Имам няколко грешчици и питанки. Маята ми се струва, че превтаса. Явно 50 минути и дойдоха повече.
Вие къде държите това първо тесто и Панетонето при последното втасване? На хладно, на топло, завивате ли го
Месих в хлебопекарната и следвах точно инструкциите на Мамето. Благодаря Маме
Отгоре Панетоне-то се изпече много бързо, защото се наду много при последното втасване. Ползвах откопчаваща се тортена форма, на която направих яка. Следващия път ще сложа фолио отгоре още в началото и едва в края ще го махна ако не е изпечено.
Как точно разбирате, че Панетонето е готово? Аз ползвах начина с клечката - излизаше суха, но май още няколко минути щаха да са от полза на моето. Сега стои съвсем малко текляво на места и то като се отреже с ножа. не знам дали не е и от превтасването.
И сега да покажа моя красавец и парченце от него.