Носите ли си на работа в офиса готвена храна от къщи?

  • 25 072
  • 483
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
  • Мнения: 2 036
Мдааа, дори сега си хапвам мюсличките с мляко пред компютъра докато ви чета.  Mr. Green
Според мен, всеки по-голям офис трябва да си има място за хранене, с микровълнова, тостерче, кафемашина, хладилник и маса със столчета. Но това трябва да е отделно от мястото за пушене, че иначе представяте ли си - хапваш си сладко сладко домашно приготвена храница, а някой колега влиза и започва да ти дими в носа.  #Cussing out

# 46
  • Мнения: 24
Не само, че не го правя, но съм забранил на всички маймуни в офиса да го правят. Не може да дойде клиент със сделка за няколко милиона, а насреща му някой да плющи дюнер с чесън или да сърба компот директно от буркана...който иска да си носи кутийки и бурканчета - в близкия парк през обедната почивка  Naughty

# 47
  • Мнения: 1 567
...но съм забранил на всички маймуни в офиса да го правят. ..

Обикновено офисите, в които се сключват сделки за милиони, има луксозна чакалня, има meeting room или нещо подобно, дето се извърша сделката. Има пушалня. Има кухничка с хладилник, микровълнова, кафе-машина, машина за фрапе ... и т.н. Отделно персоналът трябва така да е подбран, че служителите да имат елементарно възпитание, че на раб място не се консумира лук.... за чесъна... Mr. Green Twisted Evil проооосто нямам думи.... Mr. Green
И сега, когато съм в София и пътувам в градския транспорт, делничен ден...  Twisted Evil Mr. Green се задушавам от подобни миризми....


При нас, никой, подчертавам никой не се храни на бюрото си. Само кафе. Ако искаш да хапнеш, в кухнята. Дори и солети не хрупаме.

# 48
  • София
  • Мнения: 3 407
...но съм забранил на всички маймуни в офиса да го правят. ..

Обикновено офисите, в които се сключват сделки за милиони, има луксозна чакалня, има meeting room или нещо подобно, дето се извърша сделката. Има пушалня. Има кухничка с хладилник, микровълнова, кафе-машина, машина за фрапе ... и т.н. Отделно персоналът трябва така да е подбран, че служителите да имат елементарно възпитание, че на раб място не се консумира лук.... за чесъна... Mr. Green Twisted Evil проооосто нямам думи.... Mr. Green
И сега, когато съм в София и пътувам в градския транспорт, делничен ден...  Twisted Evil Mr. Green се задушавам от подобни миризми....
При нас, никой, подчертавам никой не се храни на бюрото си. Само кафе. Ако искаш да хапнеш, в кухнята. Дори и солети не хрупаме.


Ау, в нашия офис няма машина за фрапе и микровеле.
Сега дали да оттегля сделките за милиони, или само да ги отложа докато доставя гореупоменатите приспособления и уреди, така необходими за сключването на сделките?

В офиса ми не е кръчма или сладкарница.
Може да се консумира кафе, чай и вода.

# 49
  • Мнения: 4 785
Всеки нормален офис /с шеф изнесъл нос поне малко от байганьовщината/ е нормално да има кухня. Ся чак уреди за фрапе и печка едва ли... но микровълнова, хладилник, тостер, кафе машина, диспенсър с вода.... и подобни - естествено. Която и нормална държава да вземеш за пример това нещо го има. Един нормален работодател също трябва да го осигури, освен, ако не е осигурил по 5 лв. извън дневната надница само за обяд. Naughty А тия дето дават по 600 лв. и
В офиса ми не е кръчма или сладкарница.
Може да се консумира кафе, чай и вода.

...мога само да предположа, че с тая диктаторска политика работят всякакви други, но не и специалисти, които си знаят цената.

пп - Не си нося, защото до скоро работех в хотел и там ни осигуряваха храна - това, че аз й се мръщех си е отделен въпрос. Сега, излизайки на обяд оставям минимум 10 лв. /салата, основно и нещо за пиене.../. Ако взема за пример наще, които са с добри заплати /предвид Бг реалността/ - ако всеки ден излизат на обяд...не знам къде ще му излезе края. А за хора със средна заплата - за мене е абсурдно всеки ден да са на ресторант - а ако и пушат и кутията цигари на ден... не ги питам за какво ще работят. Thinking

# 50
  • Варна
  • Мнения: 2 036
То и при нас не е кръчма или сладкарница, но ако нямаш друга алтернатива и работиш на място, където няма пукнато заведение и при положение, че прекарвам повече време в офиса, нормално е да се хапва на работното място.
Напълно подкрепям мнението на SeltakisPeace

А тези, които пушат по кутия и нагоре цигари, дали им остава време за работа?  newsm78 Като сложим закуска, обяд, кафетата и цигарките...?  newsm78

# 51
  • София
  • Мнения: 3 407
А, не. Съвсем либерална е политиката.
Аз, тази практика с 5-те лева за обяд, я знам от една конкурентна фирма.
Ама там шефа е бивш старшина и политиката и атмосферата силно напомня строителни войски.

Иначе сме беднички, верно е.
Няма специалисти, които си знаят цената, само на минимална заплата сме.
Обаче смело и безотговорно всеки божи ден обядваме навън.

# 52
  • Мнения: 2 180
От половин година ям в мол-а до офиса, ама много дебело ми идва...6-8 лв. за обяд всеки ден.  Rolling Eyes То така или иначе и у нас карам на готово ядене от супера, ама все пак.
Често си вземаме храната направо за офиса и хапваме по бюрата, много бач, няма как да губим време.
На всяка една от нас се е случвало да си носим храна и от къщи, но рядко. Много е гот някоя колежка като е станала рано-рано да завърти една баница и я метне топла-топла да я омуаме. Еееех!
А като бях повече от година на хранителен режим, задължително си носех храна, специално приготвена за диетата. Просто нямаше вариант да се яде навън, никъде не се предлага пил.филе например, което да не е киснато в марината и да няма добавена мазнина.  Crazy
Никога никой не е гледал някой странно ако си носи храна и яде на раб.си място. Е, веднъж ми се искаше да утрепя чистачката, която не само си носеше скумрия, ами и я затопли в микровелето и целия офис вонеше.

# 53
  • Мнения: 830
Ние в нашият офис си имаме кухня с трапезария  bowuu Не само, че понякога си нося ами дори си и готвим в офиса/аламинути предимно на микровълновата/ Mr. Green
В офиса където са компютрите и бюрата с манджи не се влиза, защото мирише и определено не е приятно! Сега ще ни правят беседка зад офиса за обедната почивка през лятото  Flutter

# 54
  • Мнения: 78
Не не си нося, но си ям овесените трици с мляко на
бюрото и не виждам нищо лошо
да си ядеш домашно приготвена храна на
работа.

# 55
  • София
  • Мнения: 3 407
Гледай сега, какво лошо впечатление направих.
На диктаторша. Ако си ме предтавяш, като Евита Перони, веднага ще се разкая и ще ти обещая тържествено, че ще разреша да се храни в кухнята, точно до машината за кафе, всеки, който се чувства дискриминиран, по отношение на обяда си.
Имам един колега, който много държеше на кухнята и скова едно дървено такова като барче, за да може да се храни, обаче незнайно защо не го употребява.
Ето сега е точния момент да се отпочне готварска дейност в офиса по обедно време, за да правим добро впечатление на гостите като фирма, с много ценни и добре платени специалисти.

# 56
  • Мнения: 1 107
Има и един малко по-различен аспект на носенето на храна от вкъщи- приятелка ми казваше, че й е неудобно, защото трябвала до сотви за всичките си колеги (6-7 на брой), иначе невъзпитано било newsm78  Аз пък не страдам от подобни скрупули.....
Ето една примерна офис-кухня- само, че като знам на повечето работодатели логиката и колко им пука за служителите, малко от тях отделят кът за служителите си

# 57
  • Мнения: 4 300
Добре, а защо непременно свързвате офис кухнята с миризми? Навсякъде, където съм работила сме имали подобна кухня, на подходящо място. От изяждането на сандвич човек не се вмирисва. Ако някой е решил да яде дюнер или шкембе чорба може да го направи и на крак пред вратата дори и после пак да ароматизира целия офис. Въпрос е на лична култура и преценка да се държиш адекватно, а не на наличие на кухня.
Не мога да си представя да работя някъде, без помещение за почивка Rolling Eyes Явно съм се разглезила.

# 58
  • Мнения: 4 785
Гледай сега, какво лошо впечатление направих.
На диктаторша. Ако си ме предтавяш, като Евита Перони, веднага ще се разкая и ще ти обещая тържествено, че ще разреша да се храни в кухнята, точно до машината за кафе, всеки, който се чувства дискриминиран, по отношение на обяда си.
Имам един колега, който много държеше на кухнята и скова едно дървено такова като барче, за да може да се храни, обаче незнайно защо не го употребява.
Ето сега е точния момент да се отпочне готварска дейност в офиса по обедно време, за да правим добро впечатление на гостите като фирма, с много ценни и добре платени специалисти.

Еми то впечатление прави и отношение към служителите - няма кухня,...не на всеки му се оставят 8-10 лв. за обяд, при все, че е с 2 заема  и какво прави яде пред компютъра - но гаранция ти давам, че лошото впечатление не е за ядящия, а за шефа му  Peace Ти остави един работещ цял ден на кафе и вода, гладен /защото е решил, че за 10 лв. ще купи я за детето нещо, я да сготви вечерта.../ и го чакай да ти е пълноценен на работа. Аз знам като съм била гладна как съм работела - само мисля кога ще стане време да си "ходя" /в кавички защото живеех в хотелска стая на 30 метра от работното място/. Иначе и на нас не са ни давали да ядем сандвич, вафли, кроасани и прочие на рецепция - намираш си кой да те замества /примерно пиколото/ и отиваш в бекофиса да ядеш - там ми носеха и обедите, когато имах много работа - та имаше и още едно помещение за малки закуски/. Друг е въпросът, че аз за 12 часа нямах обедна почивка - в смисъл, ако дойде някой да ме смени за 15 мин. слизах и ядях в кухнята, ако нямаше, чаках пиколото д ами донесе ядене, само че не е много удобно да ядеш и да притичваш до рецепция - все пак...той седи там само да ми пази нещата, общо взето. Та често ми се случваше да ям чак вечерта - и тогава много пъти ям само вечер...

А и кухнята се прави така, че да не е източник на миризми всякакви - а и там в крайна сметка не се пържат кюфтета. Има абсорбатори, има ароматизатори - а който работодател си търси причина да не си отдели пари за направата й, измисля приказки от 1001 нощ. Помежду другото прави ми впечатление, че големи чуждестранни фирми, направили офиси в България я имат тази "екстра"... Peace

# 59
  • София
  • Мнения: 3 407
Рокси, аз възприех темата леко шеговито.
Ако трябва да отговоря сериозно, бих казала, че има дни, в които нямам време да обядвам, случва се да изпратя за сандвичи, да поръчам пица, или кетъринг.
Моят офис е на място, с концентрация на кръчми и излизаме да обядваме навън, когато няма ангажименти, аз така си почивам.
Ако, обаче работното място не е в близост до кръчма, може да се мине на кетъринг, или да има подходяща кухня, където може да се обядва необезпокоявано от външни лица и прочие и ако някой е на специална диета или предпочита супи и прочие, да може спокойно да обядва, спрямо хранителните си навици и предпочитания.

Общи условия

Активация на акаунт