Кекс осмица

  • 16 057
  • 50
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 651
  chef
умирам за кекс,ще се възползвам!!!

# 31
  • БГ
  • Мнения: 1 162
Вчера се сетих за този чудесен кекс, а и имах яйца в изобилие, та веднага го забърках, ето и резултата:





Благодарности на Мама Цоцоланка за рецептата!    bouquet

# 32
  • Мнения: 243
ооо това ще се пробва още тази вечер,много ефектно,дано да успея да го направя!

# 33
  • Мнения: 541
Кекса и при ме стана страхотен на вкус, но въпреки че поръсих обилно с какао, слоевете се разместиха и белтъците като най леки изплуваха нагоре и малко загоря.

# 34
  • Мнения: 11 607
Стефаника признай,че яйцата са били домашни.....Много ясно си личат слоевете.

Естрела, и при мен така ми се получава понякога......Просто белтъците не трябва да се бият много, че да стават прекалено ефирни....

# 35
  • БГ
  • Мнения: 1 162
Стефаника признай,че яйцата са били домашни.....Много ясно си личат слоевете.

Естрела, и при мен така ми се получава понякога......Просто белтъците не трябва да се бият много, че да стават прекалено ефирни....

Признавам, яйцата са домашни!!!  Peace

Относно подредбата на слоевете в моя случай - нито един не си е на първоначалното положение?! На дъното на формата изсипах жълтата смес (малките цветни нещица в нея са 2-3 лъжици смлени орехи), поръсих с какао, след това изсипах бялата смес, пак поръсих с какао и най-отгоре изсипах кафявата смес, за бялата има обяснение как се е качила нагоре, но за кафявата ми е чудно как се е озовала най-отдолу?  newsm78  Но и това вече няма значение, кекса е изяден и може би скоро ще правя нов!  Peace

# 36
  • Мнения: 930
Мама Цоцоланка Peace
страхотна рецепта ще я пробвам скоро

# 37
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
може ли да направите малко разяснения относно формата в която печете-чета назад че на някои момичета сместа е излизала извън формата и може ли примерно да пека във тортена форма или задължително трябва да е с дупка формата---------------как да преценя дали формата ми е подходяща за това количество

# 38
  • Мнения: 2 726
бетина,аз съм го правила и в торетна форма с падащо дъно и в такава с дупка,и в двата случая не ми е излизала сместа Peace

# 39
  • Мнения: 5 173
Тъкмо се понасъбраха яйца, ще го направя Peace
Може би ще добавя  мн орехи, понеже мн ги обичам.

# 40
  • Мнения: 115
  Tова е наистина супер кекса който много се тачи и у нас.Правила съм го със 7 яйца  и пак става,но малко по-различна технология и повече играчка.


   betina33 ,тъй,като количеството е наистина голямо,аз го пека в тавичка ,по-дълбока и в средата слагам купичка от крем-карамел,така хем си е с дупка,хем не излиза от нея и става пак ефектен.
 успех!  Peace

# 41
  • Мнения: 5 173
......Просто белтъците не трябва да се бият много, че да стават прекалено ефирни....
ooooh! ooooh! ooooh!
А аз умишлено бих мноооооооооого Tired
Сега се пече, после ще си едитна мнението със снимка Peace

# 42
  • Мнения: 1 426
страхотен кекс, и аз го знам като "трицветен", само че м/у слоеве поръсвам със какао и кокосови стърготини. newsm10

# 43
  • Мнения: 207
Здравейте момичета , моя основен проблем с кексовете е печенето! Не знам какво правя но повечето пъти остава суров на някой места или ако тавата  дебелината на кекса е различна.

# 44
  • София
  • Мнения: 10 858
Страхотно изглежда  Crazy Ще взема да го пробвам, макар че в къщи като направя кекс си го ям сама ... Само малката ми дъщеря похапва по малко, другите не обичат, за съжаление.
Но е много ефектен, не съм правила досега такъв кекс.

Кажете сега за заливките, варианти? Хрумва ми шоколадова или карамелена заливка. Как ги парвите и кога заливате - на топъл или изстинал кекс?

Общи условия

Активация на акаунт