направена с Маскарпоне и ми се струва,че ще е доста вкусна.Мисля да я правя за рожденният ден на съпруга си.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=329366.0

# 2
  • Мнения: 2
Благодаря от сърце! Simple Smile

Днес ще я направя и ще пиша как стана.

# 3
  • Plovdiv
  • Мнения: 303
Една приятелка има рецептата. На гости у тях ядох от тортата, но като разбрах, че има сурови яйца изобщо не я записах, защото съм от тези дето се страхуват да употребяват яйца в сурово състояние.
Тези дни като се чуя с нея ще взема рецептата и ще я напиша.  Hug

# 4
ako stava vapros za biskvitenata torta v Toskana 6te sam vi mnogo blagodarna ako q spodelite Laughing

# 5
ako imate receptata 6te moje li da mi q dadete blagodarq predvaritelno Grinning

# 6
  • Мнения: 1 890
ТОРТА   С МАСКАРПОНЕ

ПРОДУКТИ:
1.   800 гр.маскарпоне;
2.   800 гр.течен шоколад;
3.   800 гр. Заквасена сметана;
4.   9 жълтъка
5.   4 белтъка
6.   200 гр. Пудра захар
7.   6 пак. Бисквити „Petit”
8.   2 пакета какаови чаени бисквити
9.   2 пак. Желатин
10.   300 мл. Хладко прясно мляко
11.   2 чл нес кафе
/Заб:Продуктите  са за доста голяма торта, така че могат да се разделят наполовина/

ПРИГОТВЯНЕ:

В голяма купа или блендер се разбиват жълтъците с пудрата  захар. Постепенно се прибавят сметаната, маскарпонето , разбитите на пяна белтъци и разтвореният  на водна баня желатин /охладен/ . Получената смес е кремът, който е  с гъстотата на кексово тесто или много гъста боза.
В подходяща форма се поставя един ред от бисвитите „Petit”, потопени в прясното мляко, в което са разтворени 2 чл нес кафе. Бисквитите само се потапят, без да е необходимо да се киснат.Върху тях се полива кремът, следва шоколад, отново бисквити, крем, шоколад ..... На финала се покрива с пласт от какаови бисквити на прах, размесени с какао / по желание/ .
За улеснение, шоколадът може да се разтвори на водна баня, за да се втечни.

ДА ВИ Е СЛАДКО!

# 7
zdraveite, az pravia edna torta s maskarpone,rikota i biskviti detska zakuska kakao.Maskarponeto se smesva s 2 kutiiki rikota ako ne se laja 500 gr,biskvitite se topiat v priasno mliaka(toplo),na danoto na tavi4kata se slaga malko ot smesta i se rediat biskvitite slaga se ot smesta i malko te4en 6okolad posle pak po sa6tia na4in i nai otgore  se pravi mreja ot raztopenia te4en 6okolad.Stava mnogo barzo i e mnogo hubava.Uspeh

Общи условия

Активация на акаунт