и лесно за приготвяне
Почти във всички рецепти на "Лястовичи гнезда", чета едно и също -
кайма, яйце и някакъв сос. Аз обаче реших да ги направя по-богати
и вярвайте ми, получава се една малка фантазия
Ето и моята рецепта
Омесва се кайма като за кюфтета и с подправки по желание.
Количеството кайма зависи от това за колко души ще са гнездата.
За 4-ма души е достатъчно 500 гр. кайма.
От домакинско фолио си правя нещо като купички.
Взимам кайма, малко по-малко от юмрук, правя на топка и слагам
в тези "купички", като разстилам по стените и правя нещо като гнездо.
http://media.snimka.bg/1093/008440394-big.jpg
http://media.snimka.bg/1093/008440395-big.jpg
След това нарязвате каквото ви душа иска
Последния път /тези на снимките/ ги направих
доста богати. Нарязах на ситно филе, луканка,
пушено сирене, кашкавал, кисели краставички,
мариновани гъби, маслини. Всичко сложих в купа и
разбърках. С тази "смес" пълните гнездата, но не много.
http://media.snimka.bg/1093/008440396-big.jpg
В едно празно бурканче слагам доматено пюре, малко лютеница,
червен пипер и малко вода. Разбивам добре и поливам пълните гнезда.
http://media.snimka.bg/1093/008440398-big.jpg
http://media.snimka.bg/1093/008440399-big.jpg
В подходяща тава разстилам домакинско фолио,
за да не се прецака тавата, а и да не пръска мазнина и т.н..
Пека на 200'С докато се запекат гнездата.
Когато са готови, чуквам по едно яйце върху всяко гнездо
и запичам още 2-3 минути докато станат яйцата.
http://media.snimka.bg/1093/008440404-big.jpg
Добър апетит
http://media.snimka.bg/1093/008440403-big.jpg
http://media.snimka.bg/1093/008440392-big.jpg