Домашна хлебопекарна Мулинекс

  • 209 343
  • 242
  •   1
Отговори
# 210
  • София
  • Мнения: 613
Нямам, взехме  машината ползвана и книжката, и някои аксесоари липсват. 

# 211
  • Мнения: 204
Нямам, взехме  машината ползвана и книжката, и някои аксесоари липсват. 
Можеш да си принтираш упътването http://www.bg.moulinex.com/service/ProductManuals/MLX-OW3000-Facelift-BG.pdf

# 212
  • София
  • Мнения: 613
Супер! Хиляди благодарности! Нашата е друг модел, но и това ще ни свърши работа Simple Smile

# 213
  • пловдив
  • Мнения: 1 096
Здравейте,интересувам се дали някой ползва моделите -OW3501 или OW6101 на Мулинекс. Желая да си закупя,харесват ми възможностите за без глутенов хляб ,но не знам дали всички видове хляб и багетите стават вкусни. Ще се радвам да споделите мнение или препоръка.

# 214
  • Мнения: 7 779
разгледай и други марки. такива програми има при някои модели.

# 215
  • Мнения: 174
Здравейте, освен от специализиринати сервизи, където е много скъпо, знаете ли къде другаде мога да си закупя казанче + бъркалка за Мулинекс OW1101?

# 216
  • Sofia
  • Мнения: 1 062
Здравейте, освен от специализиринати сервизи, където е много скъпо, знаете ли къде другаде мога да си закупя казанче + бъркалка за Мулинекс OW1101?
Провери в продавалник.

# 217
  • Мнения: 7 990
Потай в общата тяма за хлебопекарни, ако вече не си.

# 218
  • Мнения: 96
В Мулинекс става много вкусен хляб - но според мен не е толкова от машината, колкото от това какво брашно и вода се използва.

# 219
  • Мнения: 174
Благодаря ви за отговорите и насоките.
Ванила Гриндж, до известна степен си права, но освен от брашното, зависи и от рецептата. Между другото всичко що е тестено го меся в машината за хляб - всичко. Това включва и рецепти, които не са специално за машина за хляб. За печене не я използвам, предпочитам да пека във фурната , защото не ми е естетичен хляба приличащ на тухла, а и няма онзи приятен червеникав загар като при печенето във фурна.След като извадя тестото му придавам най-различна форма - хлябове, питки, питчици, тутманици, милинки, кифлички, козунаци и прочие.  Ако не искате да има прекалено дебела кора, сложете тестото в достатъчно голяма йенска тенждера с капака, ще се изненадате от резултата. Става и в гювеч, но като се вади готовия хляб от там, трябва да се отреже едно парче, заради специфичния по-тесен отвор на гювеча. Но и в двата случая хлябът е като от селска фурна.

# 220
  • Мнения: 3 020
Лелеле, didkapan, скъсах се да търся твоя пост в другите теми.  ooooh! Tired
Сутринта го прочетох, но не му обърнах много внимание... но следобяд ми щукна нещо и реших, че ще сменя малко хлебчето и ще го направя в йенска тенджера.... е, търсих ти, търсих ти поста, за да прочета подробно какво и как, и не успях да го намеря... чак сега се сетих тук да проверя  Tired
Импровизирах и не сгреших, получи се страхотен хляб.  Flutter Peace

Не успях да го снимам, защото след като го извадих от йената, намазах го с масло и го увих в памучна кърпа. И след малко таткото носи нещо на каката и й вика "внимавай да не се опариш"  Crazy веднага разчупил хляба. Супер беше. Изяде се почти целият.  Grinning

Ти докрай ли го печеш с капака или не? Аз го махнах на около 30та минута и го оставих да се препече отгоре... Дай малко подробности как точно го правиш?

# 221
  • Мнения: 174
Здравей, радвам се че ви се е харесал.
Няма нищо специално, омазваш с мазнина йената и поставяш тестото. Добре е да се остави да втаса около 30 мин. По принцип винаги, когато пека тестени неща, ги пека от студена фурна. Поставям това, което ще пека и тогава включвам на 200 градуса. Така втасва допълнително.
Опитвала съм по много начини с капак пак се запича, друг е въпроса, че понякога се налага да се махне, защото тестото започва да опира капака, защото много се надува. По принцип тестото трябва да е само 1/4 от съда, защото бухва доста, предполагам си го забелязала. Опитай да направиш тутманик и козунак. Резултатът е впечатляващ. Може вечерта да си замесиш тестото, поставяш го в йената в хладилника и на следващия ден го печеш.

Последна редакция: вт, 31 мар 2015, 17:19 от didkapan

# 222
  • Мнения: 87
Христос Воскресе! Здраве, мир и любов за всички!
Аз не успях да направя козунаци тази година, защото машината (Moulinex OW 5023) нещо се развали. Дава грешка ЕЕЕ. Добре че само си бях наредила продуктите на масата.Може ли да кажете тази грешка какво означава. Мислех че като изчакам, ще се оправи, но уви 30 часа по- късно , положението е все същото.За съжаление през декември изтече гаранцията. Моля, посъветвайте ме какво да правя. Благодаря ви, предварително за помощта и съветите!

Последна редакция: нд, 12 апр 2015, 17:29 от bgnetko

# 223
  • Мнения: 5
Здравейте, bgnetko какво се случи с вашата пекарна? Оправи ли се, какъв беше проблема, защото и нашата дава същите грешки и се чудим какво да правим. Благодаря предварително. newsm78

# 224
  • Мнения: 87
bibito6, машината се оправи от само себе си, след 2-3 седмици, като я държах на сянка и хладно. Беше без гаранция и докато реша до кой сервиз да я замъкна и как (или  да намеря мъж) , че не е лека, тя взе че се оправи.Тази грешка е от температурният датчик, тия машини много капризни и това  е  проблем при тях. Да не са на студено, да не са на топло. Поради ограничено място в кухненското пространство, я държах на балкона и беше слънчасала.Сега и намерих място на сянка и внимавам много.  Ето тук са описани грешките на датчика http://www.ehow.com/list_7179278_cuisinart-bread-maker-error-codes.html. Ако е в гаранция може би е добре  да я занесеш да я видят, защото може да се повтори грешката, то не че е сигурно че и след сервиз няма да даде грешка, всичко е на късмет. Моята ако даде пак грешка , тогава ще я нося, че 400лв не мога да прежаля и то за 2 години рядко ползване. Пиши какво е станало с вашата.

Общи условия

Активация на акаунт