Отговори
# 15
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 731
Мами,дайте рецепта на сладкиш със сушени кайсии ,имам голямо количество,но не знам какво да ги правя newsm78 newsm78

Една рецепта от good food:
Влашки хляб или коледен кекс на Грети
5 яйца
1ч.ч ситна захар
1ч.ч. брашно
1-2 ванилови есенции
300гр. сушени плодове( смокини,кайсии, сини сливи)
1ч.ч орехи, шепа стафиди
Сладко от ситно нарязани портокалови кори (или настъргана кора от един портокал)

Разбийте яйцата със захарта, брашното и ванилията. Междувременно нарежете на ситно сушените плодове и портокаловата кора, ако не използвате сладко. Орехите счукайте на едро. Смесете сушените плодове, орехите, стафидите и сладкото. добавете към яйчената смес и разбъркайте хубаво. Изсипете получената смес в предварително намазнена и набрашнена кексова форма. Пече се на 200 градуса за 35 мин и още 5-10 мин на 180 градуса. Проверява се с клечка дали е изсъхнал, преди да се извади от фурната.



# 16
  • Мнения: 47 998
търся рецепта за сладкиш с ябълки и хляб, както и по принцип рецепти с ябълки, защото имам голямо количество.За момента правя страхотния сладкиш с ябълки и бисквити, но сега имам излишен козунак, който искам да оползотворя в някакво сладкишче, плюс ябълки.

# 17
Zdraveite momi4eta! Napravih testoto za lincerovite sladki, no po ste4enie na obstoiatelstvata ne mojah da gi napravia niakolko dni i se 4udia dali se e razvalilo. Ve4e 4 dni e v hladilnika, da go hvarlia li(vse pak v testoto ima iaiza) ili moga da napravia sladkite?
Predvaritelno blagodaria!

# 18
  • Пловдив
  • Мнения: 972
Прекрасна тема, как съм изтървала първата  newsm78

# 19
  • Мнения: 1 352
Някой беше пускал рецепта за фокача (или питка), много лесна, само с бъркане. Май беше Лабрекс, но не съм сигурна. Беше проста рецепта, доста лесна. Помогнете, моля ши, много ми се яде такава питка.

# 20
  • Мнения: 1 352
Всъщност намерих рецептата - на Лабрекс е, има я в Любими рецепти, но линка към рецептата е архивиран и не ми се отваря Confused.
Ето тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.0;all

Някой може ли да ми помогне?

# 21
  • Мнения: 1 217
"Бъркана пита-без месене"

Продукти:
2 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 с.л. олио
½ ч.л. сол
½ ч.л. захар
600 гр. брашно /аз я правя по-често с типово брашно/
1 ч.л. сода бикарбонат

Приготвяне:Разбиваме яйцата с киселото мляко. Прибавяме олиото, захарта, солта и пресятото със содата брашно.Разбъркваме добре и изсипваме сместта в намаслена и набрашнена тавичка. /моята е с диам 26 см/. Печем питката в загрята силна фурна.
Аз пека на 180 град, но това е за моята печка, така че съобразявайте с вашите.

Източник: едно старо списание „Колекция рецепти”.
Това ли търсиш? Hug

# 22
  • Мнения: 1 352
"Бъркана пита-без месене"

Продукти:
2 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 с.л. олио
½ ч.л. сол
½ ч.л. захар
600 гр. брашно /аз я правя по-често с типово брашно/
1 ч.л. сода бикарбонат

Приготвяне:Разбиваме яйцата с киселото мляко. Прибавяме олиото, захарта, солта и пресятото със содата брашно.Разбъркваме добре и изсипваме сместта в намаслена и набрашнена тавичка. /моята е с диам 26 см/. Печем питката в загрята силна фурна.
Аз пека на 180 град, но това е за моята печка, така че съобразявайте с вашите.

Източник: едно старо списание „Колекция рецепти”.
Това ли търсиш? Hug

Не, онази беше с мая. Беше пуснала снимка на хляб, но беше написала, че я е правила като фокача и станала много по-хубава от хляба. Благодаря ти все пак Simple Smile.

# 23
  • Мнения: 1 352
Намерих я Sunglasses. Рецептата е на Пина. Ето тази: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=231840.0;all

# 24
  • Разград
  • Мнения: 3 110
търся рецепта за сладкиш с ябълки и хляб, както и по принцип рецепти с ябълки, защото имам голямо количество.За момента правя страхотния сладкиш с ябълки и бисквити, но сега имам излишен козунак, който искам да оползотворя в някакво сладкишче, плюс ябълки.

Рецептата ми е само с ябълки,но сладкишът е много лесен,бърз и вкусен.

Ябълкова пита

1 чч захар
1 чч олио(аз слагам 2/3)
1 чч кисело мляко+1 чл сода бикарбонат
2 1/2 чч брашно
1 чл канела
3-4 ябълки-обелени и нарязани на кубчета
1 чч нарязани орехи(може и без тях)
Всичко се обърква с вилица.Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена средно голяма тавичка.Пече се в предварително загрята фурна при 180 градуса.
http://storage3.album.bg/656/img_0025_5de31_9180795.jpg

# 25
  • Мнения: 47 998
търся рецепта за сладкиш с ябълки и хляб, както и по принцип рецепти с ябълки, защото имам голямо количество.За момента правя страхотния сладкиш с ябълки и бисквити, но сега имам излишен козунак, който искам да оползотворя в някакво сладкишче, плюс ябълки.

Рецептата ми е само с ябълки,но сладкишът е много лесен,бърз и вкусен.

Ябълкова пита

1 чч захар
1 чч олио(аз слагам 2/3)
1 чч кисело мляко+1 чл сода бикарбонат
2 1/2 чч брашно
1 чл канела
3-4 ябълки-обелени и нарязани на кубчета
1 чч нарязани орехи(може и без тях)
Всичко се обърква с вилица.Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена средно голяма тавичка.Пече се в предварително загрята фурна при 180 градуса.
http://storage3.album.bg/656/img_0025_5de31_9180795.jpg
мерси, имам 3 кашона с ябълки и непременно ще пробвам, изглежда вкусно и лесно

# 26
  • Мнения: 1 505
Здравейте моми4ета,искам да ви попитам за втасването на тесто,моля ви кажете ми в какво се състои трика,не мога и не мога да си направя питка или каквото и да е,не ми втасват както трябва,а може и да не е от това но не знам от какво е.Пробвах и с суха и от другата на куб4ета,е не не се полу4ава.А трика с фурната на 50 градуса,дали 6те стане и как то4но се прави.Уж е топло в къ6ти,но не и 10 4аса да го оставя тестото няма да втаса хубаво.Не знам къде греша и много се надявам да ми отговорите,4е искам да направя една хубава питка и да изненадам гости испанци,но с тези несполу4ливи опити до сега и не знам какво да предприемам.Благодаря ви предварително.

# 27
  • Мнения: 4 496
Аз се сещам за следното- ако е мая на кубче, се разтваря в хладка или леко топла течност /мляко или вода, според рецептата/. Маята от пакетче се смесва направо с брашното, не се разтваря в течност.

Все пак зависи и дали си попаднала на хубава изпитана рецепта.

А за фурната: включваш на 50 градуса и оставяш вътре това, което искаш да втаса. Аз лично оставям вратичката  леко отворена.

# 28
  • Мнения: 444
Бързо казвайтеееее, положението е бедствено!

Почнах да разбивам сметана, но тя не беше предварително стояла в хладилник и сега е рядка, как да я оправя, бързам много, тортата е за утре!!!!!!!

# 29
  • Мнения: 1 505
мис арк благодаря ти,ценни са съветите ти за мен,искам да се пробвам да направя о6те един опит дано стане този път.
Ако някой се се6та за о6те не6то да пише моля.

labello ,попитай в тортената тема,там няма на4ин да не ти отговорят,или сложи я пак в хладилника и пробвай да я разбиеш след като е студена ве4е.

Общи условия

Активация на акаунт