Ястия, приготвени в плик /рецепти, тънкости и снимки, разбира се/

  • 155 802
  • 318
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 5 001
А как не изтича течността,която се слага в плика?

Аз пък се зачудих как на теб ти изтича соса ...
С пликчетата се продават и вързанки за тях.  Да не би да не ги връзваш newsm78 ?
Технологията е много простичка - слагаш всичко в плика, връзваш (има и едни, които са като закопчаки, но не помня на коя фирма бяха), дупчиш плика на поне 10-на места и хвърляш в печката.


Ами точно с тия закопчалки бях купила....Ама като го надупча и завържа,както е описано и ми протича.Хем не съм слагала течност....Абе сигурно нещо не правя както трябва...
Иначе е много удобно,ако не се цапа тавата(както казвате)...

# 46
  • Мнения: 7 474
TheNMaster сложи тавата едно ниво по-високо, да не е на дъното на фурната и на по-ниска температура-180 примерно. На мен два пъти ми протича (все едно се стопява плика на дъното), но като намалих градусите и вдигнах спря.

# 47
  • Мнения: 1 505
Габи беше писала една рецепта за 4ушки в плик,с олио и сол поръсени в плик и после се белят много лесно,аз не съм пробвала,но ми зву4и доста добре.

# 48
  • Мнения: 5 001
Ей,ЛЕО... Hug Hug Hug    bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Ще пробвам така.... Аз по принцип пека на 150-180 градуса,ама не съм се сетила,да вдигна по-нагоре....Благодаря още веднъж!

# 49
  • Мнения: 7 474
Дано и при теб да се получи  Hug

# 50
  • София
  • Мнения: 140
В плик пека-пиле, свински пържоли, риба, картофки.Редовно приготвям когато им е сезона-пресни малки картофки, от най-дребните/не ги беля/с пресен чесън, розмарин, мед и копър.Стават невероятно вкусни.

# 51
  • Мнения: 936
Досега само риба съм приготвяла в плик, но ще опитам и другите рецепти. Кпувам скумрия, почиствам я и я режа на 2 половини(напре4но). Отварям пар4етата, поръсвам от 2те страни с подправка за риба, слагам ги в плика и заливам с доматен сос. Дупча и завързвам плика, досега нищо не е изтекло. Хем вкусно, хем бързо, хем чисто.

# 52
  • Мнения: 1 558
Май само пиле с картофи съм пекла в плик - вкусно е и бързо става - 20 мин в МВ. В ел. фурната не съм пекла в плик - нали трябва хубаво да изцапам и да има какво да чистя после  Mr. Green В плика не слагам течности - месото си пуска, дупча от горната страна, не обръщам плика - не ми протича сосчето.

# 53
  • София
  • Мнения: 1 809
А в тавата слагате ли вода newsm78 Все ми се върти в главата, че ми казаха да слагам малко вода в тавата, след като всичко е приготвено за печене и плика е затворен. И тогава във фурната.
Аз също правя пиле с картофи, но мъжът ми не го харесва така  Rolling Eyes Не съм се сетила да отрежа плика и да дозапека, така може да се получи, благодаря за идеята  Hug
А пробвали ли сте пъстърва примерно в плика?
И още един въпрос - рибата по-скоро като задушена ли е, или печена?

# 54
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 730
Не слагам вода в тавата. Аз пъстърва предимно пека, при мен се зачервява отгоре

# 55
  • Мнения: 2 950
Момичета, задължително ли е да има някаква течност - олио, зехтин, вино, бира или вода?  newsm78

Аз не слагам нищо, месото си пуска и даже ми остава сос.

 Hug Hug Hug

# 56
  • Мнения: 115
никога не съм готвила в плик, какви са тънкостите и какво му е по различното на яденето готвено в плик от това дето ще го сготвим на фурна например. Всикко ли може да се готви в плик?

# 57
  • Мнения: 1 175
какви са тънкостите и какво му е по различното на яденето готвено в плик от това дето ще го сготвим на фурна например. Всикко ли може да се готви в плик?
Предимството е,че яденето се задушава. Ако приготвяш пържолки стават невероятно сочни и крехки. Ако се изпекат във фурната,дори да са мариновани стават по-сухи.Другото предимство е,че обикновено тавичката е чиста и не се налага да търкаш когато я миеш. Лично аз често приготвям в плик пържоли,пиле,риба,зеленчуци и картофки. Peace

# 58
  • Мнения: 2 803
Само картофи и пиле съм пекла, но сложих и масло и бира. Стана чудесно.

# 59
  • Мнения: 2 336
преди три дни правих "сочното пиле" стана много добре. За първи път готвя в плик.
Дайте рецепти за готвене в плик  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт