Консервиране на зелении?

  • 13 622
  • 11
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 400
Да се извиня предварително ако има такава тема , но не открих в библиотеката и с търсачката:blush:

Имам желание да си консервирам всякакви видове зелении, които се намират по пазарите в момента - спанак, лопуш(лапад), коприва. Единият начин е ясен - замразени, но фризерчето ми е едно такова мъничко....Чувала съм , че някои ги прибират в буркани. Хубаво , но как?

Имате ли идея? Flutter

# 1
  • Мнения: 2 070
бланшираш и прибираш във фризерчето.омекват и заемат много малко място

# 2
  • Мнения: 27 524
И аз така правя - бланширам, изцеждам всичката вода и прибирам в пакетчета  Peace

# 3
  • Мнения: 1 400
То това е ясно. И пак ми е интересно какви други начини има. И кой запазва най-добре вкусовите и др. качества?

# 4
  • София
  • Мнения: 1 341






Миналата пролет бях стирилизирала 3 буркана с лапад - става, но си промени цвета.
Иначе вкусът си е същият.Станаха чудни мандички!

# 5
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
копривата може да бъде изсушена  Peace
после може да се готви на супа или яхния

# 6
  • Мнения: 134
Консервирам лапад в бурканчета. Не го бланширам преди това. Избирам млади листа на по едрите махам жилата по средата. Измивам ги добре и ги слагам в сгорещено олио, добавям сол, обърквам го няколко пъти и е готов за минути. След това го пълня в бурканчета и стерилизирам 10 минути.

# 7
  • Мнения: 4 406
Майка ми изсушава лапада. Все пак спанака го има целогодишно на пазара и не съм се замисляла за консервиране.

# 8
# 9
  • Мнения: 2 000
Измивам лапада ,нареждам плътно в буркан,сол и малко вода. След като заврат варя 10 минути.
Лично аз вече не го правя ,защото ми е по-лесно във фризера. Grinning

# 10
  • Мнения: 52
Замразеният лапад, спанак и коприва са по-хубави от консервираните. Наистина си променят цвета и след варенето стават по-кашави. Аз замразявам във фризера и съм много доволна. В къщи много се готви лапад и коприва, защото любимия е вегетарианец. Така че, смело - бланширай си ги първо и после в торбички. Разбира се за количествето ти си преценяш. Ако ти са малки пакетчетата, можеш да си извадиш два броя и да сготвиш това което искаш.

# 11
  • варненка от София
  • Мнения: 4 881
Аз пък нито бланширам, нито нищо, измивам, нарязвам и слагам във фризера в пакети, това ми е методът. Свекърва ми консервира в буркани, но аз не се наемам.

Общи условия

Активация на акаунт