Продукти: 500гр.свинско месо
олио около 50 г
4 яйца
5-6 пиперки от туршия
200 г-домати от консерва
2 глави лук
2 лютиви чушки
брашно-черен пипер-сол
Месото се нарязва на едри кубчета и се задушава с сгорещеното олио.Прибавят се нарязаните на парчета пиперки-след като и те се позадушават-се добавят последователно наситно нарязания лук-доматите/когато вече месото е поомекнало/и лютите чушки.Ястието се задушава-докато месото омекне напълно.След това се разпределя в 4 гювечета-чуква се по едно яйце в всяко и се запича в силна фурна за 10 мин.
Пържени питки
Продукти:
1кг.брашно
500мл олио
500 г кисело мляко
2 яйца
10 г сода за хляб
15 г мая
250 мл-хладка вода
сол
От продуктите/без олиото/ се замесва тесто-което се разделя на топки/по 150г/.Оставят се да втасат-след това с мазни ръце се разтеглят и се прави дупки в средата.Питките се изпържват със сгорещена мазнина и се поднасят топли със сирене или кисело мляко.