Карфиол и броколи за предпазване от рак

  • 31 678
  • 106
  •   1
Отговори
# 30
  • София
  • Мнения: 6 261
А какво е "Панджар"? Може и линка вместо отговор.  Peace

# 31
  • Мнения: 334
А какво е "Панджар"? Може и линка вместо отговор.  Peace

Мисля, че червено цвекло... newsm78....май?

# 32
  • СОФИЯ
  • Мнения: 11 520
А какво е "Панджар"? Може и линка вместо отговор.  Peace

Мисля, че червено цвекло... newsm78....май?

Червено цвекло е, чувала съм да го наричат така, както и нещо от рода на "винегред", но си е червено цвекло. Аз и дъщеря ми много го обичаме, искрено съжалявам, че се предлага само в консерва, а не и замразено.

# 33
  • Мнения: 334
Червено цвекло е, чувала съм да го наричат така, както и нещо от рода на "винегред", но си е червено цвекло. Аз и дъщеря ми много го обичаме, искрено съжалявам, че се предлага само в консерва, а не и замразено.

Съжалявам, въпрос на продуктова гама.
Това с "винегред" е много странно и не съм го чувала...на френски "vinaigrette" е сос за салата (дресинг)....но в българския има и по-странни неща, като например, думите "миньонче" и "анцуг".
 Laughing
спирам да спамя, че се замечтах 

# 34
  • СОФИЯ
  • Мнения: 11 520
Червено цвекло е, чувала съм да го наричат така, както и нещо от рода на "винегред", но си е червено цвекло. Аз и дъщеря ми много го обичаме, искрено съжалявам, че се предлага само в консерва, а не и замразено.

Съжалявам, въпрос на продуктова гама.
Това с "винегред" е много странно и не съм го чувала...на френски "vinaigrette" е сос за салата (дресинг)....но в българския има и по-странни неща, като например, думите "миньонче" и "анцуг".
 Laughing
спирам да спамя, че се замечтах 

Айде малко спам и от мен /дано последен/. Така наричат именно червеното цвекло северните нации. Разпространено е като вид храна, дори в неподозирани за българина комбинации, напр. с нещо като макарони. Ако някой се интересува как точно го изписват, бих могла и аз от своя страна да се поинтересувам. Когато е приготвено според моя вкус го обожавам /не с макарони Simple Smile/, а ако се прекали има риск от доста тъмно пиш, урина - все не е за тая тема, модераторът с право би ме изтрил ако прекалявам

Последна редакция: пт, 24 окт 2008, 18:57 от мама САННЯ

# 35
  • Мнения: 1 761
Първо поздравления за страхотния подфорум и чудесната инициатива!
Ние обожаваме зеленчуци и консумираме всичко
Току що направих чудесна крем супа с карфиол, морков и картоф, малко зехтин, сол и сметанка  Blush
Стана просто божествена.
Рецепти има много, просто трябва да се купи и да се пробва от тези, които не консумират често или не им харесва
Ще следя темите на целия подфорум с удоволствие Hug

# 36
  • У дома
  • Мнения: 96
Обожавам броколи задушени с френски сирена.....страхотно кулинарно изкушение.
И карфиол обичам, въпреки, че и от двата зеленчука получавам газове.... Mr. Green

Я дайте някоя рецептичка за това.

# 37
  • София
  • Мнения: 6 261
Обожавам броколи задушени с френски сирена.....страхотно кулинарно изкушение.
И карфиол обичам, въпреки, че и от двата зеленчука получавам газове.... Mr. Green

Я дайте някоя рецептичка за това.

За последното ли?  Mr. Green Сори за спама, ама не се сдържах, много смешно ми стана.  Joy  Embarassed

# 38
  • Мнения: 1 572
Обожавам броколи задушени с френски сирена.....страхотно кулинарно изкушение.
И карфиол обичам, въпреки, че и от двата зеленчука получавам газове.... Mr. Green

Я дайте някоя рецептичка за това.

За последното ли?  Mr. Green Сори за спама, ама не се сдържах, много смешно ми стана.  Joy  Embarassed
Joy Joy Joy Joy

# 39
  • Мнения: 334
Вече налагам официална глоба за спам: рецепта в темата с кулинарни съвети. Wink

И понеже аз не правя изключение, ще дам личен пример с карфиол/ броколи със синьо сирене:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=338212.msg9012662#msg9012662
 

Последна редакция: нд, 26 окт 2008, 20:28 от Madame Bonduelle

# 40
  • София
  • Мнения: 478
Не знам дали е мястото на въпроса ми тук, но не намирам по - подходящо място... Как замразявате карфиола, защото аз го замразявам без попарване и ми потъмнява newsm78

# 41
  • Мнения: 334
Не знам дали е мястото на въпроса ми тук, но не намирам по - подходящо място... Как замразявате карфиола, защото аз го замразявам без попарване и ми потъмнява newsm78

Няма да мога да Ви отговоря на такъв въпрос, единственото, което знам е, че след попарване може да се добави лимонтозу, за да се запази цветът.

# 42
  • София
  • Мнения: 6 290
Не знам дали е мястото на въпроса ми тук, но не намирам по - подходящо място... Как замразявате карфиола, защото аз го замразявам без попарване и ми потъмнява newsm78
И моят опит за замразяване на карфиола беше неуспешен миналата есен - след това стоеше като поизсъхнал и след като го сварих имаше по друг вкус, леко нагарчаше сякаш.

# 43
  • Мнения: 111
Ето и моя опит- събирам каквото има в градината и го подготвям по следния начин- накъсвам карфиола и броколито на малки розички,нарязвам морковите на малки кубчета,чушки на лентички,грах,зелен боб.Обърквам всички зеленчуци в голяма купа и после вземам по две шепи слагам ги в метален гефгир и бланширам във вряща вода.После веднага ги обливам съсъ студена вода на чешмата.Слагам ги в пакетчета и ги прибирам във фризера.Сместта е универсална - приготвям зеленчукова супа, ориз /или картофи/със зеленчуци, задушени зеленчуци за гарнитура.Това е мое изобретение и е доста сполучливо и харесвано от моите приятелки Simple Smile

# 44
  • София
  • Мнения: 7 836
Madame Bonduelle , искам да ви попитам, когато броколите са пожълтели, означава ли, че са развалени или са годни все още за консумация ?  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт