продукти:
5 яйца;
3 к.ч. захар;
9 с.л. хладка вода;
9 с.л. олио;
3 и 1/2 к.ч. брашно;
какао
Белтъците се разделят от жълтъците, като 3 белтъка се разбиват на гъст сляг с 2 к.ч. захар. Като се бърка внимателно към тях се прибавят разбити 5 жълтъка. В тази смес се сипват и 6 с.л. хладка вода, 6 с.л. олио и 2 и 1/2 к.ч. песято брашно.
Към 2 белтъка се прибавя 1 к.ч. захар и отново се разбива на гъст сняг. Прибавят се 3 с.л. олио, 3 с.л. хладка вода и 1 к.ч. пресято брашно.
Формата за кекс се намазва с олио и се поръсва с брашно, за да не залепне кексът. Половината от жълтата смес се изсипва във формата, после отгоре се поръсва със сухо какао, за да се отдели от другата смес. След това върху какаото се изсипва бялата смес и пак се поръсва с какао. Върху нея се изсипва останалата смес, оцветена в кафяво. Кексът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 1 час.