С готови кори- баница пица! Какво друго от готови кори?!

  • 32 549
  • 41
  •   1
Отговори
# 30
  • На небето
  • Мнения: 5 530
От кори за баница правя ето това: става изключително бързо и вкусно.

# 31
  • Мнения: 307
Estell, може ли и рецептата да споделиш ?

# 32
  • София
  • Мнения: 1 341






Заповядай  ( да отменя Мариета ) - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=192763

# 33
# 34
  • Мнения: 307
Въпрос за арменската баница - мога да сложа нещо друго вместо грис ?

# 35
  • Мнения: 126
Благодаря за рецептата Рени!
Естел това изглежда доста апетитно - ако кажеш и рецепта ще е страхотно!
Феме какво мислиш да пъхнеш в корите вместо грис?

# 36
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Estell, може ли и рецептата да споделиш ?

Трябва да я запиша най сетне тази рецепта докато не съм я забравила:

ТУРСКИ БАНИЧКИ

•   кори за баница
•   сирене (кашкавал) или и двете
•   масло
за поливка: вада и олио
Взимат се по 2 кори за баница и се намазват с маслото (може и разтопено) Отгоре се поръсва със сирене (обезсолено) и се завива на четири като плик. Пържат се като палачинки. Тигана може да се намаже с масло. Слага се баничката и се полива с една лъжица с водата и олиото. Като се гледа да се напои навсякъде. След като се изпече се обръща и поливаме отново отгоре вече изпечената страна.

В случая на снимката е и със сирене и с кашкавал.

# 37
  • Мнения: 126
Estell, може ли и рецептата да споделиш ?

Трябва да я запиша най сетне тази рецепта докато не съм я забравила:

ТУРСКИ БАНИЧКИ

•   кори за баница
•   сирене (кашкавал) или и двете
•   масло
за поливка: вада и олио
Взимат се по 2 кори за баница и се намазват с маслото (може и разтопено) Отгоре се поръсва със сирене (обезсолено) и се завива на четири като плик. Пържат се като палачинки. Тигана може да се намаже с масло. Слага се баничката и се полива с една лъжица с водата и олиото. Като се гледа да се напои навсякъде. След като се изпече се обръща и поливаме отново отгоре вече изпечената страна.

В случая на снимката е и със сирене и с кашкавал.

Нещо не разбрах аз  Sick! Тези банички пекат ли се или се пържат?
И това на 2-та снимка от предния ти пости те ли са? А и водата с олиото ли се разбърква? Като се пържат (ако се пържат) не пръска ли много с водата?

# 38
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511




Браво!   bouquet Ти си страхотна просто! И как успяваш да ги правиш тия красоти с 2-та сладури който имаш!?
А за рецептите - когато можеш!
Ако може да помоля и за рецептата на "Вълчата баница" - харесах я от снимката и ми звучи доста вкусно!

Справям се.

Плънката на Вълчата баница е от задушен праз + кайма - после процедираш като обикновена баница.

Някой питаше с какво да замени гриса в Галактобурикото - ами с нищо, тогав няма да е галактобурико Wink.
Нещо линка за нея не ми се отваря, само да кажа, че по моята рецепта в гриса се добавят жълтъци и настъргана портокалова кора - това я прави просто невероятна Crazy.
Обещавам много скоро /като приключа с диетата все пак Mr. Green/ да я направя и снимам, че май само нея нямам в албума...

Ето я рецептата, ако не ви се отваря линка:
1 пакет кори за баница
масло за намазване на корите

за сиропа:
1 кг. захар
900 мл. вода
1 с.л. коняк /обаче на мен така ми е много сладко и правя 1л. вода с 500-600 гр. захар/

за гриса:
1 л. пр. мляко
300 гр. захар
150 гр. грис
1/2 настъргана портокалова кора
3 яйца
100 гр. масло

Млякото със захарта завира + грис. Вари се 10 мин. Прибавят се разбитите яйца. Сваля се от огъня, добавя се маслото и портокаловата кора. Оставя се да изстине.

Една кора се намазва с масло, слага се от гриса /аз слагам в единия край/ и се завива на руло.
Поставя се в намазнена тава. Нарязва се на парчета и се пече до златисто в предварително загрята фурна. С горещия сироп заливаме изстиналата баница.

Последна редакция: пт, 27 фев 2009, 15:02 от mari_eta

# 39
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Estell, може ли и рецептата да споделиш ?

Трябва да я запиша най сетне тази рецепта докато не съм я забравила:

ТУРСКИ БАНИЧКИ

•   кори за баница
•   сирене (кашкавал) или и двете
•   масло
за поливка: вада и олио
Взимат се по 2 кори за баница и се намазват с маслото (може и разтопено) Отгоре се поръсва със сирене (обезсолено) и се завива на четири като плик. Пържат се като палачинки. Тигана може да се намаже с масло. Слага се баничката и се полива с една лъжица с водата и олиото. Като се гледа да се напои навсякъде. След като се изпече се обръща и поливаме отново отгоре вече изпечената страна.

В случая на снимката е и със сирене и с кашкавал.

Нещо не разбрах аз  Sick! Тези банички пекат ли се или се пържат?
И това на 2-та снимка от предния ти пости те ли са? А и водата с олиото ли се разбърква? Като се пържат (ако се пържат) не пръска ли много с водата?

Пекат си в тефлонен тиган. Водата и олиото се разбърква естествено. Не пръска то не се изсипва много, а колкото да се напои баничката 3-4с.л. Но дори и да текне по тигана бързо се изпарява. Да така изглеждат първата снимка са още в тигана, а втората са всички банички.

# 40
  • Мнения: 126
Благодаря Естел за подробното обяснение! Чувствам се блондински глупава  Embarassed

# 41
  • Мнения: 126
ЧЕСТЕТА БАБА МАРТА НА ВСИЧКИ!

Общи условия

Активация на акаунт