Този път ви предлагам една страхотна Пъстра Зеленчукова Супичка.
Заради млечното сосче подобно на бешамел супичката става плътна с мек и кадифен вкус.
За любителите на зеленчуци и леко хапване - идеален вариант
Има два варианта да си направите тази супичка:
- Аз обикновенно все по бързата процедура използвам замразен микс - броколи, карфиол и морковче.
- Ако често ви се намират такива зеленчуци в къщи може да използвате и пресни
необходими продукти:
200 гр пресни гъби печурки
5-6 розички пресни или замразени броколи
5 - 6 розички пресен или замразен карфиол
2 моркова нарязани на кръгчета
1/2 връзка пресен магданоз
1/2 връзка пресен копър
около 60 гр масло
2 с.л брашно или нишесте
500 мл. прясно мляко
черен пипер
сол на вкус
ломонов сок
В съдчето в което ще приготвяме супата задушаваме с малко от маслото лука, чесъна,гъбите нарязани на филийки и морковите. Ако използваме пресни карфиол и броколи те преди това леко се попарват в кипяща вода .Ако се използват замразени те веднага се добавят към задушените вече зеленчуци.
Доливаме вода и оставяме зеленчуците да се сварят.
Отмесваме супичката от котлона.В отделен съд разтопяваме маслото.Добавяме брашното при непрекъснвато бъркане.Внимателно доливаме от прясното мляко и отново бъркаме - не трябва да има бучици.Ако това все пак се случи - прецедете.
Прибавяме това сосче при супичката.Разбъркваме добре.Накрая нарязваме на ситно пресния магданоз и копър, посоляваме и подправяме със сол на вкус, черен пипер и ломонов сок.
Да ви е сладко