Малка чуденка....

  • 4 223
  • 62
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 1 533
Споделяй, ама пиши в заглавието, че малката ти чуденка е за пастет. Можеше да не си губя времето да влизам.

# 31
  • Мнения: 562
Еми ето за това говоря - по-добре да не знаем как се правят тея неща, защото тогава вече нищо няма да можем да ядем... Sad
И не, не ви убеждавам да ядете пастет, просто споделям мнението си като всички останали, което в случая не съвпада просто с общото....

Права си за едно - ако знаехме как се прави всичко и бяхме толкова гнусливи, то тогава изобщо нямаше да ядем нищо купено. ДЕМЕК - всички се връщайте на село!  Laughing  А знаете ли за т. нар. "ръжен" хляб??? Тотална глупост! Прави се, като към бялото брашно се добавят оцветители. Между другото в България ръж почти не се сее, а не се и внася. Wink Пак го знам от достоверни източници, а ако искате вярвайте. Вижте - пълнозърнестият хляб е друго нещо, но това не значи, че и там няма оцветители!  Laughing

# 32
  • Мнения: 4 585
Аз съм работил във фурна, слага се ръжено кафе.
И изобщо, ако половин килограмов типов или ръжен хляб е голям колкото половин кирограмов бял хляб, нито е ръженият е ръжен, нито типовият е типов.

# 33
  • Мнения: 502
      Сега ще ви споделя нещо. Имам един приятел,който се занимава с продажбата на храни за котки и кучета. Аз не съм много запозната с марките,защото нямаме домашен любимец,но мисля че той подава някакви доста качествени,вносни.
  Фирмата вносител провела курс за обучение на всички дистрибутори. На един от семинарите всеки от тях трябвало да опита някои от храните-консерви от месо,риба. Е,приятелят ми каза,че толкова вкусни месни консерви отдавна не бил опитвал,само дето били безсолни. Например имало една от дивечово месо,друга от заешко,трета от сьомга. Тези храни преминавали през изключително строг контрол за качество,преди да достигнат до пазара. Пак повтарям,че става въпрос за вносни консерви за кучета  и котки.
  Сега да не решите,че ви агитирам да ядете кучешки консерви!
 Искам да кажа,че контрола на храните у нас е толкова занижен,че  консерва за хора се прави от свински глави и крака...Пълни са с мазнини и сол и нищо хранително и полезно.

# 34
  • Мнения: 0
Толкова сме стреляни с реклами в тоз форум, че повече от това не може.
Ха сега кажи, купете си този и този пастет, в него няма черва и четина, и Тати да те трие.

Аха,  Тандем или на Компас - Это, това е въпросът.

А това ли билооооо Laughing Значи за това е грубото отношение - смяташ, че се опитвам а ви рекламирам някакъв пастет Wink Е не, съжелявам, но няма - ако исках мисля, че досега да съм го споменала един или два път  Wink
Явно реши, че едно такова директно влизане във форума, с конкретно питане не е чисто... Еми ще те разочаровам - този път под вола няма теленце Sunglasses

# 35
  • Мнения: 211
Имам познати, които правят подправки и контактуват с доста месопреработвателници... Ами да, пастетът си е всичко друго, но не и месо. Копита, нокти, косми и т.н. А и аз косвено съм имала допир с тези предприятия и от личен опит и за саламите мога да ви кажа разни работи. Ама... кого ли ще учудя?

# 36
  • Мнения: 562
Имам познати, които правят подправки и контактуват с доста месопреработвателници... Ами да, пастетът си е всичко друго, но не и месо. Копита, нокти, косми и т.н. А и аз косвено съм имала допир с тези предприятия и от личен опит и за саламите мога да ви кажа разни работи. Ама... кого ли ще учудя?

Май никого!  Laughing  Та ако видим, че на някакъв хляб пише, че е здравословен - не вярвайте ...  Sad  За почти всичко е така! Разбира се, има и изключения!!!  Peace

# 37
  • Мнения: 212
Учих в техникум по ветеринарна медицина и аз поназнайвам нещо за съставките на някой продукти.Най-зле са пастетите и кренвершите,а и някой пакетирани кайми Confused Но ям и трите. Относно пастета- купувам пилешки така, че четина не съм намирала.Но за сметка на това братовчед ми работеше в един ресторант и от свинската шунка извади доста пера. Rolling Eyes
pepsit0 щом си чела из форума, няма защо да се чудиш на грубото отношение.И да няма ясна причина,  на някой просто им харесва да се заяждат. Rolling Eyes

# 38
  • Мнения: 1 210
Никога не съм яла пастет. Децата ми също никога няма да опитат, докато зависи от мен. Съпругът ми спря да яде пастет, когато ме целуна  Laughing Вече 15 години не яде. Кренвирши, колбаси и всичко, което в някакъв стадий е било пастетообразно е с вето у дома. Освен ако не е зеленчук.

# 39
  • Мнения: 1 523
Добре де, има няколко вида детски пастети.И в тях ли слагат от всички екстри?

# 40
  • Мнения: 17 546
Става въпрос за пастета като продукт....Има ли и други, които толкова го обичат като мен....
У дома винаги има пастет. Обичат го съпругът ми и единия от синовете ми, но и другите две момчета хапват понякога. Напоследък им купувам  в найлонова опаковка, на Бони. Пастетите се правят от една месарска съставка, която се нарича "бадер". В нея има... всичко, което ще изхвърлите, ако вие сте заклали животното и си сортирате месото. Приятен ми е вкуса на пастета, но не ям защото мисля, за това, което има вътре. Не обичам кренвирши и разни салами.

Вчера приятелка ми разказа, че новороденото бебенце на тяхна съседка, е оперирано от киста на яйчника. Бебетата се раждат с тези проблеми, защото майките се хранят с месо, бъкано от хормони, според мен. Това е ужасно. Хранят ни с отровни неща направо! Пастетът едва ли е изключение.

# 41
  • Мнения: 620
Мислех си, че само в пастетите и малотрайните колбаси се намират "екстри". "Да, ама не!" - наскоро брат ми ме светна как се обработват различните филета, за да набъбнат и натежат повече.
По темата- много ми е вкусен сандвич с пастет и кашкавал или гауда, ама не помня откога не съм хапвала. Причината- мили хорица като вас, които сега и от вечеря ще ме откажат - това съвсем в кръга на майтапа.

# 42
  • Мнения: 25 655
По темата- много ми е вкусен сандвич с пастет и кашкавал или гауда, ама не помня откога не съм хапвала. Причината- мили хорица като вас, които сега и от вечеря ще ме откажат - това съвсем в кръга на майтапа.


Не хленчи!  Naughty
Хората луди пари дават за отслабване и диети, ние тук безплатно ти го предлагаме.  Laughing

# 43
  • София
  • Мнения: 2 623
Обичам пастет и детето ми обича.
Купувам поне веднъж в седмицата и
никакви рога и копита няма да ме откажат  Naughty
По-добре рога и копита отколкото гадни пържени
снаксове с оцветители и Бог знае какво още  Crossing Arms

# 44
  • Мнения: 4 585
Правя си пастет понякога. От главата и черния дроб на една свиня. Главата се опърля хубаво с газовата горелка. Сваряват се хубаво в един котел. Остават ущите, зурличката и ретината на очите. Мели се фино, една шепа чубрица и половин червен пипер, малко чер. Запечатва се в бурканчета и се вари два часа. Голяма играчка, но е вкусно.

Общи условия

Активация на акаунт