КОЗУНАЦИ - вкусни, дъхави, разкошни! (Козуначена тема)

  • 282 122
  • 1 422
  •   1
Отговори
# 1 395
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Към  max-mama, за втасването – удвои си обема това окей,но при плетенето се притесних  малко трудно оформих фитилите  – самото издължаване, тестото изглеждаше като живо, изтягаш, а то се свива  –брашното ми е  за козунаци ,а не обикновенно може би това е грешката ми?

Точно така трябва да става.А резултата след изпичането какъв е?

# 1 396
  • Мнения: 151
Към  max-mama, за втасването – удвои си обема това окей,но при плетенето се притесних  малко трудно оформих фитилите  – самото издължаване, тестото изглеждаше като живо, изтягаш, а то се свива  –брашното ми е  за козунаци ,а не обикновенно може би това е грешката ми?

Точно така трябва да става.А резултата след изпичането какъв е?
    Външно изпече се супер, напука се,  вътре не е тиклав,но няма и следа от  плетка  и конци, това много ме разочарова,защото  го сплетох на четворка – добре се получи,и после  го завих на топка.Вътре е като добре изпечен хляб.

# 1 397
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Към  max-mama, за втасването – удвои си обема това окей,но при плетенето се притесних  малко трудно оформих фитилите  – самото издължаване, тестото изглеждаше като живо, изтягаш, а то се свива  –брашното ми е  за козунаци ,а не обикновенно може би това е грешката ми?

Точно така трябва да става.А резултата след изпичането какъв е?
    Външно изпече се супер, напука се,  вътре не е тиклав,но няма и следа от  плетка  и конци, това много ме разочарова,защото  го сплетох на четворка – добре се получи,и после  го завих на топка.Вътре е като добре изпечен хляб.

Така,както го описваш,ми прилича на превтасване,което е станало при последното втасване,когато тестото е било вече оформено.Малко по-рано е трябвало да започнеш с печенето.[/list]

# 1 398
  • Мнения: 151
Към  max-mama, за втасването – удвои си обема това окей,но при плетенето се притесних  малко трудно оформих фитилите  – самото издължаване, тестото изглеждаше като живо, изтягаш, а то се свива  –брашното ми е  за козунаци ,а не обикновенно може би това е грешката ми?

Точно така трябва да става.А резултата след изпичането какъв е?
    Външно изпече се супер, напука се,  вътре не е тиклав,но няма и следа от  плетка  и конци, това много ме разочарова,защото  го сплетох на четворка – добре се получи,и после  го завих на топка.Вътре е като добре изпечен хляб.

Така,както го описваш,ми прилича на превтасване,което е станало при последното втасване,когато тестото е било вече оформено.Малко по-рано е трябвало да започнеш с печенето.[/list]
    Оценявам  съветите  ти,но мира не ми дава мисълта, че проблема е в брашното –почти съм убедена.Рецептата която ползвах е за Карамелен козунак–/1.В купа размиваме 1/2 ч.ч.брашно заедно с млякото, докато се образува кашичка.
    2.Маята/куб./ размиваме с 2 с.л.мляко и 2 с.л.захар и я изливаме към брашнено-млечната смес./ При разтварянето на брашното в млякото се получи реакция, сместа  наподобяваше –втасала мая,което ми се стори странно, но продължих – още тогава трябваше да сменя брашното, явно този тип брашна  са  да замесиш и ваднага да печеш имат добавени  набухватели.Когато смесих всичките продукти и замесих имаше  можество балончета–  зарадвах се, но после уви – получе се едно  жилаво и трудно за работа тесто.Имаше първо и второ втасване,  и при положение ,че  в фурната имаше купичка с вода  по време на печенето  козунака  остана сух.И още нещо - темпер. на маята  има ли значение,/ извадих  я заедно с останалите продукти  на стайна темп./ и кога се поставят стафидите.Благодаря ти, за
вниманието което отделяш  към начинаещите.    bouquet

# 1 399
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Към  max-mama, за втасването – удвои си обема това окей,но при плетенето се притесних  малко трудно оформих фитилите  – самото издължаване, тестото изглеждаше като живо, изтягаш, а то се свива  –брашното ми е  за козунаци ,а не обикновенно може би това е грешката ми?

Точно така трябва да става.А резултата след изпичането какъв е?
    Външно изпече се супер, напука се,  вътре не е тиклав,но няма и следа от  плетка  и конци, това много ме разочарова,защото  го сплетох на четворка – добре се получи,и после  го завих на топка.Вътре е като добре изпечен хляб.

Така,както го описваш,ми прилича на превтасване,което е станало при последното втасване,когато тестото е било вече оформено.Малко по-рано е трябвало да започнеш с печенето.[/list]
    Оценявам  съветите  ти,но мира не ми дава мисълта, че проблема е в брашното –почти съм убедена.Рецептата която ползвах е за Карамелен козунак–/1.В купа размиваме 1/2 ч.ч.брашно заедно с млякото, докато се образува кашичка.
    2.Маята/куб./ размиваме с 2 с.л.мляко и 2 с.л.захар и я изливаме към брашнено-млечната смес./ При разтварянето на брашното в млякото се получи реакция, сместа  наподобяваше –втасала мая,което ми се стори странно, но продължих – още тогава трябваше да сменя брашното, явно този тип брашна  са  да замесиш и ваднага да печеш имат добавени  набухватели.Когато смесих всичките продукти и замесих имаше  можество балончета–  зарадвах се, но после уви – получе се едно  жилаво и трудно за работа тесто.Имаше първо и второ втасване,  и при положение ,че  в фурната имаше купичка с вода  по време на печенето  козунака  остана сух.И още нещо - темпер. на маята  има ли значение,/ извадих  я заедно с останалите продукти  на стайна темп./ и кога се поставят стафидите.Благодаря ти, за
вниманието което отделяш  към начинаещите.    bouquet


Може да си права,аз никога не съм работила с такива брашна,точно определени за нещо.
Никога не съм обръщала специално внимание на Т на маята,изваждам я от хладилника(ако е от фризера-трябва да се отпусне) и действам,но нали прясното мляко е топличко и затопля маята.
Стафидите слагам при оформянето на козунака.
 Hug[/list]

# 1 400
  • Бургас
  • Мнения: 97
mari_eta  много ми хареса крокодила от твоите кулинарни умения , би ли споделила рецептата моля?

# 1 401
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
mari_eta  много ми хареса крокодила от твоите кулинарни умения , би ли споделила рецептата моля?

Заповядай, рецептата е от тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=112929.0

# 1 402
  • Бургас
  • Мнения: 97
Много благодаря newsm10

# 1 403
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
Да споделя,аз правих козунак по рецепта на Лебедуна .......с мас и олио............след 6 дни беше все още мекичък,като стоеше в найлонов плик Peace
страхотен козунак

# 1 404
  • Мнения: 471
С 20 страници закъснение, да отговоря, че червената украса на козунака ми, за която питахте е локум и макс-мама позна.
На Джемма щолена стана страхотен. Пазя го вече две седмици и наистина, че сега е по-вкусен от преди.
Джемма, мерси   bouquet
 

# 1 405
  • СОФИЯ
  • Мнения: 17
Направих си пак козунак за да не забравя как се прави.
http://media.snimka.bg/2862/011980285-big.jpg

Последна редакция: пн, 04 май 2009, 09:25 от nikita1696

# 1 406
  • Панагюрище
  • Мнения: 104
И аз правих козунак по рецептата на  max-mama ,стана много хубав но не га снимах,защото имах гости и като си тръгнаха вече нямаше какво да снимам Joy Joy Joy.

# 1 407
  • София
  • Мнения: 1 312
И аз съм направила ,да не губя тренинг...един голям, който замина и един малък за нас.Ето малкия-с вино и мляко/по любимата ми рецепта/ Simple Smilehttp://i012.radikal.ru/0905/ac/23cf8bc9384f.jpg

# 1 408
  • Мнения: 2 724
И аз съм направила ,да не губя тренинг...един голям, който замина и един малък за нас.Ето малкия-с вино и мляко/по любимата ми рецепта/ Simple Smilehttp://i012.radikal.ru/0905/ac/23cf8bc9384f.jpg
Не знаех че има рецепти за козунаци с вино .
Не се ли пресича млякото ?

# 1 409
  • София
  • Мнения: 1 312
Не,не се пресича,правила съм и с шампанско и с бяло или червено вино. То млякото,яйцата,виното -това се води течност и няма как да се пресече.А захарта я разтварям  в млякото.
 Пробвай смело!Става винаги на конци и е много мекичък.Ще напиша последното изпълнение- 6 яйца,200.мляко,250мазнина/зехтин и масло по равно/, 50 гр.вино,1 кг.брашно,2 сухи маи,ванилия-8бр.течна.лимонова кора от два лимона.стафиди

Общи условия

Активация на акаунт