Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 71

  • 36 837
  • 297
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
BIZCOCHO, бонбонките са Маршмелоуз и има в библиотеката рецепта за фондан от тях. Накратко му викаме ММФ- Маршмелоуз фондан.

# 61
  • Мнения: 123
Аз също правя торта Гараш с крем от сметана и шоколад и става невероятно шоколадово изкушение. За да не ми остават жълтъците написах по горе какво правя. При мен се случва и обратния вариант - да ми останат 10  белтъка, тогава  си правя само блатовете за торта Гараш и ги замразявам до използването им.

# 62
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 240
Благодаря за съветите, и последен въпрос надявам се Praynig
Понеже в наше село не намерих натурален шоколад и купих млечен , та въпроса ми е за глазурата ако добавя към сметаната шоколада и маслото , Какао порядъчно количество , дали ще го докарам?

# 63
  • Мнения: 560
Момичета, аз правя мини кексчета с форма на сърце с плодове и залети със шоколад
Надявам се да станат за да мога да в ги покажа- че иначе няма да се излагам Peace

# 64
  • Мнения: 123
Зечова, След като имаш млечен шоколад тортата просто ще ти бъде по-сладка, няма нужда да добавяш какао.Когато тортата е с натурален шоколад при хапване се усеща една леко горчива нишка и не ти става много сладко, понеже твойта ще е по-сладка я предлагай в компанията на чашка горчиво кафе.  Глазурата може да я направиш само от сметана и шоколад или шоколад с олио без да използваш масло. Успех  Hug

# 65
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 240
Зечова, След като имаш млечен шоколад тортата просто ще ти бъде по-сладка, няма нужда да добавяш какао.Когато тортата е с натурален шоколад при хапване се усеща една леко горчива нишка и не ти става много сладко, понеже твойта ще е по-сладка я предлагай в компанията на чашка горчиво кафе.  Глазурата може да я направиш само от сметана и шоколад или шоколад с олио без да използваш масло. Успех  Hug
Благодаря ти мила за съветите !!!!!  bouquet  bouquet

# 66
  • Мнения: 1 485
Благодаря на всички включили се със съвети за медовика,  bouquet  bouquet  bouquet
ако стане ще показвам-но чак на празника Wink
Само да кажа,че и аз съм много навита на такъв sugar gun, и вчера се сетих,че Гушанка
беше показвала такъв правен от съпруга и.И аз реших да накарам моя свекър да ми врътне и на мен,че да го пробвам
и сега чакам утре или вдругиден да видим какво ми е измайсторил и ако става ще ви го
покажа.

# 67
  • Мнения: 75
Шеметче, сърдечно благодаря за съвета, сега ще умувам имам и сламки и дървенки шишове...

И да ви питам като тортата е на 2 етажа горния трябва ли да има картон или друга подложка, или направо с блата си цопвам отгоре?

Желая ви приятно тортоправене и красив ден!!!  bouquet

# 68
  • Мнения: 6 867
Сега отивам да творя тортата за 14.02.,но съм се разтърсила за ...   cream of tartar.Помня,че го коментирахме ,но не мога да намеря къде.Какво точно беше това чудо?   newsm78      

Краси,това е винена киселина.Служи единствено за по-добро разбиване на белтъците.Спокойно можеш да го пропуснеш или да го замениш с лимонтозу или лимонов сок.

jenik ,ако ще слагаш подпори по-добре си сложи подложка под втория етаж.А и по-лесно се реже после тортата като просто си свалиш горния етаж.

Страхотни торти   bouquet .

# 69
  • Мнения: 411
ПЕПИ,благодаря ти не си спомнях куде го бях 4ела .

а ето и моята торта ГАРАШ

3 пак.масло(450гр)
300 гр.пудра захар
9 яйца
6 с.л. какао
2 пак.ванилия
2 с.л. ром
4 4аени 4аШи орехи(ядки)


маслото се разбива с 200 гр.захар,прибавят се един по един жълтъците,какаото и едната ванилия.
отделям по малко от половината за слепване и глазура.към останалата 4аст прибавям разбитите белтъци със 100гр.пудра захар и другата ванилия,прибавям рома и смлените орехи.
пека 3 платки и слепвам с крема.отгоре съЩо мажа с крем.предпо4итаме я така.поръсвам типи4ната ивица зелени кокосови стърготини .

една година правех тази торта за един бар.много я харесваха,дано и на вас да ви хареса.



# 70
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Ще правите ли торта за св.Валентин .
Аз съм решила да правя някакво сърце, че и мъжът ми е Валентин

# 71
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Ван44е, мерси за отговора за гли/юкоза. В един тукашен форум неотдавна имаше тема за това, според изписването едното си е гроздовата захар, а другото е синтетичен продукт, но след едно продължително търсене се отказвам да намеря писаното. Cry

За тортата даже вече не помня какво има в нея. Embarassed Ами то отдавна си беше... Sunglasses Помня, че точих и някакви кори с мед, и отделно други, които може би са "Добуш", но какви кремове съм ползвала?... Thinking И да, така си стои, не е мръднала. Наистина, това е във втория хладилник, той буквално не се ползва, само стои включен и охлажда, с въпросната торта в него и съответно без конденс. Mr. Green

Иглика, за гладкостта да: тестото определено си я запазва напълно след изсъхване. Не съм работила с ММФ: пробвах само веднъж, но го употребих за покритие, мисля, че за други неща не е "моята смес". Тук обаче си мисля, че е въпрос на навик: с каквото свикне човек, с това му е добре и съобразява методите си на работа според материала, който си е избрал.
Чета обаче, че муцунката на крокодилчето се е деформирала и че не можеш да направиш ноздрите? Това не би трябвало да е така.  Няма как да чакаш да изсъхне и тогава да правиш ноздри, защото ще се напука по ръбчетата и няма да стане нищо.
Вероятно те подвежда навикът да работиш с восък и очакваш подобна "колаборация" и от захарното тесто. Embarassed Но тук, уви, не е така. Просто си откъсни парченце тесто, замеси малко допълнителна захар в него и виж дали ще с получи по_ добре, може наистина да е недостатъчно кораво.

Силрай, в случаи като твоя с чантата, когато поне ти за себе си си недоволна: планирала си едно, станало е друго, различно от онова, у "големите" кондитори, все си мисля едно: склонни сме да забравяме, че у "големите" тортите основно се състоят от една планина еднородно тесто, понякога срязано на две или три и съединено с по сантиметър_ два крем. ТАКАВА торта не е трудно да изрежеш в желана форма и няма страшно тя да се свлече. Отделно това, че се практикува и двойно покритие: първо с марципан и едва тогава с фондан, всеки от които разточени с много щедра ръка.
Заключението е едно: ние сме героите. Wink

Румя, за захарното тесто накисвам желатина във водата докато последната се поеме от него. След това добавям останалите продукти_ без захарта, и държа на много слаб огън докато всичко се разтопи. Веднага след което изсипвам в захарта и замесвам.
Аз съм човек, който няма микро в къщата си, затова топенето го извършвам директно върху котлона, дори не на водна баня.

# 72
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 240
Добре , гараша е готов , само ако някой може да ми каже как ги правите тези шоколадови глазури отгоре така гладки , вижте моята ,не мога да загладя повече ooooh!

# 73
  • Карнобат
  • Мнения: 177
Пускам тортичката и се връщам да чета.

Още снимки-http://www.snimka.bg/album.php?album_id=227399&pid=10528793

# 74
  • Мнения: 1 485
Elena K. ,много красиви русалки! Hug
И само така"Пускам тортичката и се връщам да чета."-не съм съгласна Naughty
Казвай какво е морето,с какво си обличала русалките......

Общи условия

Активация на акаунт