Печени чушки /пиперки/

  • 24 657
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
# 16
  • гр. Луковит
  • Мнения: 30
Напоследък вкъщи си правим чушки пълнени с яйца и сирене и вместо да ги печем в тавичка във фурната ги печем на скара. Стават много вкусни, а и скарата ни е навън, та не се вмирисва цялата къща на печени чушки.

# 17
  • Мнения: 1 655
Пълнени чушки със смес от извара и сирене, печени на скара.

# 18
  • Мнения: 1 253
Ето още един вариант.

Печени чушки на фурна
Чушките се изпичат и обелват. Нарязват се на едри парчета.
3-4 яйца се разбъркват със 200-250 гр натрошено сирене и се объркват със чушките. Към сместа може да се добавят подправки по избор. На мен ми стига силния аромат на чушките Simple Smile
Изсипва се в тавичка като тук там се бодват парченца масло. Пече се в предварително загрята фурна.
Сервира се поръсено със ситно нарязан пресен маганоз.
Да ви е сладко Simple Smile

# 19
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Като стана дума за печени чушки кажете ми, милички, как ги печете? Аз нямам чушкопек и ги пека във фурната, ама така изгарят и с люспата си заминава почти цялата чушка  Sad А на котлона е голяма плесканица.

# 20
  • Мнения: 529
Аз ги пека в "парти грилчето" - едно такова соц. съоръжение като скара, но саво с горен реотан Embarassed Ползвам го за какво ли не Mr. Green

Та моята любима рецепта с печени чушки е:
Печевите чушки се овалват в брашно и се запържват. Редят се в съда, в който ще сервираш. В останалата мазнина сипваш настъргани домати (поне 1 кг.) да се запържат няколко минути. ДОбавяш сол и черен пипер. Като се посгъсти малко добавяш 4-5 разбити яйца. Те досгъстяват сосчето и накрая го изливаш върху чушките. Най-последно поръсваш с магданоз. Ей, умирам за това сосче значи eat

# 21
  • Мнения: 1 616
Като стана дума за печени чушки кажете ми, милички, как ги печете? Аз нямам чушкопек и ги пека във фурната, ама така изгарят и с люспата си заминава почти цялата чушка  Sad А на котлона е голяма плесканица.
Aз ги пека на газовия котлон, като върху него слагам парче ламарина. Като се нагорещи ламарината, подреждам чушките и когато се запекат от едната страна, ги обръщам. След това ги слагам в тенджера, заливам с вода, похлупвам с капака и оставям за 5-10 минути. Така омекват и много лесно се белят.
По темата- аз панирам вече изпечените чушки само с брашно- осолявам ги, овалвам ги, както са цели, в брашно, изтупвам излишъка и пържа до леко покафевяване на коричката. Ако щете вярвайте, много вкусно става (поне за мен). А иначе на печени чушки и чушлета много подхожда любимия ми чеснов сос- аз го наричам бял сос. Счуквам много старателно няколко скилидки чесън със сол -така, че да няма парченца, почти на пяна. След това наливам съвсем малко олио (1-2 супени лъжици) и силно бъркам и разтривам с чукалото за чесъна, докато поеме олиото. Много е важно да се прибавя по мъничко- в противен случай чесънът не може да поеме мазнината и тя остава да плува отгоре. Така няколко пъти прибавям по малко олио и бъркам- получава се пухкава като хайвер смес. Към нея прибавям няколко лъжици оцет, разбърквам хубаво да се смесят и разреждам с вода на вкус. При необходимост се добавя сол, после и ситно нарязан магданоз. Заливам чушките (или пуканите чушлета). Полученият сос е доста силен и пикантен, но пък е чудесно допълнение към чушките! Laughing

# 22
  • Мнения: 948
Понеже аз печени чушки мога да ям за закуска, обед и вечеря без да ми омръзнат - да ви кажа една олеснителна стъпка за рецептата с яйцата и сиренето: може да не си играете да пълните всяка чушка по отделно.  Аз ги разцепвам от едната страна, нареждам в тавичка, така че да покрият дъното.  Отгоре изсипвам сместта от яйца и натрошено сирене, и после нареждам още един ред разцепени на две чушки.  Пека.

Няма пълнене на чушка по чушка, няма пържене Mr. Green.  После се реже като баница, става на квадратчета.

# 23
  • Мнения: 2 952
Ооооооооооо...любимото ми сега :
 пе4ени 4ушки и обелени и  нарязани на дълго)накъсани направо)се  запържват  и към тях се прибавя сирене натрошено и яица ...... newsm22 eat newsm81 newsm81    Супер .... може  с малко  4ерно пипер4е и сол разбира се ....охо.....ако имах 4ушки , ей сега щях да си направя ....
 Peace

# 24
# 25
  • София
  • Мнения: 1 638
Пълените чушки с яйца и сирене, аз не ги пълня, защото съм мързелив човек Mr. Green

Намазвам тавата с малко олио, после един пласт чушки, един пласт от сместа, накрая завършвам на чушки и поръсвам с кашкавал. Вкусът е същия, но става по-лесно. Като в тази смес слагам понякога доматки на ситно, колбас, кашкавал, различни подправки(според настроението:))

# 26
  • Мнения: 2 099
Ако не сте пробвали досега, опитайте много е вкусно - печени чушки, пържени патладжани и доматен сос (лук, домати, чубрица, малко чесън, сол, черен пипер). Аз лично много обичам тази манджа и към нея си прибавям на масата и хубаво сирене (може и печено с малко червено пиперче). Да ви е сладко...
Мога де ви предложа и един друг вариант на пълнени печени чушки, който ядох преди време в един ресторант, бяха добавени към Комбинираната салата- печени чушки пълнени с фасул.

Общи условия

Активация на акаунт