За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема

  • 24 025
  • 431
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 5 001
Ох! ooooh!......калмари,сепия и октопод така  и не се научих да ям.Не ми харесва и това е.... Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 31
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 419
Как е по-вкусна мусаката ? Като картофите за нея първо се изпържат и после се опечат или направо се печат без предварително пържене ?

Аз на мусаката всичко слагам в сурово състояние, но картофчетата ги режа  на много  ситни кубчета, пека докато мусаката остане само на мазнина и после правя много тънка и хрупкава коричка / то е заливка, но аз я правя по-гъста, за да стане тънка и хрупкава/.Много вкусна си става, у дома мусаката е едно от любимите ни ястия Wink.

# 32
  • Мнения: 3 478
За тубите знам, ама аз имам само пипала (с главите) и затова съм в чуденка.
На вкус си е морско, леко жилаво, но това зависи от начина по който е сготвено. Аз много обичам, но просто в къщи до сега не съм правила. Скоро ядох задушени (шайби) и се учудих колко крехки бяха. Много ми харесаха, ако някой знае как се правят да си каже. Бяха от Капитан Кук във Варна. Незнам с какви подправки бяха, но мисля да импровозирам следващият път с туби и да видим какъв ще е резултата. До сега все панирани бях яла и тези задушените  много ме впечатлиха.

# 33
  • Мнения: 804
Калмара има вкус на....................калмар,на риба,но не точно-вкусен е като е паниран,сепията малко не ми е по вкуса,много е жилава или поне такава беше като я ядох в ресторант.
Но..............калмари със студена биричка....................е няма по вкусно нещо!!!  Peace

# 34
  • Мнения: 1 798
Момичета,как се прави сладко от нектарини?
Моля за помощ Praynig

# 35
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Ох! ooooh!......калмари,сепия и октопод така  и не се научих да ям.Не ми харесва и това е.... Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
И аз мисля че няма да ми харесат.....аз не съм и много по рибата де  Crazy Не бих го хапнала Naughty

# 36
  • Мнения: X
Ох! ooooh!......калмари,сепия и октопод така  и не се научих да ям.Не ми харесва и това е.... Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
И аз мисля че няма да ми харесат.....аз не съм и много по рибата де  Crazy Не бих пробвала Naughty
И аз не ги харесвам много са ми безвкусни и жилави, но и аз не съм много по рибата, пангасуса също не го харесах, а гледам тук доста често някой го приготвя Simple Smile

# 37
  • Мнения: 1 798
Имаше една рецепта за едни гъсенички в бутер тесто,тоест кренвирши в бутер тесто,обаче не мога да намеря рецептата,моля за помощ.
Ето тук на labrex - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=321560.105

# 38
  • Мнения: 5 001
Ох! ooooh!......калмари,сепия и октопод така  и не се научих да ям.Не ми харесва и това е.... Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
И аз мисля че няма да ми харесат.....аз не съм и много по рибата де  Crazy Не бих пробвала Naughty
И аз не ги харесвам много са ми безвкусни и жилави, но и аз не съм много по рибата, пангасуса също не го харесах, а гледам тук доста често някой го приготвя Simple Smile
АБе аз обичам риба,ама тия дето ги изброих по-горе не мога да ги харесам и толкоз...А,да! Пангасиуса също не ми харесва....Но това си е въпрос на вкус де....

# 39
  • Мнения: 2 821
Нямам миксер. Може ли с пасатор да се разбият белтъци на сняг?

# 40
  • Мнения: 1 505
delicate,благодаря ти много ,сега ще видя какво ще измайсторя аз,че нямам кашкавал,но имам топено сирене и смятам вътре да сложа от него,но ме притеснява да не станат глетави...

# 41
  • Мнения: 1 798
delicate,благодаря ти много ,сега ще видя какво ще измайсторя аз,че нямам кашкавал,но имам топено сирене и смятам вътре да сложа от него,но ме притеснява да не станат глетави...
Мисля ,че няма да има проблем с топеното сирене Peace слагай смело.
Ето още една рецепта - http://www.jenite.net/2007/08/blog-post_25.html

# 42
  • Мнения: 27 524
Заквасената сметана колко време мога да я обработвам термично, да не се пресече, че ми трябва за сос?

# 43
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Ще правя пълнени чушки, но досега винаги първо запържвах съставките(кайма, ориз, лук) и после във фурната. Иска ми  се сега да напълня направо чушките и да ги метна във фурната... Някой правил ли ги е по  този начин, колко вода се слага, изобщо може ли без нищо да се запържва ?

Наистина по вкусни стават чушките когато се запържват съставките.Но аз винаги правя така,че запържвам много малко като слагам и много малко водица,просто да се задушат.Пълня си чушките като същевременно съм им запазила капачетата от почистването, и ги потапям за много малко в брашно ,след това залепвам към чушките и слагам да се пекат.В тавичката в която се пекат наливам вода и когато се зачервят от едната страна,обръщам на другата докато станат готови

# 44
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Ох! ooooh!......калмари,сепия и октопод така  и не се научих да ям.Не ми харесва и това е.... Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Мастерче,стига да са приготвени както тряБва са върховни и страхотно мезе.Особенно панирани калмари или октопод със захтинче,чесънче и оцет балсамико.А и на скара е хубав октопода.

Общи условия

Активация на акаунт