Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 71

  • 36 788
  • 297
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 2 671
Дидоча, точно там гледах есента и коментирахме в темата после - този ринг е за оформяне на торта cake setting form, а не за печене. В профис нямаха  Confused

# 16
  • Мнения: 634
Момичета огромно благодаря на всички за хубавите думи  newsm17Наистина нямам време да влизам ,защото търча по доктори ,паралелно с това правя торти,за моя радост грипът ме напуска.Нощес писах,писах и накрая натиснах някое копче на клавиатурата и всичко отиде .Така,че днес да се изкажа относно сметаната,Yulinda когато се шприцова сметана трябва да е плътна ,но ако е пребита(станала е бетон )сипваш малко вода и разбъркваш с лъжица ,а не с миксер.
Чародейка ,а на теб и всички нови дами,които искат да правят торти искам да кажа ,че основното,най важно нещо вие го притежавате ,а то е желанието.От тук нататък трябва търпени е и опит.Не трябва да се отказвате  newsm10.Питайте смело ,нали за това сме тук,кой с каквото може ще помага.
Силрай ,защо наричаш тази чанта резил?На мен страшно много ми хареса. smile3525
Пепи ,страхотно изпълнение,точно както го беше замислила smile3501
Нелка,нелка благодаря ти мила.Аз съм във форума от 7 месеца и съм мног щастлива,че мага да обсъждам технологии и да научавам нови неща,защото това много ми харесва.Радвам се ,че и на теб ти е приятно да говореш с нас и да споделяш опита си. newsm10.
Мама цоце получи ли съобщението и ясно ли съм написала всичко?
Показвам ви поредната шоколадова торта ,която правих днес за юбилей на  една дама,която държеше да няма релефна украса и да е шоколадова .Вижте какво направих,с помоща на дъщеря ми която извади рисунка от татуировки.Аз лично съм доволна
Само свитакът е релефе,но така трябваше да е.

# 17
  • Мнения: 1 965
Аз като изкарам едно въженце после 3 дни ме болят ръцете! И с мазнина мазах отвътре, и какви ли не тарикатлъци пробвах, е не става и не става! Направо ми се взе здравето от него!
Нищо не разбирам от вашите "гъмове", "клей-ове" и други видове гумени дъвки, но от опит мога да кажа едно относно оръжията. Каквото и да сложиш в това почти вакумирано пространство ако разполагаш само с едно буталце, не мускулна треска ще получиш, а може и пръст да счупиш. С моя шприц за тесто, едва-едва изкарвам въженца, а той не  е на спусък а на някаква ръчка и зъбчати колелца които значително улесняват. И въпреки всичко е много трудно. Варната излиза, но с шоколада, замествам фитнеса докато направя свестни въженца. Тези маси са много плътни. От никъде не влиза грам въздух и се получава някакъв контра-вакуум който пречи да изкараш каквото и да е отпред. Вероятно при тебе също това е било проблема. Гледам тоя ЗЕЛЕНИЯ, май е на врътка отзад. По-има шанс да излезе нещо. Но оная твоята играчка си я спомням, беше някаква нежна и финна...... да те е страх да я пипнеш. И с това буталце отзад..... Тогава ме заинтригува с тази играчица, но явно напразно съм ти завидяла....
За мазнината - не съм сигурна че ще помогне. Пробвала съм, уж да стане по-лесно. Нищо подобно. Проклетия жилав шоколад неще да излиза. Цвърка мазнина, но вакуума си стои.... Предполагам че тия вашите клейове и гъмове са още по-жилави.... незнам....  Има някаква фатка в използването, ама някой трябва да я открие. Единственото улеснение което съм успяла да открия, е да затоплям масата  и да я цвъркам гореща. Иначе не става....... Тая вашата дъвка, подлежи ли на загряване????  newsm78 ....
Албенка - това заливка ли  е или е чаршафче???? Защото ако е заливка.... ще се гръмна от яд.....

# 18
  • Мнения: 7 091
Рая, на какъв принцип е това дето си го пуснала? Върти ли се отгоре или се избутва? newsm78

Аз гледай и ей това: http://www.amazon.com/Extrusion-Shapes-Similar-Materials-Pattern … 382046&sr=1-3
И се чудех дали няма да е по-добър вариант, защото дето се вика може и в масата да се подпре и просто да натискаш....знам ли...
Или аз съм с най-кекавите ръце на света, или моето нещо беше повредено.  Confused

# 19
  • Norge
  • Мнения: 2 311
В смесицата си от езици  преди малко написах "шортинг" вм. "шортенинг" #Cussing out, сега го оправих на "Криско".
При мен той помогна, при моя шприц оста на буталото е на зъбци, но може да се постави и на функция без тях. Но така или иначе трябва да се работи докато тестото все още е затоплено от процеса на замесване. Което остане за после, го вадя и го замесвам отново, иначе се стяга и не функционира.

# 20
  • Мнения: 264
Аз за да не спамя темата само със запис да ви покажа още една фигурка ( какво да правиш още не съм стигнала до торта, но и това ще стане скоро). Крокодила е Шнапи новия любимец на сина ми от тази песничка http://www.youtube.com/watch?v=Oe3FG4EOgyU . Правен е с тесто по рецептата на Нелката ( Нелка благодаря ти). Страхотно става това тесто изкрят му цветовете и остава лъскаво след като изсъхне, но пак ми стича, може би го правя прекалено меко. Confused Или пък съм свикнала да работя с восък, който е много по-прецизен материял и очаквам твърде много от захарните теста Confused - не знам.
http://s47.radikal.ru/i116/0902/4f/401e8dcaf7bb.jpg
http://i049.radikal.ru/0902/18/90ccfd94d2eb.jpg
http://i009.radikal.ru/0902/33/a8572f6cfa95.jpg
http://s41.radikal.ru/i091/0902/e6/99e6e6227e13.jpg

Иначе какво да кажа без да се повтарям, прекрасни торти показвате.
Албена имаш невероятна производителност при това всички торти са съвсем различни като технологии и всичко е перфектно изпипано.
Ванчето и Пепи също показвате страхотни неща.
Тортата чанта много ми хареса
Сигурно пропускам нещо, но то просто е невъзможно да опишеш всичко, което показвате.
Благодаря и за рецептите за шугър гума  bouquet, непремено ще го пробвам.
За гъм пейста, аз имам нещо подобно от пластмаса от един комплект за пластелин на малкия. Има всякакви накрайници, но освен марципана Варна нищо друго не мога да изкарам освен ако наистина не е топло, както пише Нелката. Иначе комплекта струваше под 5лв и има 5 накрайника, ако някой се интересува мога да го снимам.

# 21
  • Мнения: 1 271
Гледам показвате и коментирате шприцовете.Аз имам един такъв, какъвто е показала Тандури, само, че от старите, тия дето са със зъбчета.И найстина при по топло тесто се получава.Правила съм фитилчета и от Маршмалоу и Варен фондан.Стават, но пак си трябва натиск.Варения излиза по лесно от бонбонките, може би защото те са по жилави, ли де да знам  newsm78

Румя, аз преди бях писала за тези рингове-имам кръгъл и правоъгълен, не стават за печене  Naughty За сглабяне са перфектни. На мен правоъгълният ми го продадоха за печене и нищо не стана-пробвах два пъти, то не бяа хартии, то не беше фолио-изтича сместта, колкото и да ти е равна тавата отдолу  Tired

Албенче, прекрасна торта за такава годишнина!   bouquet Имам въпрос-казваш, че няма нищо релефно по тортата, а как си направила тату-то ?  newsm78 Изглежда прекрасно, но ми се вижда, че е леко релефно, или първо вдълба линииките и запълни с нещо?Много ми харесва като резултат, и ще ти открадна идеята, защото на 8-ми март, близка приятелка прави 33 години и искам нещо по семпло, но в същото време и толкова изискано!

Ванче, това е чаршафче май  newsm78

Нелка, тия дни ще пробвам твоята рецепта за тестото и ще докладвам, още повече след коментара на Иглика, че искри   bouquet

Маме, никакво отказване-я виж каква вкуснотия си спретнала  Heart Eyes На разреза изглежда прекрасно с това кремче-Сега отивам да чета подробно рецептата  Simple Smile

Пепи, благодаря душко отново за темичката!   bouquet

Атланта, благодаря за напомнянето за парата.Ама не  е ли много това 5-10 мин или аз нещо не разбрах пак ?  newsm78

Последна редакция: ср, 11 фев 2009, 23:11 от silrai

# 22
  • Мнения: 634
Ванче,не се налага да се гръмваш newsm10.Шоколадов фондан по твоята рецепта,самоче омесвам преди разточване с нишесте и разточвам без олио.
Силрай,рисувах с тънка четка с перлена боя

# 23
  • Мнения: 1 610
Румя, не съм пазарувала от там, но ми се струва малко скъпичко.  newsm78 Вярно , че са професионални нещата, но и в по-евтин вариант си струват, все пак нямам сладкарнинца.  Моите тортени форми са всички такива, махаш после дъното, слагаш само пръстена и си вършиш работата. На мен ми трябва такъв правоъгълен, шестоъгълен и овален, но сега нямам 1000 евро  Laughing  Joy Трябва да се поръчва минимум 25 евро, иначе удържат 8 евро. Над 130 евро безплатна доставка. доставка в чужбина- много солено ще ти излезе.  Като гледам какви цени имате в бг. И аз искам кофа 5 кг за 35 лева. Тук едно кило фондан струва 11 евро.   #2gunfire
Сега гледам и други сайтове. От тук поръчах ... http://www.backfunshop.de/
Проблема ми е кой ще достави до понеделник, вторник. Да не увисна. фигурки трябва да правя, да съхнат  ooooh!Стискайте палци!
Нелка, аз се замислих дали не мога да ползвам на детето едно пособие за пластелин  Joy . Има такава минипреса. знае, че със шприц става, но не намерих по сайтовете приставката   bouquet Мерси за съвета!

# 24
  • Мнения: 310
silrai   десетина секунди, а не десетина минути  Wink
Пепи, благодаря за темата   bouquet

# 25
  • Мнения: 51
Здравейте на вси4ки
Не съм влизала в темата от два месеца и със съгурност могон съм пропуснала.Знам, 4е сте направили интересни и красиви торти.Имах голяма промяна в живота си.От България дойдохме да живеем в Испания.И докато се адаптирам, не ми остава време да влизам и да ви 4ета.През декември направих и аз няколко торти и искам да ви ги покажа.http://www.snimka.bg/album.php?album_id=201136&pid=10521625[url
Сега запо4вам да разглеждам и да си крада идеи от вас,за6тото това което ви показах го нау4их от тук и от вси4ки вас за което много ви благодаря
Извинявайте за грознописа но на тази испанска клавиатура не мога да намеря някои букви(затова ги заменям с цифри) и най_важното удивителен Simple Smile
TAKA СЕ УМОТАХ С ТЕЗИ СНИМКИ 4Е САМО ПЪПВАТА СЕ ВИЖДА.[img][http://www.snimka.bg/album.php?album_id=201136&pid=10521669&view=3/img]  [url=http://www.snimka.bg/album.php?album_id=201136&pid=10521639]http://www.snimka.bg/album.php?album_id=201136&pid=10521639

Последна редакция: ср, 11 фев 2009, 23:44 от kremi_sisi

# 26
  • Мнения: 51
нЕ МОГА ДА ГИ НАГЛАСЯ.Ето сега 6те пробвам пакhttp://www.snimka.bg/album.php?album_id=201136&pid=10521642
И така и не се нау4их как да ги слагам снимките направо да се виждат.Ето един опит

# 27
  • Мнения: 75
Я и аз да съм веднъж по първите страници Wink
Момичета, помогнете ми, искам тортичката за неделя да е на 2 етажа. Днес си опекох пандишпанени блатове за долната част по-големички, а горната ще е от купешки, които ще разрежа на две и ще ползвам едната част (само как го обясних, дали някой ще ме разбере...пък дали е важно...?)
 Та молбата ми е да ме открехнете какво да сложа за подпори? Praynig
На горния етаж ще кацне един човек със самолет от руло и крила от кроасани и понеже ми се струва че ще натежи, да не взема да се изложа и да разочаровам детенце Sad
Благодаря ви предварително!
На всички показани творения свалям шапка  bouquet Продължавайте да творите че да имам стимул да ви гоня Peace
Лека нощ на всички Hug

# 28
  • Мнения: 1 461
Здравейте момичета
Пепи благодаря за темата   bouquet
Албенче много хубава торта ного хубаво си направила рисунката  Hug
Силрай  чантата е много хубаво сигурно е и много вкусно  Hug оздравяха ли децата  Heart Eyes
Пепи много хибави торти си показала както винаги  Hug  а тези фигурки ще проговорят  Hug
Ванче  тортата сърце е прекрасна букета е невероятен ,благодаря ти че си качила снинки стъпка стъпка за направата на розите
Иглика много хубави фигурки  Hug
Нелка благодаря ти за рецептите и за съветите
На всички момичета благодаря за безценните съвети   bouquet
аз веднъж скъсах една цедка докато се опитвах да направя тревичка

Последна редакция: чт, 12 фев 2009, 01:51 от kar4ita

# 29
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
Та молбата ми е да ме открехнете какво да сложа за подпори? Praynig
Аз ползвам дървени шишчета, чела съм че момичетата ползват сламки. Ако не е особено висок долния етаж си мисля че и клечки за зъби могат да ти свършат работа.

Ей момичета благодаря че споделихте толкова опит за шугър/клей гън-овете - много полезно. Оставам с впечатление че тези с повече от една дупка са по-добре функциониращи - аз имам такъв шприц за сладки ама е пластмасов та няма да го жертвам - от друга страна си мисля че ако е пластмасов може да се загрее в микровелето докато металния не става за там.

иглика333 много сладка фигурка (аз бях останала с впечатление че са няколко крокита)

Албенче много е елегантна тази торта - страшно стилна.

Ванче забравих да напиша преди това че много ми хареса как си си прибрала чиниите и ножа и не сте разрязали тортата  Mr. Green

Последна редакция: чт, 12 фев 2009, 06:03 от shemet_neveroiaten

Общи условия

Активация на акаунт