Въпрос за печено пиле с картофи

  • 15 966
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 9 776
Не подготвям пилето предварително. Всичко заедно в тавата, или във плик, както са ти казали, а пък ако си намериш толкова голям, че да пъхнеш цялата тава - най-добре. После тавата се измива много лесно. За съжаление само веднъж успях да си намеря толкова големи пликове.

# 16
  • София
  • Мнения: 15 486
Сварявам леко пилето и после с бульона заливам картофите и пилешкото в тавичката.

# 17
  • Мнения: 1 639
Сварявам леко пилето и после с бульона заливам картофите и пилешкото в тавичката.
И аз така. Последния път нарязах 1 гл. кр. лук и 1 морков. Оставих малко повече сос като го пекох. Така ако ми остане за още едно ядене, при подгряване е по- сочно.

# 18
  • Мнения: 248
Слагам всичко заедно,сипвам малко биричка,малко водица,и подправки
И аз го приготвям по същия начин, но добавям и масло!

# 19
  • Мнения: 161
Аз запържвам малко пилето /на порции/ и картофите и след това пека.Ето как изглежда приготвено от мен  Grinning
http://media.snimka.bg/5277/016808470-big.jpg

# 20
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 7 930
Точно това вечеряхме току-що.  Mr. Green Аз слагам винаги всичко накуп и така пека. Добавям единствено малко вода в тавичката, за да омекнат картофите и ако реша може да намажа пилето с червен пипер. Нищо кой знае колко особено. Тоест класическата рецепта. Grinning

# 21
  • Мнения: 17
Май съм единствения мъж,sorry  Embarassed не можах да се сдържа.
Аз го приготвям така.Всичко слагам сурово картофи и пиле.
Като пилето (крилца или бутчета) намазвам с соев сос и кимион и стрит зеленчуков бульон.
На картофите слагам червен пипер,кимион,стрито пилешко бульонче и според вкуса джоджен и малко бира с маргарин става супер ако не се сложи бира може една майонеза без джоджен и пак става.

# 22
  • Мнения: 6 713
По принцип като готвя пиле за други ястия винаги минава някаква предварителна обработка, но за печено пиле с картофи - всичко слагам сурово. Само добавям малко вода и понамазвам парчетата пиле с масло и сол слагам.   chef

# 23
  • Бургас
  • Мнения: 1 202
Дали ще го правя в тава или в тенджера,винаги варя пилето предварително.След като съм го отпенила и се е сварило вече,добваям задушеният лук и картофите,и най-накрая подправките ,и варя/пека.

Общи условия

Активация на акаунт