Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 68

  • 39 511
  • 297
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 11 607
Момичета, благодаря! За крема - той е готов! Стана супер. Гладък и вкусен. Успях и блатовете да разрежа на 2 и сега имам 4 блата. Интересува ме - утре ли да сглобя тортата или тази вечер? И друго как да използвам блатовете. Стана един вид равен блат и капак. Имам 2 равни блата и 2 капака. Как да ги подредя?

# 256
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Бобсито,  SCW  са инициалите на Scott Carк Woolley  , eто сайта му: http://www.cakesbydesign.cc/
Не се съмняваш, че го знаеш, просто не си се досетила така, както го изписах набързо. Embarassed

Алана, не бъркаш.  bouquet Същата Нелка, само дето тук съм два пъти. Че и с точка в средата. Rolling Eyes
Благодаря ти за поздрава, аз надничам из темите ви понякога и ви се радвам, но дали ще се включвам, това не смея да кажа. Вие пишете с такива темпове, че човек изпитва чувство за малоценност само при мисълта за опит да ви настигне. Sad

stamimar , дали няма да можеш да покриеш разкъсаната повърхност с ново парче захарно тесто. Можеш да отстраниш вратовръзката, да замаскираш повредата и отново да поставиш вратовръзка, по всяка вероятност_ нова.
Но ако имаш възможност мисля, че ще  е най_ добре да извършиш поправката утре, за да не се налага тортата да престои и проблемът да се появи отново, макар и само частично. Confused

Поздрав с един малък букет:

.

 

 

# 257
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
Хм аз точно преди няколко дни разглеждах галерията и се чудех къде изчезнаха такива талантливи дами в т.ч. и Нелката? Някакви торти за показване - да поахкаме и поохкаме на воля?

stamimar и аз мисля че ще е най-добре да подмениш покритието поне частично и запълниш дупката с крем.

Нали си личи че днес не ми е ден за работа - само спамя темата  Embarassed

# 258
  • Мнения: 1 173
Нелка много се радвам , че се обади при нас. Имам сайта ти на ПС-то  в "фейворитс". Много красиви неща твориш , наистина го правиш с много желание . Поздравявам те най-сърдечно   bouquet . Имаш нови торти - не бях ги виждала -Дядо Коледа е пред камина тази година  Wink. Браво , определено имаш талант и ти се отдава да работиш с захарно тесто.
Бих се радвала да се присъединиш към нас - определено има какво да научим от теб.
 За Скот Кларк - добър е и то много ( цените му стартират от 15$ нагоре на парче  Wink ) , но като чели , поне за мен цветята му нямат този "живот" който пресъздава Алан Дън. Но Скот Кларк е самоук , започнал е всичко с целта да изкарва допълнителни средства за да се издържа докато учи музика .
Мама Цоцоланка винаги сглобявам на предния ден - тортата си отлежава , поема си от крема и става по-вкусна.  Wink
 Днес направо се улях , изчезвам...

# 259
  • Norge
  • Мнения: 2 311
................

Нали си личи че днес не ми е ден за работа - само спамя темата  Embarassed

Тъй, тъй, и аз съм на същата вълнА, затова и сложих цветенцата, за да има поне нещо по темата.
Нямам измислена торта за тях още, но ги направих, а все ще ми влязат в работа, вярвам. Blush

# 260
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
Нелка освен да се включа подстрекателски и да ти кажа че лятното тортено предизвикателство е на тема Икебана .... та продължавай да твориш цветенца пък може да решиш и да се включиш в предизвикателството ... таман на място.

Млъквам  ooooh!

# 261
  • Norge
  • Мнения: 2 311
raya, аз с моя Дядо Мраз... Embarassed Embarassed Ами нали обикновено всичко, което правя, е само за домашна употреба (освен ако не е подарък), повечето фигурки така си и стоят съхранени вкъщи. Тази зима реших да се изхитря, за да приготвя тортата по_ бързо. Мислех си: имам основната фигура, останалото ще стане бързо. Бързо ли?... Rolling Eyes Само така си мислех. Sunglasses
Та погледах _ погледах фигурката и реших, че тази поза освен пред пиано... newsm78 сигурно може да стане и пред камина. И ....така.

Много съм ти благодарна за добрите думи. Embarassed  bouquet
И за споделеното мнение за двамата големи кондитори. Нали няма да прозвучи папагалски ако кажа, че съм съгласна с преценката ти? Blush
Скот Кларк: влизаш в един приказен свят, не можеш да повярваш на цялата тази красота и си мислиш, че по_ хубаво от това не е възможно....докато не видиш цветята на Дън.
Значителна разлика в стила: у първия всичко е нещо като гланцова картичка, докато вторият създава/пресъздава цветята такива, каквито са в действителност.  И ги аранжира по същия начин.  Гениален.

# 262
  • Мнения: 156
nelka.nelka ,с твоите торти също влизаш в приказен свят. Не знам как се постига такова съвършенство, това едва  ли се постига само с практика, трябва сигурно да имаш талант за такива неща и доза вълшебство

# 263
  • Мнения: 1 965
Влизам и аз да се поклоня пред таланта на Нели. Защото освен със съвършенно моделиране, тя се отличава и с невероятни качествени снимки. Винаги са перфектно осветени и аранжирани...... Нелка, идвай по-честичко, сигурна съм че има на какво да ни научиш....  Hug
Пепи - мислите ли си четем незнам..... но ме впечтали с тази тройка, броени часове след като я споменах. Сигурна съм че сега като я има вече в албума ти като идея, все по-често ще правиш цифрички..... Въпреки че те е измъчила, е перфектна както всички останали!!!!

Ехоооооо..... няма ли да се явят още желаещи за сбирката бре хора???? Не ви ли се хвърля в подобно приключение????? baby_neutral

Последна редакция: чт, 29 яну 2009, 21:33 от van444eto

# 264
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Нелка, и от мен едно добре дошла. И аз като много моичета тайничко ахкам и охкам разглеждайки албума ти, който имам повече от една година във favorites.

Ванче, драсни ми едно ЛС с телефонче. Или на ICQ да си ги обменим, че ей къде е съботата. А повече тройки не ща да правя. Чак като си купя cakepan с тази цифра.

# 265
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Разбирам ,че ще имамме още един съветник за красиво оформлиние.
Но аз правя само за вкъщи  и то по повод .Не ми остава време за голямо творчество.
Та ето последното творение.По желание на рожденника- и с негово участие.Най-горната аринжировка си е негова-цветя, листа , коли.патета. Rolling Eyes
Важното е и да я изядат! Laughing Laughing

https://cdn.bg-mamma.com/oz0l/4629c88e.jpg[/img]]http://i222.photobucket.com/albums/dd230/tarlio/Picture003-1.jpg?t=1233260378

# 266
  • Мнения: 310
мама Яни, Мама Цоцоланка мерси за инфото.Моята формичка е 26см и мисля да пробвам с две дози, ама има време дотогава  Simple Smile  Сега само разпитвам информативно.
nelka.nelka  честно казано наистина никога не бях чувала за Scott Carк Woolley  Embarassed но занапред вече ще знам кой е той  Laughing
tarlio   много хубава торта, с какво направи гланца?
_Пепи_   взе ми ума с тази тройка, направо се чудя как може да правиш покритието толкова гладко  newsm78  Коя рецепта за Медовик използва?

Последна редакция: чт, 29 яну 2009, 22:43 от Бобсито

# 267
  • София
  • Мнения: 2 113
Ааааах, ами аз чак сега влизам в темата от днес следобед и....доста ме развълнува "посещението" ти Нели!!! Радвам се, че едно мое откровение тук те провокира да се появиш в нашето "малко и сплотено общество" Simple Smile)) Добре дошла! Аз също честичко извиквам в паметта си тортата ти с момичето пред хълма и си казвам - трябва да има душа при всяка торта, точно както при тази:)))

Пепи, тройката е с много гладки извивки, как го постигне - имаше ли кръпки...? А за форма за печене 3-ка - защо не си направиш, аз вече почти година ползвам едни 2 19-20см-ови форми от картон и алуминиево фолио, които направих уж за еднократна употреба?

# 268
  • Мнения: 11 607
Аз само да кажа....Тортата е сглобена, в хладилника, утре ще видя как ще я украсявам...Оф...точно тук ме няма.....Схваната съм от всякъде! А и като гледам всички торти тук, моите ще изглеждат като гаврошчета......

Да покажа тортата на един наш приятел, който той сам е направил - от-до за ЧРД на син си...Той прави и майстори тортите у тях....... -  Тортата

# 269
  • София
  • Мнения: 2 113
tarlio, да ти е жив и здрав рожденика! Чудесно е, че е искал да решава и работи по тортата - да растат и с красивото:)))

Общи условия

Активация на акаунт