яйца по панагюрски

  • 12 315
  • 33
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 8
Хареса ми рецептата на РЕНИ55 с допълнението на МАМА Е за карамелизирания лук. Ще опитам.

# 16
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
И аз ги правя като на Рени55 Peace
За карамелизирания лук ,и аз искам подробности..... Thinking

# 17
  • Мнения: 27 524
Аз моите ги пържа в тиган и с лъжичка ги забулвам ,
като от време на време ги поливам с мазнина.
Докато се пържат си приготвям в една чиния  кисело мляко и пресован чесън.
Като сложа пържените яйца върху млякото
в отделен съд запържвам масло с червен пипер и заливам яйцата със запърженото масло.

Точно така си ги правим и харесвам и ние с мъжа ми. Опитвали сме и другите варианти, но това ни се струва най-вкусно и така си ги правим винаги  Peace Деси го е описала идеално  Hug

# 18
  • Мнения: 3 830
Яйца по панагюрски ги правя така:

В дълбок тиган или тенджера слагаш вода да заври и тогава чукваш 4-6 яйца във водата. След минута добавяш половин суп. лъжица сол. Така ги оставяш да се варят за 5-7 минути.

Отделно в тиган запържваш съвсем леко червен пипер(лесно загаря и започва да горчи) + малко сол.
След като са сварени и извадени яйцата, се поливат със запържения червен пипер и така се поднасят.

Може да се сервират и с лъжичка-две кисело мляко.

Наистина яйцата се варят, а не се пържат.


# 19
  • София
  • Мнения: 1 341









Блонди,Минкова,
вие ги пържите и така се получава - "яйцами на глазами", а не по панагюрски.

# 20
  • Там....където всичко е възможно ....
  • Мнения: 745
 eatОтворихте ми апетита момичета Mr. GreenОтивам да готвя Grinning

# 21
  • Мнения: 27 524
Блонди,Минкова,
вие ги пържите и така се получава - "яйцами на глазами", а не по панагюрски.

Не съвсем. Защото се пържат в много мазнина, потъват и се обвиват също в белтък, не са като яйца на очи. Да, класиката си е във вода, ама са по-вкусни пържени. То затова ги ядем веднъж годишно  Laughing

# 22
  • София
  • Мнения: 1 341









Щерката ги пържи във фритюрника.
Казва,че ставали вкусни...
Аз лично не съм пробвала.

# 23
  • Мнения: 107
Присъединявам се към Блонди, така се по-вкусни и аз ги правя по същия начин.

# 24
  • Мнения: 315
И аз ги правя като на Рени55 Peace
За карамелизирания лук ,и аз искам подробности..... Thinking
Peaceи аз за карамелизирания лук, ако може Embarassed Praynig

# 25
  • Мнения: 329
Момичета, страхотна тема, ето какво ще закусваме утре   chef

Аз само ги "варя", после ги вадя върху кисело мляко с малко сол (чесън не слагам просто защото обикновено ги ядем на закуска, а обикновено след това излизаме Wink); по слагам отгоре бучка масло да се разтопи. Обикновено ги ядем с нарязана краставичка със сол, лимон и зехтин. Толкова е вкусно!   bouquet

# 26
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
Ей таз техника с пърженето в много олио ,не ми беше известна Blush
Като се писа пържене,аз си мислех обикновени яйца на очи пържени,пък то не било баш такива......Ми какво ми остава друго.....да пробвам и аз,пък съм сигурна,че така ще е и по вкусно....пък за вредното.....то всичко вкусно е и вредно,ама карай Mr. Green

# 27
Тази вечер правих яйца по панагюрски.Аз пържа яйцата в тефлонен тиган под капак и те стават твърди и забулени ,като сварени,но са по-вкусни.В същото олио слагам червен пипер да замирише на запръжка.Отделно счуквам няколко скилидки чесън и прибавям към киселото мляко.Поръсвам обилно с копър и заливам яйцата.Отгоре слагам от запържения червен пипер с олиото.Като ми остане от млякото с чесъна и копъра,на другия ден ги използвам,като правя таратор/естествено дослагам още мляко ичекън/Л

# 28
Яйца по Панагюрски правя така:в плитка чиния сипвам един пръст вода и няколко капки оцет. От ниско чуквам яйцата и хоп в микровелето. Те сами се забулват.След това в една чашка пак в микровелето сгорещявам  малко олио и като го извадя добавям червен пипер. През това време съм разбъркала кисело мляко със счукан чесън и натрошено сиренце, хвърлям отгоре яицата и заливам със олиото. Разминавам[ се с миенето на тигани. smile3533

# 29
  • Абсурдистан
  • Мнения: 3 321
Аз моите ги пържа в тиган и с лъжичка ги забулвам ,
като от време на време ги поливам с мазнина.
Докато се пържат си приготвям в една чиния  кисело мляко и пресован чесън.
Като сложа пържените яйца върху млякото
в отделен съд запържвам масло с червен пипер и заливам яйцата със запърженото масло.

И аз ги правя по абсолютно същия начин.

Общи условия

Активация на акаунт