Лазаня

  • 14 319
  • 38
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 497
Олелееее, това е страхотно!!!!!! Утре ще го направя за вечеря и ще ви постна отзиви. (Само, че ще го направя на половина, че ми изглежда много като количество)

# 16
  • Мнения: 1 975
СЕга ще ти кажа как аз правя ЛАЗАНЯ  Grinning

Първо ми трябват:

- 1 пакет с  ЖЕЛАТИНОВИ кори
- половин килограм настърган кашкавал
- една чаша със сварени макарони

- около 500гр. кайма
1 лук
2 скилитки чесън
орегано
1 чаена лъжика зачар
1 чаена лъжика сол
1 кутия с домати херметик
 и всичко това го смесвам - запържвам каймата, нарязвам лука и чесъна, слагам 2 лъжички орегано, изсипвам и доматите вътре, и така оставям сместа да ври около 30 минути като я разбърквам от време на време.

- после ти трябват
2 супени лъжици брашно
1 супена лъжица масло,
 малко черен пипер
и около половин литър мляко с по-голяма масленост
 и така - първо разтопяваш маслото, и запържваш брашното.
прибавяш малко по млако от млякото и внимаваш да на стане брашното на бучки! слагаш малко черен пипер, и добавяш само една маааалка част от кашкавала

и така започваш да редиш във тавата/ формата

Първо намазваш формата с масло, и започваш да редиш - един ред със сместа с каймата, поръсваш с макарони, отгоре слагаш желатиновите кори като внимаваш да покриват навсякъде,  върху корите намазваш белият/рашненият сос, и накрая поръсвае обилно с кашкавал.... И така повттаряш процедурата докато ти се напълни тавата и стане на много «етажи».
Най-отгоре задължително трябва да желатина със белият сос, и със обилно поръсен кашкавал!
ПЕчеш на 225 градуса около 35 - 40 минути.
Като стане готова, я поръсваш с малко вода отгоре, за да не остане такава твърда и я покриваш в фолио за 10 минути.....

И лазанята е готова за сервиране!
Нарязва се на голями квадрати


Надявам се да ти помогнах!
Опитай я... моят си облизва пръстите като му я направя  Wink  Grinning  Stuck Out Tongue

# 17
  • София
  • Мнения: 3 679
Какви са тези ЖЕЛАТИНОВИ кори?  Embarassed

# 18
  • Мнения: 1 975
Цитат на: jutoo
Какви са тези ЖЕЛАТИНОВИ кори?  Embarassed


Попитай в магазина ако не можеш да ги намериш!
Това е желатин, ама вместо на прах / е на кори

разбираш ли?

# 19
  • Мнения: 1 497
Добре, де- ама този желатин , как се разтваря без да е накиснат предварително? Интересна е рецептата ти.

# 20
Погледнете и тези рецепти - през лятото вариантите без месо са много подходящи:
http://bgkulinar.net/forum/viewtopic.php?t=74&sid=81c3032341 … a4130af30c9788827
http://bgkulinar.net/forum/viewtopic.php?t=21

# 21
  • sofia
  • Мнения: 1 606
Госте= anonimous;
 на страница 3 имаше вече един апел да се спре с рекламата, която правиш.

# 22
  • Мнения: 1 497
Ще я пробвам тази "баклава с агнешко", но нямаше патладжани. Ще я направя с тиквички.

# 23
Цитат на: bomboto
Госте= anonimous;
 на страница 3 имаше вече един апел да се спре с рекламата, която правиш.

Съжалявам, не е било за мен, но щом имате такива правила... Аз мисля, че колкото повече четем и готвим, толкова по-добре! Аз с удоволствие чета вашите рецепти, както и много други. Все пак - извинете Simple Smile

# 24
  • София
  • Мнения: 767
Непременно  да кажеш какъв е резултата ,защото съвем сериозно смятам да я направя по нататък.. Wink

# 25
  • Мнения: 1 975
Цитат на: Теодора
Добре, де- ама този желатин , как се разтваря без да е накиснат предварително? Интересна е рецептата ти.



НЕ!!!!
С нищо не се разтваря!
Ти си ги редиш корите така както са, и ги заливаш със брашненият сос! Той соса си свършва работата по време на печене! Разбираш ли? САмият сос се впива в желатина!
Направи я !!!
Наистина е много вкусно!


И да се похвалиш после Wink

# 26
  • Мнения: 1 497
Сега отивам да я правя. А това за тази лазаня с желатина също е много интересно. Кристал откъде знаеш тази рецепта?

# 27
  • Мнения: 1 975
Цитат на: Теодора
Сега отивам да я правя. А това за тази лазаня с желатина също е много интересно. Кристал откъде знаеш тази рецепта?



От една норвежка книги за готвене Simple Smile
За първи път я правих преди 4 години, и от тогава я правим от време на време   Wink

# 28
  • Мнения: 1 497
Ох, Кристал, извинявай чак сега забелязах, че си в Норвегия(обикновено не чета кой откъде е). За рецептата- направих я. Стана превъзходна. Само дето "многолистното" тесто се оказа 1 лист. Та всички продукти отидоха отгоре- малко като пица. Но стана страхотно. Поздравления на Courage!!!

# 29
  • Мнения: 6 323
Цитат на: bomboto
Госте= anonimous;
 на страница 3 имаше вече един апел да се спре с рекламата, която правиш.


Няма нищо лошо препоръчването на сайт, форум и т.н.
Просто в темата, която ти визираш едно и също лице си комуникираше сам със себе си, което според мен е некоректното и подвеждаше останалите посетители тук.

Гостът от тази тема не е Slu4aen=Kulinar от другата.... или поне не от същия компютър   Wink

Общи условия

Активация на акаунт