Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 36-та тема

  • 41 604
  • 348
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 7 421
  Веси-нн,с тези осморки ме провокира да направя малко мозъчна гимнастика ! jump Laughing Усиленно се опитвах да се сетя,как се правеха!Сетих се, де! Peace Hug
  Вкусни ли се получават? Simple Smile

# 31
  • Мнения: 4 434
Да се запиша тук Hug

didibu Страотни неща си показала  bouquet

# 32
  • Мнения: 9 144
  Веси-нн,с тези осморки ме провокира да направя малко мозъчна гимнастика ! jump Laughing Усиленно се опитвах да се сетя,как се правеха!Сетих се, де! Peace Hug
  Вкусни ли се получават? Simple Smile

айде за мързеливите дето не си напрягаме мозъка Питки "Caterpillar" (гъсенички)

и са много вкусни да, а с плънката може да се импровизира - наденица, сирена .......

# 33
  • На брега
  • Мнения: 1 482
Селма - адмирации за "бързашкото нещо" с кокос, което си сътворила bouquet и аз в повечето случаи трябва да се справям "за време"...

    Май,ме бъркаш с някой.  smile3506 Със сигурност скоро не съм творила нищо подобно.......  33uu
    Кое е "бързашкото нещо" с кокос,че ме заинтригува? Simple Smile

Да, така е, пардон Embarassed, става въпрос за пандишпаненото сладкишче на Миг незабравим   от 12.04
пеп-4о...уча, учааа - крада занаята от баш-майсторките Laughing затова съм така намесена в чуждите манджи - все още си нямам своя "вкусна" страничка  chef

# 34
  • Мнения: 9 144

пеп-4о...уча, учааа - крада занаята от баш-майсторките Laughing затова съм така намесена в чуждите манджи - все още си нямам своя "вкусна" страничка  chef

 newsm78 newsm78 бе аз онова на Селма го писах, че втори път за два дни я намесват в чужда манджа.

а иначе баш майстори няма, тук всички се учим и това е хубавото на нет-а   Hug

Мише, курабийките ти са прекрасни   bouquet

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 10:45 от пеп-4o

# 35
  • София-Младост
  • Мнения: 23 385

и да се похваля и тук с великденските си курабийки на клечка, вдъхновени от Natalyna, разбира се  bouquet

Страхотно изглеждат, моля те дай рецептата.  Praynig

# 36
  • Мнения: 319
пеп-4o благодаря, че си дала рецептата на marabu, аз тази не бях я видяла и импровизирах с тестото направих това на Pety за тутманика, но следващия път ще я пробвам   bouquet
 
Селма вкусни стават, в интерес на истината на мъжа ми със сирене повече му харесаха  Wink

# 37
  • Мнения: 2 950
Бъни, ето основната рецепта - супер бърза и лесна за изпълнение, а резултатат накрая е... мммм.... smile3508
Солени мъфини (основна рецепта на Frea):
250 г брашно, 2 ч.л. бакпулвер, 1 ч.л. сол се смесват в купа. В друга купа: 2 яйца, 250 г кис. мляко с мнооого малко сода, 70 мл олио. Към "мокрите" съставки се прибавят "сухите". Бърка се всичко с вилица. След това добавяш каквото ти скимне: риган, чубрица, копър, розмарин, сирене, шунка, кашкавал, маслини, чушки. Отгоре ръсиш пак с каквото ти скимне: сусам, ким, мак и т.н. Пекат се 25 мин в предв.загрята фурна на 180 градуса.

Момичета, направили сте страхотни неща.   bouquet Дидибу, мнооого красиво подреждаш ястията си.  Hug

Веси, много интересни гъсенички.

mitsie , страхотни са бисквитките на клечка. Искам и аз рецептата.  Praynig Къде намираш този найлон - търся навсякъде да си купя от тези по-твърдите торбички, за да слагам в тях бисквити, кексчета и т.н.  newsm78

# 38
  • Мнения: 223
благодаря момичета за милите думи Blush  bouquet
ето рецептата за курабийките;
Захарни курабийки:
400 гр брашно
100гр масло
1 яйце
250гр захар
1 к. л. смесени канела и джинджифил
смесваме захарта, маслото/размекнато/, яйцето; разбъркваме добре и добавяме постепенно брашното; разточваме тестото и изрязваме с формички; печем в предварително загряна на 175 градуса фурна 10 - 15 мин;добре е да "починат" поне 24 часа преди консумация;
това е, много лесна рецепта; по желание може да се сложи захар в готовото тесто, която се карамелизира при печенето и се получава много приятен вкус Wink
DessiJ, този найлон всъщност са нарязани пликове за печене, от тези които са на руло,  в кутийки като домакинското фолио; Hug

# 39
  • Мнения: 2 950
Аааа, не казваш най-важното - с клечките ли ги печеш или после ги слагаш?  newsm78 И украсата?  newsm78

# 40
  • Мнения: 223
DessiJ, да пекат се с клечките, на които се набучват внимателно вече изрязаните фигурки; украсата се прави накрая, когато курабийките изпечени и изтинали; забърквам си глазура от пресята пудра захар и мааалко пр. мляко, оцветявам с боички за яйца и творя Grinning

# 41
  • Мнения: 1 313
Еsy, може ли рецептата за баницата с картофи. Изглежда страхотно, пък и тези дни съм на такава вълна. Направих твоя картофен хляб. Стана превъзходен.

Радвам се, че ви е допаднала рецептата за хляба PeaceНаистина е страхотне с хрупкава коричка и много мек и пухкав вътре Wink

Това е една рецепта, която се прави в моето семейсктво и майками препича всяка кора вътре и става разкошна.Аз поради липса на такава възможност не съм препичала, но пак стана добре.Може и с готови кори да се направи, пак е вкусна.
Рецептата: Peace


За главата в шкембе, по-късно ще пиша, страшна вкусотия е това, за тези дето обичат субпродукти Wink

Момичета, благодаря за хубавите думи, много са ценни за мен!  bouquet

# 42
  • Мнения: 1 461
Стоева аз пак приготвих Скумрия Ропотамо много ми харесва  а как ухае ммммм   

# 43
  • Мнения: 1 505
За да не ви загубя само се записвам при вас с един колумбийски pan de bono.Целия е кашкавален,вътре на конци,но нямам снимка от вътре понеже не ме оставиха да снимам пове4е,4е ухаеше толкова вкусно.

http://media.snimka.bg/2668/011591037.jpg

# 44
  • Мнения: 1 461
За да не ви загубя само се записвам при вас с един колумбийски pan de bono.Целия е кашкавален,вътре на конци,но нямам снимка от вътре понеже не ме оставиха да снимам пове4е,4е ухаеше толкова вкусно.



може ли рецептата

Общи условия

Активация на акаунт