Как приготвяте тестото за замразена пица?

  • 3 372
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 4 717
Момичета, на дъщеричката ми много й се услаждат пиците, но до сега все съм й купувала замразени, понеже ние с мъжа ми почти не ядем от тях. Малките порции пица са ми по-лесни за приготвяне и поне си изяжда всичко.
Не ми се иска обаче да и купувам, не че са лоши на вкус, открихме много леки и мекички след опичане мини пици. Ще ми се да й приготвя и да й напълня камерата, за да са ми под ръка като се наложи. Освен това ще мога да ги гарнирам с каквото тя обича и да контролирам качеството.
Споделете вашите рецепти. Трябва ми тесто, което след размразяването и изпичането да не става твърдо, да не е мазно и да е леко за дъвкане от 2г дете.
Ще съм благодарна на всеки споделен опит Hug

# 1
  • Мнения: 9 111
правя тази пица. Тъй като тестото ми е доста, понякога наредя в тавите и замразя с тях. После вадя, починат  и пека. Вариации всякаккви на плънката, според желанията и видове - според това дали ми се правят - имам форми за ръчички, които стават интересни мини-пици.
По принцип у нас обичат тънките блатове, по понякога искат и по-дебели пухкави.
За тънки  правя пицата и направо замразявам, без да чакам да втасва отвън. След това  вадя от фризера, почива 30 мин. и пека в загрята на мах фурна.
За дебели - направя пицата и оставя да втаса 20-30 мин., тогава замразя.  От камерата във фурната, тогава включвам и така пека.

Последна редакция: сб, 18 юли 2009, 17:51 от пеп-4o

# 2
  • Мнения: 4 717
пепчо, за съжаление линка не ми се отваря Thinking

# 3
  • Мнения: 9 111
как да се отвори, като бях забравила да поставя адреса  ooooh!

оправих го  Peace

Общи условия

Активация на акаунт