въпрос за печене на агнешка плешка

  • 6 488
  • 6
  •   1
Отговори
  • Мнения: 276
Тази година ще празнуваме Великден в провинцията на зелено, но там където отиваме няма условия за приготвяне на празничното меню и за тази цел смятам от тука да се подготвя а там само да консумираме!
Въпросът ми е дали мога да заредя събота вечерта фурната със месото и да то пека цяла нощ на слаб огън , а там на място ще се затопли  на открит огън?
дали няма месото да се развари много  newsm78 Въпреки че съм яла яре приготвяно във запечатана пещ цяла нощ и беше превъзходно но тука не знам и на каква температура да го оставя да се готви!
Ще моля за помощ от запознати!
Благодаря ви   bouquet

# 1
  • Мнения: 228
Даже ще стане още по вкусно ако се пече цяла нощ.Ако имаш глинен съд още по -добре  да изпечеш плешката в него.  chef

# 2
  • Мнения: 2 110
Мисля, че идеята ти е добра !

# 3
  • Мнения: 780
Ако се пече цяло агне или яре, може и да се пече цяла нощ, но в домашни условия предвид големината на фурните и колко месо могат да поберат, ми се струва, че ще му е множко цяла нощ.

Аз днес пекох плешка (всъщност двете плешки с врата отрязани с първите 4-5 ребра - около 4.5 кг) - то си беше почти половин агне. Напълних го с ориз със зелении и го пекох под фолио 3 1/2 часа (първият половин час на 250с, за да се загрее цялото месо, а после намаллих на 170-180с). После махнах фолиото, намазах с червен пипер и пекох още половин час на 200с за коричка. Стана разкошно и месото направо се разкапа от кокалите. Значи общо 4 часа. Затова ми се струва, че цяла нощ на твоето ще му е много.

Така или иначе ще го претопляте, аз бих го опекла просто предишния ден, за да мога да го наблюдавам при печенето. Да не говорим, че като престои месото си поема соковете и става още по-вкусно!

# 4
  • Мнения: 5 026
И аз цяла нощ ще го пека, още не съм измислила на колко градуса.Ще ви следя.

# 5
  • Мнения: 228
И аз цяла нощ ще го пека, още не съм измислила на колко градуса.Ще ви следя.

Слагаш го на силна фурна да започне да се пече и след това намаляш на 120 -150 градуса.Всяка фурна е различна .Под 120 градука няма да се пече както трябва , а само ще съхне.

# 6
  • Мнения: 276
Благодаря ви момичета  Hug
Смятам да го сложа късничко, може би към 11-12 и понеже мисълта ми ще е все в негои няма да съм много спокойна, ще стана поне веднъж през нощта за да го видя.
Моята е 3.500 с вратлето и част от гръдният кош и ще я пека увита във фолио или може да я запечатам с тесто между две тави.
Все нещо се надявам че ще се получи, а на всички вас весели и щастливи празници!

Общи условия

Активация на акаунт