Отговори
# 30
  • Мнения: 930


момичета, чудя се как да постигна тази красота newsm78
суров ли трябва да бъде картофа или полусварен

# 31
  • Мнения: 930
имам предвид когато режа картофа и слагам между парченцата морков newsm78

писах на авторката преди известно време, но не ми отговори Tired
а много искам да ги направя

# 32
  • Мнения: 11 747
Аз съм правила, но не слагах морков, а чесън в разрезите, взех идеята от рецепта в 'Гответе с мен'. Суров го рязах.

# 33
  • софия
  • Мнения: 379
здравейте, искам да попитам дали мога да поправя баница - стана суха и с малко плънка, а ако я нарежа и залея с яйца и кисело мляко и пак я запека дали няма да стане по-хубава или ще стане на тесто?

# 34
  • Мнения: 22 867
здравейте, искам да попитам дали мога да поправя баница - стана суха и с малко плънка, а ако я нарежа и залея с яйца и кисело мляко и пак я запека дали няма да стане по-хубава или ще стане на тесто?

Правила съм подобно нещо  - нарязах на парчета и залях със смес от яйца, мляко, малко сирене и олио. Опече си се и после пак я рязах, а на места беше станала като крем. Пробвай, мисля, че ще стане.

Правих го с една позастояла се баница, "поднових" я. Grinning

# 35
  • София
  • Мнения: 1 833
момичета, чудя се как да постигна тази красота newsm78
суров ли трябва да бъде картофа или полусварен
Слага се суров. С чесън и морков в прорезите, а отготе с горчица, зехтин, подправки.

# 36
  • Мнения: 5 001
И аз съм правила подобни картофи,но със шунка в прорезите.
Обелен суров картоф се нарязва така както е на снимката,слагат се желаните продукти и подправки и картофа се слага във фолио в което има няколко парченца масло.увива се и се пече.Накрая се отвива за да хване "загар" и се сервира.Може и малко кашкавал да се ръсне отгоре.
А при сервиране може да се полее с някакво сосче според вкуса(чесново,бешамелено,сметаново,гъбено...)

# 37
  • София
  • Мнения: 1 762
Аз скоро правих тези картофи. След, като ги нарязах така ги залях с марината от разтопено масло, подправки и чесън. Наредих ги в тава и я покрих цялата с фолио. След час махнах фолиото и ги оставих да се запекат. Не стига, че станаха красиви , но и невероятно вкусни Peace

# 38
  • Мнения: 510
Здравейте момичета!
Мммм какъв красив картоф, сигурно е вкусен!
Преди време ви питах за меню за специален случай - 2-ри рожден ден на малкия. Основно ще присъстват възрастни, та искам да се представя добре.
След много ровене се спрях на някои идеи, сред които пълнена франзела и салата "Шарлота" - с палачинките отгоре.
Моля да ме посъветвате или да дадете идеи дали мога да напълня франзелата с хайвер и кисели краставички. Как да я направя така, че да не се разсипва като я нарежа на филийки. Мислех да смеся с вътрешността на франзелата, но приемам всякакви предложения.
Спрях се и на топчета от сирене - сега избирам най-подходящия вариант, че има няколко рецепти.
Ще ви бъда благодарни за оригинални идейки  Hug

# 39
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
дадете идеи дали мога да напълня франзелата с хайвер и кисели краставички. Как да я направя така, че да не се разсипва като я нарежа на филийки.
какъв е хайвера? - тарама или си е още на цели зрънца?

ако не е разбит може да го желираш  Peace

# 40
  • Мнения: 510
Още не е разбит - седи си в хладилника в един буркан и е посипан със сол отгоре.
Как да го желирам - ще ти бъда благодарна ако ме посъветваш!
Между другото събитието е в събота - имам време още.

# 41
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

Как да го желирам - ще ти бъда благодарна ако ме посъветваш!


ами тук не смея да ти давам съвет, защото не ползвам желатин  Peace

предполагам, че хайверът може да го разбъркаш внимателно с малко бульон.
слагаш на ситно киселата краставичка, морков - различни цветове да има...
и после разтваряш желатин и слагаш при сместа.
мисля, че аспик се води това...

обаче незнам дали ще се желира вътре във франзелата.
дали не е по-добре да го желираш под формата на пръка и да го напъхаш  newsm78
 или даже може да отрежеш една тънка филийка франзела и да сложиш тънко парче аспик отгоре  Peace

# 42
  • Мнения: 319
Здравейте и от мен! Следя ви от доста време и сега се реших да се включа  Blush

chillysun и аз от доста време се готвя за едни гости, които май ще дойдат като се постопли, та се рових доста тук там и намерих интересни идеи. Ще ти покажа някои дано са ти от полза:
Не си спомням откъде съм ги копирала вече, затова предварително се извинявам на авторите ако си ги познаят  Praynig Embarassed Praynig
http://s41.radikal.ru/i093/0903/d0/9e70f0bafd74.jpg това са топчета от сирене оваляни с червен пипер и магданоз и пингвинчета от маслини и сирене
Тях ги правих и аз стават много ефектни и бързо се правят и децата ще се радват: http://s44.radikal.ru/i105/0903/48/66a35b388f81.jpg
И аз съм се спряла на Шарлотата но мисля да я направя като Костенурка по-ефектно е
http://s54.radikal.ru/i143/0903/34/d4baa8d98f3b.jpg

Кашкавалено руло - Вземаш 300-400 г слагаш го в найлонова торбичка и я пускаш във вряла вода. Вариш около 10 минути. Изваждаш омекналия кашкавал и разточваш на лист с дебелина 2 см. Подреждаш отгоре нарязана на тънки пластини шунка,  пастет от сирене, орехи, листа от попарен спанак/маруля, магданоз, подправки и пр. Пълнежът по твой избор. Разточва се върху найлонов лист, за да е по-лесно след това да увиеш рулото от кашкавала. Слагаш го на студено да се стегне. Преди да поднесеш, нарязваш на филии. Много красиво, ефектно и вкусно. Нямам снимка обаче, наистина е ефектно и вкусно  Peace

Хапки Калинки от солена бисквитка, чери доматчета и маслинки
http://i025.radikal.ru/0903/04/2cc142b24466.jpg

Може и такива хапки много са ефектни от бял и черен хляб плънка по-избор
http://s60.radikal.ru/i169/0903/1b/6996b168a2d4.jpg
всъщност ти ще правиш франзела така че това може да не е много подходящо че се дублира като вкус но като идейка  Blush

Интересно поднесено мезе: http://s60.radikal.ru/i168/0903/37/930452b35d55.jpg

Май стана много дълго, дано съм ти помогнала с нещо, ако не сега то за друг повод Успех!!!

Отново се извинявам, че не мога да цитирам източниците, защото просто не си спомням от къде съм ги копирала. Всички който си познаят нещата благодарности за идеите и поздравления  smile3501 newsm51 smile3501

 

# 43
  • Мнения: 11 747
asyalein , това което предлагаш вече доста се отдалечава от това, което цели chillysun. Хайвера, като се разбие става като майонеза, после кис. крастваички и ако се смеси с трохи от франзелата или галета, което по принцип е желателно за всеки разбит хайвер - смятам, че ще е достатъчно гъсто, за да не се разпада, като се реже. Може след като се напълни, да се увие във фолио, полиетиленова торбичка или фолио отгоре и после да се сложи в хладилника, където да постегне допълнително.
Едиствено е хубаво кис. крастваички много добре да се отцедят, за да не разреждат сместа.

# 44
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Пина, права си,
ама разбитият хайвер пак пуска малко и хляба става кишав Thinking
аз обичам тарамата с печени филийки...
а този пълнен хляб не се ли държеше в хладилника да престои ?
не съм сигурна, че трохите е спасят положението...

но аз не съм правила пълнн хляб, само предполагам Peace

Общи условия

Активация на акаунт