Приготвяне на попара със сирене?

  • 38 908
  • 119
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: X
Попарата за малката правя така:
Сухар
Масло
Сирене - каквото купувам за нас, обикновено "Черни връх" или "My Day".
Заливам с преварена вода, гореща, като поизстине добавям 2 мерителни лъжички от млякото, което пие.

За голямата я приготвях пак така, но не слагах мляко, а малко захар.

# 31
  • Мнения: 2 334
Аз също мисля че глутена е най добре да се въведе с каша.Иначе попарата я приготвям със сухари на Голдис,кубче сирене колкото кибритена кутия,малко повече от половин чаена лъжица краве масло(независимо какво е ),чай от лайка или трапезен и захар вече не слагам,иначе преди слагах по половин чаена лъжица  Peace

# 32
  • Sofia
  • Мнения: 8 221
Приготвяла съм попарата със сухар, изкиснато сиренце, масло, чай и малко захар. Отначало когато я въведох захраних и постепенно увеличих дозата.

# 33
  • Мнения: 234
Още едно въпросче- Пасирахте ли я в началото или само намачквате с вилицата добре?  newsm78

# 34
  • Мнения: 2 334
Още едно въпросче- Пасирахте ли я в началото или само намачквате с вилицата добре?  newsm78

Само първия път я пасирах и след това намачквах с вилица  Peace

# 35
  • София
  • Мнения: 15 222
Пасирах в началото. И не само. Постепенно пасирах до не толкова гладко, докато започна да я яде на по-големи частици.

# 36
  • Мнения: 63
Az prigotvyam poparata s :
3 br suhari - Goldis
125 ml prevarena cheshmyana voda
maslo "Deutsche" - kolkoto carevichno zurno
sirene "Madjarov" - kolkoto polovin kibritena kutiika
suvsem malko zahar - okolo 1/4 chaena lujichka
Suharite se zaparvat za malko s toplata voda . Sled tova dobavyam natroshenoto sirene , masloto i zaharta . Pasiram s pasator dokato stane kato piure .
Az zapochnah s 4 lujichki i postepenno vdigah kolichestvoto . Taka che za edna sedmica stignahme do cyala porciya popara . Ne se izkushih da mu ya dam oshte purviyat put , vupreki che mu haresa .

# 37
  • Варна
  • Мнения: 27
Моля, кажете ми какво означава пълна доза за попарката и колко гр (мл) се дава на детенце в 7-ия месец? Моя мъник много хареса попарата, но не знам какво количество е добре да му приготвям, така, че да заместим едно пълно хранене с мляко.
Благодаря ви.

# 38
  • София,
  • Мнения: 4 267
ЗА приготвянето на 150 - 200 гр. попара аз процедирам така:
3 бр. сухари на Пападопулу, бучка сирене колкото кибритена кутия, обезсолено, от типа на Дунавия, такова ядем в къщи, кафена лъжичка масло Президент, и сто двадесет и пет грама преварена  вряла вода, в която слагам 2 лъжички чай на ХИП, захар не слагам.
ето това е за 150 гр.  до 200 гр. зависи колко водичка сложиш и колко гъсто го направиш Peace

# 39
  • Варна
  • Мнения: 2 075
Аз правих попара така:
1,5 сухар
сирене- колкото орех, изкиснато
масло- малко, на върха на чаена лъжичка
За марки - каквото съм купила
захар -1ч.л
вряща вода
С годините увеличих количествата, но не и съставките.
Никога не съм пасирала.
За малкия обаче още не съм правила, може тия дни да пробваме. Но за него сигурно ще пасирам, че нещо ми е по-капризен.  Confused

# 40
  • Мнения: 173
И мен ме интересува дали, след като храненето си е млечно заради сиренето, трябва пак да се дава мляко?

# 41
  • Пловдив
  • Мнения: 2 163
сухари - Голдис
сирене - Маджаров колкото кибритена кутийка
масло - каквото имам на върха на ножа
превалена вода
не я подслаждам
прасирам , но на едро

# 42
  • Пловдив
  • Мнения: 588
...
П.П. Бях чела в една тема за попарата, една от потребителките се беше изказала, че не би дала `леб и гола вода на детето си  Mr. Green

Аз бях  Mr. Green не помня точно как го бях формулирала, май беше мокър лЕб Laughing
Давала съм 2-3 пъти, колкото да се отчета  Sunglasses

И аз така. Правих няколко пъти попара, но моята госпожица хич не я хареса и спях да я давам. Иначе си хапва хляб, масло, сирене отделно.

# 43
  • Мнения: 165
Тя тая тема е от януари!

# 44
  • София
  • Мнения: 15 222
Темата за попарата е вечна. И винаги актуална.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт