Помощ - Не оби4ам да готвя!

  • 1 449
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
  • густо майна Филибето
  • Мнения: 8 539
За готвенето се иска желание и талант. Не може само с едно от двете.Познавам домакини,които експериментират непрекъэснато и готвят с удоволствие,но резултата не е особено добър. А ако си имаш таланта,той няма как да се развие ,ако не практикуваш непрекъснато. Моето ядене се получава идеално поне в 95% от случаите,но готвя вече 16год.А в интерес на истината изобщо не обичам да готвя. Най важното условие обаче е да се готви с любов. Тогава няма как да не се получи.
Виж обаче сладкишите не ги умея особено,може би точно защото не ги обичам и досега не ми се е случвало да започна да правя нещо сладко(изключвам тези,приготвени по студен начин) и то да се получи както ми се е искало.

# 16
  • Мнения: 5 370
Откакто се събрахме с мъжото,той взе,че....напълня.Не съм сготвила и една самостоятелна манджа,докато бях "мома",ама след това почнах,и то с кеф.Аз,като дойдох в София декември 2002,престоях около 2 месеца без работа-и тогава съм готвела и първо,и второ,и трето. После,като започнах да работя,понамалих скоростта,ама винаги в събота-неделя-правех нещо засуканко,За твое сведение-храня мъж-вегетариан,което никак не е лесна задача предвид по-ограничения брой рецепти.Сега.с дребото.съм като тебе-често взимам храна отвън,но гледам да е готвена. А на запеканките "аламинут" съм цар вече. Ако искаш да обмениме опит,дай да се разбереме и да се видим пак в Южния-пусни един ГСМ на лични.

# 17
  • Мнения: 1 541
Ух, някой питаше как се оправям с гостите ??? Обикновено мъж ми прави скара , салатката аз и така... Но в4ера реших 4е ще експериментирам.... Е, май не беше добра идея да е то4но когато имаме гости.Реших да е пиле със сметана и гъби в йенското. киснах ги в мляко, наредих ред лук4е , гъби, шунка, кисели крастави4ки, сложих и босилек, направих втори такув ред и май накрая завурших с още пиле и крастави4ки. разбих сметаната с вода и прибавих и нея , затворих и бам във фурната.  ОБа4е НЕЩО НЕ СТАНА. Sick Проблема май беше:
 - фурната на пе4ката е много слаба е реших да използвам тази, на която си правим сандви4и, сещате ли се - малки фурни4ки, дето са за нещо малко да изпе4еш. та май това не беше добра идея, защото там се побира само едно йенско ,, което е много малко, тоест наблъсках вси4ко на много малка площ. Освен това май не трябваше да слагам сметаната в на4алото , а накрая, защото вси4ко стана толкова водно и завря. Месото стана защото си е крехко, но другите работи си бяха сурови, според мен. А в рецептата изри4но пишеше да е затворено, но то запо4на да се готви по добре като го отворих май...???/Абе , с две думи - МАЗАЛО.
КЪде са ми грешките според вас??? като цляо стана вкусно, но дале4 от това което трябва да бъде според мен??? newsm78

# 18
  • Близо до гората...
  • Мнения: 496
Ами то пилешкото си пуска доста вода, та е трябвало да оставиш да поври поне 40 мин, за стане готово.
Защо не пробваш с по-лесни неща.Направи омлет, сирене по шопски, салата, пържени картофки, яйца на очи с някаква заливка(кис. мляко,чесън и сол), супа топчета (става за 15-20 мин), картофена салата, миш-маш, тези каитайските миксове (ориз,моркови,грах....) - слагаш им повече вода, 1-2 бульона и след10-15 мин е готово. Wink
Не го приемай като задължение.Просто - готвиш си нещо, което ти се хапва. Grinning
Успех.

Общи условия

Активация на акаунт