Рецепти Оливър, Рамзи и др. кулинарни величия

  • 19 484
  • 54
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 940
Леле, какви вкусотии Simple Smile

# 31
  • Мнения: 11 747
Роца, аз разбрах, че не е същия!  Grinning Ама стана забавно  Peace

Асялейн, аз така като го гледам това нещо, няма как да предположа, какво има вътре, ама на вид не виждам проблем да се докара  Thinking Кое те затрудни?    Трябва да имаш формичка, само ринг да е, с 2 различни диаметъра, аз имам едно такова малко, с което може да се изреже пълнежа, но за по-голямото нямам. Ако имаш по- голямо рингче, с него си режеш пандишпан за основа и остава на дъното. Наливаш желиращ се крем (може млечен, може с извара, крема сирене и т.н., само да съдържа и желатин) и оставяш да се желира, но да е леко мекичко още. Слагаш отгоре парче пандишпан и парче плод, изрязани с по- малък ринг и допълваш догоре с желиращ се крем. Той запълва фугите отстрани, около парчето плод и пандишпан. Оставяш в хладилник да стегне всичко добре. Накрая вадиш, съвсем фино зафилваш с тънък слой крем и овалваш в пралине (на снимката на такова ми прилича - скълцани ядки, с белтък и пудра захар).

Аз бих направила крем от крема сирене + заквасена сметана, пудра захар, една идея какао и желатин. Основата е какаов пандишпан, горе е бял пандишпан и може би портокал, но така като го гледам ми прилича на желиран плодов сок, това също би могло да се направи. Ядките са лешници или бадеми, белени.

# 32
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Пина, отвън е бананов мус, вътре е мангов мус Peace
не ползвам желатин Peace пробвах с агар агар, но той се вари 2 мин и като го смеся с муса, който е студен и не става нищо  Tired
варени банани мразя  Sick

от всички опити резултатът е като кулата в Пиза  Mr. Green

иначе правих 2 пандишпана - натурален и какаов.
да кажем, че липсва нещо и във вкуса... Thinking
явно има и нещо друго в мусовете - подправка някаква...

# 33
  • Мнения: 11 747
Ами, никога не съм работила с агар-агар и нищо не мога да кажа. С желатин ще стане със сигурност. А за вкуса на мусовете - то варианти до безкрай, подправки също много. Не може по снимка да го разгадаеш, но можеш да си направиш своя рецепта, не по- малко ефектна!  Peace

# 34
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
С желатин ще стане със сигурност.

не го ям.
веге съм Peace

П.П. снимката е от този блог.
има и други интересни неща, някои с рецепти.
мацката е японка , живееща в Англия

# 35
  • Мнения: 11 747
Да, да, сетих се аз защо не го ползваш, пък и помня!  Peace  Просто предполагам, че майстора си е сложил желатина и хич не му е мислил!

# 36
  • Мнения: 37
Роца много хубави неща си направила възхищавам ти се.Как ти стига времето за всички тези прекрасни неща?Поздрави и благодарности от мен  bouquet.Ще чакам още нови неща

# 37
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 2 664
Asyalein, разгледах блога - има разкошни неща. Почти ми се прииска да се захвана със сладкарство Wink.

Този уикенд тествах:

"Bubble-and-squeak" с наденички и сос с лук - Джейми Оливър
Kedgeree - Джейми Оливър
Крем-супа от резене и миди - Гoрдън Рамзи

Vesela, благодаря  за милите думи bouquet.

# 38
  • София
  • Мнения: 15 473
А аз търся рецептата на агнешкия Уелингтън на Рамзи!Месото се пече в тесто и преди поднасяне се нарязва.Мидите Сен-жак ги пробвах, бяха ми се дояли много ,като гледах, но само ги изпекох, опитах и кучето изяде и трите кила, които бях купила.

# 39
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
ах Роца, този блог ме е докарвал до безсъние, а сладките неща не са силната ми страна Blush
имам въпрос за Kedgeree на Джейми Оливър - как се съчетава вкуса на пушената риба с киселото мляко?

аз мога да го направя без рибата, а половинката ще я получи бонус hahaha

Джейми беше правил и едни картофи соте, запържени в много къри и червен пипер... Peace

# 40
  • Мнения: 321
Боже Роца, ти пак си отличничката тук! Аз съм на диетата на Пиер Дюкан и за сега се храня само с очи. Laughing Нямам търпение да проям и да надебелея отново с всички тези невероятни неща,които си дала. Вчера пооплесках нещата малко,но това е от друга тема Laughing

# 41
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 2 664
Тайна, за тази рецепта ли става въпрос?
http://www.channel4.com/food/recipes/chefs/gordon-ramsay/beef-we … 07-12-21_p_1.html
Ако ти трябва помощ при превода - насреща сме.
(завиждам на кучето, на мен никой не ми дава 3 кг Сен-Жак Wink)

Asyalein, пушеният вкус доста намалява след като рибата се свари и донякъде се балансира от по-силния вкус на кориандъра. Сигурно ако е само с кисело мляко, няма да стане толкова добре. А и без сос става - тази вечер го дояждахме, а ме мързеше да правя сос - даже и повече ми хареса Wink. Но ти опитай и реши как ви допада.
Картофите с къри май някъде съм ги изпуснала...

[б]Чушчица[/б], те нещата са тук, няма да избягат Simple Smile.

Последна редакция: пн, 26 яну 2009, 21:53 от Роца

# 42
  • София
  • Мнения: 15 473
Тайна, за тази рецепта ли става въпрос?
http://www.channel4.com/food/recipes/chefs/gordon-ramsay/beef-we … 07-12-21_p_1.html
Ако ти трябва помощ при превода - насреща сме.

Тази е, но ще ми трябва превод, не знам и думичка на друг език! Embarassed

# 43
  • Варна
  • Мнения: 3 890
Да се запиша и аз като фен на Джейми Оливър. Гледах доста време неговите предавания по една от немските телевизии. От него научих как се вари правилно леща (не се смейте), както и една салата с леща, която правя редовно и обирам точките. Друга негова любима идейка е печена риба с подправки и лимонови резени отгоре. Засега това, ще ви следя  Peace.

# 44
  • out of space
  • Мнения: 8 573
Да се запиша и аз като фен на Джейми Оливър. Гледах доста време неговите предавания по една от немските телевизии. От него научих как се вари правилно леща (не се смейте), както и една салата с леща, която правя редовно и обирам точките. Друга негова любима идейка е печена риба с подправки и лимонови резени отгоре. Засега това, ще ви следя  Peace.

Сподели рецептите, моля!  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт