Най-оригиналната традиционна българска рецепта?

  • 20 844
  • 89
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
  • Мнения: 480
Едно от любимите ми нац.ястия е Гювеч по манастирски.
За съжаление приготвянето му отнема адски много време ,но вкусът му мммммм.....просто трябва да се опита

# 61
  • Мнения: 958
Totally*Av4e а може ли , после да споделиш, какви са били и другите предложения. Много ми е интересно, какви са предложенията за оригинална бг рецепта.

# 62
  • Мнения: 4 435
Totally*Av4e а може ли , после да споделиш, какви са били и другите предложения. Много ми е интересно, какви са предложенията за оригинална бг рецепта.

Още сега мога да ти изброя няколко, не знаем още обаче дали преподавателката ги е одобрила за такива, иначе на момента се сещам за- пататник, качамак, родопски клин, тиквеник, някакъв фасул в гърне, лютеница, пълнено агне с дроб-сърма, сирене по шопски,агнешка чорба, печена тиква с мед и орехи.Това се сещам в момента.

# 63
  • Мнения: 1 726
Ако питате сърбите и македонците, шопската салата е тяхно национално ястие. Naughty

# 64
  • Мнения: 958
Че те македонците са си българи.
За тиквеника не се бях сещала, между другото.

# 65
  • Мнения: 4 435
Че те македонците са си българи.
За тиквеника не се бях сещала, между другото.

Сетих се още едно, някакво ястие -катми с месо, ако не се лъжа месото е заешко. Дано не бъркам.

# 66
  • Мнения: 958
Да катмите на сач, ама нищо чудно и това да му е лепнат етикета - турско.  newsm78

# 67
  • Мнения: 68
Абе чета и честно казано от повечето ястия които сте предложили мисля че не са традиционни български Simple Smile Simple Smile Simple Smile
повечето са от турската и гръцката кухня, но смятам че никъде в света няма да намеря нашата луканка, наденица, кисело мляко, и др.

# 68
  • Мнения: 68
Да катмите на сач, ама нищо чудно и това да му е лепнат етикета - турско.  newsm78

турско е сладур

# 69
  • Мнения: 4 435
Катмите може и да са турски, но представено по този начин, е родопско ястие,пекат ги в пещ.После се нареждат в тава, слага се месо, нарязват по някакъв начин, после се излива бульон и пак в пеща малко. Crazy

# 70
  • Мнения: 68
Катмите може и да са турски, но представено по този начин, е родопско ястие,пекат ги в пещ.После се нареждат в тава, слага се месо, нарязват по някакъв начин, после се излива бульон и пак в пеща малко. Crazy

сега, това абсолютно 100% турско, била съм в турция и съм го яла и там се водеше че е турско и че от това ястие произлиза и дюнера, а пък може да са ме излъгали

# 71
  • Мнения: 4 435
Не ми се вижда логично, дюнера да призлиза от манджа с заек, ама може.  Peace

# 72
  • Мнения: 958
А това че нещо се прави в турция, непременно ли го прави турско?
Не може ли "те" да са го забръсали от нас и потурчили.
Същото е и с гърците, колко територия имат българска, нищо чудно гръцката салата да е взета от бъгларските райони.

# 73
  • Мнения: 68
не поценявам българската кухня, но турската е световно известна и не мисля че биха откраднали

# 74
  • Мнения: 4 435
joya точно това щях да кажа, това че нещо се прави някъде другаде не значи че е от там.И ние си готвим спагети, ама не са наши.
Иначе нищо лошо не сме казали за турската кухня, на мен дори ми е една от най-любимите, но в случая аз също знам за това ястие че си е родопско,защото като много малка съм го яла, една прабаба го беше направила.

Общи условия

Активация на акаунт