Ето необходимите продукти:
2 с.л. масло
1/2 ч.ч кафява захар ( аз сложих обикновена захар )
1 консерва(420г) ананас на шайби ( сложих ананас на парченца - такъв имах )
1ч.ч кокосови стърготини
1ч.ч брашно
1/2ч.ч захар
1ч.л. бакпулвер
1/2ч.л хлябна сода
1/2ч.л. канела ( не сложих,защото вкъщи не обичаме )
1/4ч.л сол
1/2ч.ч пюриран банан(около 1 банан)
2ч.л олио
1 яйце
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в тавичка с диаметър 23см(9 инча) и поръсете кафявата захар върху цялото дъно.Оцедете шайбите ананас и запазете 1/2ч.ч от сока.
Поставете една шайба ананас в центъра, другите шайби срежете на половинки и ги наредете около парчето в центъра.Поръсете с кокоса.
Смесете брашното с захарта,бакпулвера,содата,канелата и солта.
Отделно смесете отделената половин чаша сок от ананаса, банана, олиото и яйцето и объркайте всичко добре. Прибавете към сухата смес и бъркайте до еднородна смес.
Изсипете сместа върху ананаса.
Печете около 30мин при предварително загрята до 190С(375Ф) градуса фурна или докато забодена в центъра клечка за зъби излезе чиста.
Веднага след като извадите сладкиша от фурната обърнете върху чиния.
Става много бързо и вкусно.Дано и на вас ви хареса.
Ето ви една снимка как изглежда нарязан на парчета.
източник: Cooking light