Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 53

  • 23 294
  • 287
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Ванче, много оргинална кутийка.  Simple Smile

Пускам и аз 2 торти.
Моля да не ме съдите строго за втората, но за пръв път работя с шоколад по-сериозно Embarassed

Медовик, който вече сте виждали (настройките на апарата не бяха добре, но се усетих чак като свалих снимките, а тортата вече си я взеха )



И шоколадовата



# 61
  • София
  • Мнения: 2 114
petia_tag, благодаря ти, че ме извади от неудобната ситуация с името  bouquet Защо не видя, не ти се отваря ли, или пропусна линка? Аз го виждах добре тогава, дори започна да ми се сваля, ако наистина имаш постоянен проблем с достъпа до файла, освен да го сваля и да го ти го пратя на e-mail, може и на други, които са с този проблем...
нещо съм го пропуснала явно  newsm78 Изобщо не се сещам да съм го разглеждала.

Ето - http://www.box.net/shared/4s8pib9nzm

Ванче, тази кутия е чудесна...Естествено имам въпроси - върху какво "накапа" белите точки, чака ли ги да стегнат преди да залееш черния шоколад, изрязва ли после горния ръб, кога направи къдричките на капака...Чудна изненада си спретнала, а тортата и тя ли ще е изненада?

# 62
  • Мнения: X
Пепи,чудесно си се справила с шоколада...Аз ,като върла шокоманиачка веднага си я заплюх...вътре каква е?

Ванче, и на твоята кутийка няма да й простя...моята е по-малка,ама като за първи опит ...това е...

petia tag,Roddy,dimitrina 73,2в1, ,благодаря и на вас за пожеланията!

Ето,почерпете се!






# 63
  • Мнения: 1 965
Я, как сме се наговорили днес да правим нещата подобни.
Пепи, тортичките са си супер. Като гледам и ти си обличала в шоколадови листове като мен. Кофти работа, а? Ама твоето е по-трудно, защото е по-тъничък самия лист. Ще му хванеме цаката рано или късно на тоя шоколад......
Краси, огромно творение, брей! Браво на тебе. Супер ти е кутийката. И аз мислех сърце, ама първо ми се стори мнооооого сърцераздирателно за 18 години брак и второ, трябва да доусъвършенствам метода и тогава да се пробвам с по-сложна форма.
dimitrina73 - Това е един стар паус за който вече няколко пъти съм писала. Много гладък, много жилав. Не се къса и може да се мие след това. Вече ми е на привършване и започнах да го пестя, като си го мия. Предполагам че и на пекарска хартия ще стане. Може би, ако се омазни  мноооого леко. Накапах точките и докато си си разтопя натуралния кувертюр, те бяха стегнали. После изрязвах естествено ръбовете. Идеално се "полират" с ей-тоя пръст Naughty . Хубавото е че шоколада може да се замаже ако се сцепи.
Тортата.... още я обмислям че за да е изненадата пълна и оценена, трябва да измисля маслен крем. А вътре ще е на бисквитена основа, че мойто момче най-си обича соц-торта с масло или бисквитена "като на баба му". Тоест най-обикновенна. Все ми вика: "Направи ми проста торта. С гадното масло, с оня напукан и побелял от стоенето  шоколад отгоре и с грозните маргаринени рози. Да си преседи една седмица някъде, хубаво да изсъхне и да граняса и да си седна и да си я изям с кеф и ако ми намериш и една голЕма вкиснала боза..... нещЪ друго"  Rolling Eyes...  Та ще я мисля.... newsm78

# 64
  • София
  • Мнения: 2 114
Краси, много нежна торта, браво!
Пепи, как не съм видяла твоята публикация преди моята предната...Много пубав пръви опит за шоколадов борд - браво! Каква хартия използва?

Пак ще погледна тортите ви по-късно, че дивачето нещо реве...

# 65
  • Мнения: 2 803
Ръкопляскам на всички. Кога ли ще се науча като вас? newsm78

# 66
  • София
  • Мнения: 2 658
dimitrina, благодаря за линка   bouquet

# 67
  • София
  • Мнения: 618
Наистина работите като в екип Laughing все едно, че сте били заедно докато правите тортичките. Ванче много ме зариби с тази кутийка Mr. Green и ще трябва да се пробва. Ще следя ако решиш да ни изнесеш някоя лекция за тези кутийки Wink

# 68
  • София
  • Мнения: 2 671
Краси.мира,  smile3525 с най-хубави пожелания за празника!!!

Пепи, Ванче - браво на вас!
Специални благоадарности за "стъпка-по-стъпка" на Ванчето, много полезно  Peace

# 69
  • Мнения: 1 122
Краси.мира ЧРД МНОГО ЗДРАВЕ ТИ ЖЕЛАЯ, ЛЮБОВ И КЪСМЕТ!
А тортичката е страхотна.  bouquet

dimitrina73 барбито е невероятно! smile3501

_Пепи_ и двете са страшно изкушаващи. Wink

van444eto чудна кутийка. Peace

# 70
  • Мнения: 185
Честит рожден ден на Красимира   bouquet 
Ванче, страхотна кутия, изпипана и стилна.
...всички сте майсторки, аз с моята втора торта, просто ме е срам да я покажа.
  Утре моя тинейджър прави 17, и за в къщи направих  тортата на Роди "Пауново перо" , да се почерпим семейно, ...ето тук е, доста нескопосана, че крема се беше почти втвърдил като го наливах 
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=292428&pid=8194648

и имам един въпрос към майсторките - днес си купих сметана и втвърдител за сметаната, защото следващато торта ще я правя за именния ден на баща ми, а той обича сметана. На опаковката на сметаната пише как се приготвя, но за втвърдителя  newsm78 няма указание. Затова моля за разяснение. Ето и снимка на тях 
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=292428&pid=8196449

# 71
  • Мнения: X
stasi76, Rumya , kaninova ,благодаря и на вас за пожеланията!

Празникът свърши,да се залавяме за работа...т.е. за следващите торти!  smile3508

# 72
  • Plovdiv->Toronto
  • Мнения: 1 361
Ванче страхотна кутийка Heart Eyes, чист кувертюр ли разтопи или сложи нещо в него - глюкоза, мед, нещо друго? На коя минута го изправи и залепи ивицата  Grinning? Мислила ли си по въпроса как да я лъснеш Peace?

# 73
  • Мнения: 1 965
kaninova - Имам сгъстител за сметана, но на STILLA DOLCE.
 http://van444eto.multiply.com/photos/album/3#176
Ето го. Предполагам че е на същия принцип. Купувах го преди време, но честно казано не съм го ползвала. Така си седи в шкафа и все се каня да ви питам, за какво мога да го ползвам.
Надявам се Албена /или някой друг/ да се включи и да внесе някакво пояснение. ИНтересно ми е дали може да се ползва за квасена сметана, или е само за другата. newsm78 newsm78 newsm78
eli_c - В кувуртюра има по малко олио. В белия няколко капки, в натуралния на 250 гр. около 1 суп.л. И без него ще стане,  но се сетих че ще има за изрязване отгоре и отдолу и ще е по-лесно ако е направен така. За лентата: Това тук е втората лента. Докато снимах Стъпка по стъпка е първата. Изчаках прекалено много и тя се втвърди. При увиването се напука. Втората я дебнех. Надигаш лентата от едната страна и проверяваш. Шоколада се стича вече едва едва, а отдолу се усеща че започва да втвърдява, но не е кора. Незнам като минути колко е. По усет я лепнах. За лъсването, в деня преди да я подаря ще я намажа лекичко с олио. Да се прикрият белите петна

# 74
  • Мнения: 2 142
Краси, честит рожден ден!
Желая ти много здраве и късмет. Да обичаш и да бъдеш много обичана, както и творческо вдъхновение, разбира се!
bouquet
   

Общи условия

Активация на акаунт