Машина за хляб - 17 част

  • 96 682
  • 1 047
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 4 358
Не съм изчела още старата тема.Утре ще го направя.
Само пуескам едно хлебче - най накрая почти успях да направя тюрлю гювеч както каза веднъж Дядо Хаджия.Вътре какво ли няма
Пълнозърнест хляб с царевично брашно, слънчогледови семки и пшенични трици - малко на око го карах.Той пък взе ,че стана

# 31
  • София
  • Мнения: 372
Браво Бъни   bouquet много е хубав хлябът! да ти кажа и аз вече правя все на око  newsm78

sve_georgieva, благодаря ти  Hug ама не давам рецепта, защото е по-красив, отколкото вкусен  ooooh! глетав е ...  Cry как не понасям глетави истории  ooooh! незням защо се получи така. аз тестото го направих както си правя питка, разточих четири кори които намазах с яйца и сирине/гъста смес/ и масло, ама после ... пекох на 180. красив е, ама  Sick
ако някой има идеи, да помага ...  Praynig

# 32
  • София
  • Мнения: 10 324
Взех да си мисля, че Мулинекса ми нещо не му е наред... уцелих рецепта, хляба става страхотен, перфектно изпечен отвътре, но не се запича отгоре, остава съвсем бял, при положение че давам да е с по-препечена коричка и допичам още 30мин. отгоре си остава чисто бял... някой има ли подобен проблем и как успявате да получите кафеникава коричка, при условие, че пече само отстрани?

# 33
  • София
  • Мнения: 372
nad_tab, повечето притежатели на Бледонекс се оплакват И от това  Tired

# 34
  • София
  • Мнения: 7 914
Взех да си мисля, че Мулинекса ми нещо не му е наред... уцелих рецепта, хляба става страхотен, перфектно изпечен отвътре, но не се запича отгоре, остава съвсем бял, при положение че давам да е с по-препечена коричка и допичам още 30мин. отгоре си остава чисто бял... някой има ли подобен проблем и как успявате да получите кафеникава коричка, при условие, че пече само отстрани?

Там където е прозорчето си остава така, защото не отразява лъчите на реотаните. Поразрови се из старите теми и ще видиш разни идеи като от сорта да покриваш прозорчето с фолио па да го закачаш на шишове и да го обръщаш и ей такива разни ми ти работи.

А иначе практиката ми е показала, че когато обема на хляба е малко по-голям се получава така.

А що се касае до "Бледонекса" , аз от моя МУЛИНЕКС до сега не съм се оплаквал от нищо.

# 35
  • Мнения: 383
Там където е прозорчето си остава така, защото не отразява лъчите на реотаните. Поразрови се из старите теми и ще видиш разни идеи като от сорта да покриваш прозорчето с фолио па да го закачаш на шишове и да го обръщаш и ей такива разни ми ти работи.

А иначе практиката ми е показала, че когато обема на хляба е малко по-голям се получава така.

А що се касае до "Бледонекса" , аз от моя МУЛИНЕКС до сега не съм се оплаквал от нищо.

newsm78

да, на времето, бях препоръчал на "Moulinex'aрите" нещо  оригинално, даже и нещо по оригинално за 100% кафява коричка
 
newsm78




# 36
  • София
  • Мнения: 10 324
Там където е прозорчето си остава така, защото не отразява лъчите на реотаните. Поразрови се из старите теми и ще видиш разни идеи като от сорта да покриваш прозорчето с фолио па да го закачаш на шишове и да го обръщаш и ей такива разни ми ти работи.

А иначе практиката ми е показала, че когато обема на хляба е малко по-голям се получава така.

А що се касае до "Бледонекса" , аз от моя МУЛИНЕКС до сега не съм се оплаквал от нищо.

newsm78

да, на времето, бях препоръчал на "Moulinex'aрите" нещо  оригинално, даже и нещо по оригинално за 100% кафява коричка
 
newsm78






Благодаря за съветите! Ще се опитам да върна машинката и да си купя друга... и двата варианта не ми вършат работа, това с фолиото, няма как да стане, машинката е на видно място в кухнятаи някак увита с фолио... не си е работа  Sick а за обръщането, аз машинката я използвам основно с отложен старт и няма как да го обърна 30мин. преди края  Mr. Green



А иначе практиката ми е показала, че когато обема на хляба е малко по-голям се получава така.

А що се касае до "Бледонекса" , аз от моя МУЛИНЕКС до сега не съм се оплаквал от нищо.

Вчера правих турския хляб, по рецепта на Ердинч, той е 800г. аз го правих на програмата за 1кг. и пак ми се наложи да допичам  Thinking

Ердинч, много благодаря за рецептата, стана страхотен!

# 37
  • Мнения: 220
не може без мен. По рядко пиша ,въпреки че всеки ден правя хляб, но редовно чета. Много редовно.  bouquet

# 38
  • Мнения: 383

Вчера правих турския хляб, по рецепта на Ердинч, той е 800г. аз го правих на програмата за 1кг. и пак ми се наложи да допичам  Thinking

Ердинч, много благодаря за рецептата, стана страхотен!

  bouquet радвам се че ти се е харесал хляба, за преобразуване на рецептите ползвай   тая и  тая таблица

# 39
  • София
  • Мнения: 4 141
Хайде и аз тук, като s_la основно ви чета и почти не пиша, а и то няма с какво да се похваля освен с бял хляб и тесто за пица Grinning

# 40
  • София
  • Мнения: 360
Здравейте и от мен в новата темичка!
Не само редовно чета, но и всеки ден нещо се меси у нас - било хляб, било тутманик, козунак...
Имам обаче сериозен проблем: развали ми се бъркалката на казанчето, блокира-няма мърдане! Добре, че имам две машинки: различни марки, но с взаимнозаменяеми казанчета. На едната/Мулинекс/ не поправят, а поръчват ново казанче - 30 лв. НЕ влиза в гаранцията, било консуматив! Представете си ако на 6 месеца трябва да поръчвам...Толкова съм ползвала тази машина, без сладка, кексове и т.н.
На старата пекарна/Клатроник/ се развали по същия начин, но след 1г.8м. и ми го поправиха, само,че сервиза е в Пловдив и става доста сложно.
Знаете ли някакъв сервиз, който да се занимава с подобни неща в София? Чисто механично бъркалката изведнъж не помръдва - мисля, че не е сложно? newsm78

# 41
  • София
  • Мнения: 974
А да си пекла нещо с повечко захар в рецептата newsm78 Само разсъждавам, да не е останал продукт по нея и след изстиването да е блокирало бъркалката.

# 42
  • Варна
  • Мнения: 975
Здравейте и от мен в новата темичка!
Не само редовно чета, но и всеки ден нещо се меси у нас - било хляб, било тутманик, козунак...
Имам обаче сериозен проблем: развали ми се бъркалката на казанчето, блокира-няма мърдане! Добре, че имам две машинки: различни марки, но с взаимнозаменяеми казанчета. На едната/Мулинекс/ не поправят, а поръчват ново казанче - 30 лв. НЕ влиза в гаранцията, било консуматив! Представете си ако на 6 месеца трябва да поръчвам...Толкова съм ползвала тази машина, без сладка, кексове и т.н.
На старата пекарна/Клатроник/ се развали по същия начин, но след 1г.8м. и ми го поправиха, само,че сервиза е в Пловдив и става доста сложно.
Знаете ли някакъв сервиз, който да се занимава с подобни неща в София? Чисто механично бъркалката изведнъж не помръдва - мисля, че не е сложно? newsm78
  За Мулинекс знам че се обслужват от БГ Сервиз.

# 43
  • под течащия покрив
  • Мнения: 97
  Забелязала съм,че когато хлябът е без мляко трудно прави коричка.

# 44
  • Мнения: 5 001
 Забелязала съм,че когато хлябът е без мляко трудно прави коричка.
И аз съм с Мулинекс....Винаги ми става коричка отвсякъде,независимо дали с мялко или с вода правя хляба.Пека на средно положение.
Може би е до късмет на самия уред...Де да знам.... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт