Авокадо

  • 13 317
  • 42
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 532
Аз го харесвам много в една салата:
1.Авокадо
2.Спанак - суров
3.Домати
4.Краставици
5.Черни маслинки
6.Прясно изцеден лимонов сок
7.Соев сос
8.Чистзехтин

Нарязвате всичко на парченца и подправяте с лимоновия сок,соевия сос и зехтина.

За любителите на сирене може да добавите намачкато или насртъргано.
Аз си умирам за тази рецепта.Да ви е сладко! Grinning

# 31
  • Мнения: 12 670
Вдъхновена от вашите рецепти, вчера импровизирах с налични продукти в хладилника и се получи нещо страхотно- авокадо, намачкано, лим.сок, чесън на прах, малко майонеза и вегета. До сега явно не бях улучвала зряло авокадо, все едни такива безвкусни бяха, но покрай вас вече съм му фен  Hug

Иван Звездев обясняваше, че трябва не само да е меко, а да има и черни точици.

# 32
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
До сега явно не бях улучвала зряло авокадо, все едни такива безвкусни бяха, но покрай вас вече съм му фен  Hug

зряло или не авокадото няма вкус. поне не силно изразен. Wink
разликата между неузряло и узряло е мекотата на месото Peace

# 33
  • Countryside
  • Мнения: 11 631
До сега явно не бях улучвала зряло авокадо, все едни такива безвкусни бяха, но покрай вас вече съм му фен  Hug

зряло или не авокадото няма вкус. поне не силно изразен. Wink
разликата между неузряло и узряло е мекотата на месото Peace
Неузрялото авокадо освен, че е твърдо има много особен горчив и неприятен вкус  Sick

# 34
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Неузрялото авокадо освен, че е твърдо има много особен горчив и неприятен вкус  Sick

яла съм зелено.
беше "дървено", но не и горчиво newsm78

# 35
  • Мнения: 27 524
Неузрялото на мен ми е стипчиво. Гадно е  Confused
А, не съм съгласна за черните точици със Звездев  Grinning

# 36
  • Countryside
  • Мнения: 11 631
яла съм зелено.
беше "дървено", но не и горчиво newsm78

Незнам на мен ми беше особено гадно да го ям, да не кажа по-лоша дума  Sick

# 37
  • Мнения: 12 670
Неузрялото на мен ми е стипчиво. Гадно е  Confused
А, не съм съгласна за черните точици със Звездев  Grinning

Аааа, аз съм прохождаща в тази област. Казаха ми, чи това, което ядем нямало нищо общо с истинското авокадо. Узряло на клон. Но аз пренебрегнах тези инсинуации. Grinning

# 38
  • Мнения: 236
И аз не мога да намеря узряло авокадо. Дали има някакъв трик да стане по-приемливо на вкус? Защото на салата зеленото авокадо определено е стипчиво и неприятно...

# 39
  • Мнения: 27 524
Дали има някакъв трик да стане по-приемливо на вкус? Защото на салата зеленото авокадо определено е стипчиво и неприятно...

Няма; трябва да е ок самият плод  Peace

# 40
  • Мнения: 555
Аз често пасирам авокадо, банан, лимонов сок с малко вода на детето - стархотно е  Peace
Понеже тук се намира основно твърдо, недоузряло - та го оставям да си постои в хладилника (може и на стайна температура).

# 41
  • Berlin
  • Мнения: 11 268
и аз го оставям да поседи на стайна температура, когато купя твърдо. но честно казано, в магазините, откъдето съм купувала авокадо, винаги е било твърдо, тук там леко мекичко, но в никакъв случай добре меко. често го ям по-неузряло, когато не ми се чака, но го режа много на ситно и слагам в салати с риба тон.
да изкажа възхищение - не очаквах, че гуакамолето е толкоз вкусно! облизах си пръстите! още утре ще направя пак. обаче с какво друго може да се яде, че аз не ям тестени?? вчера го сложих върху мнооого тънки крекери, но все пак ...  Blush

# 42
  • Мнения: 201
о, още утре и аз ще пробвам гуакамоле  chef
Иначе аз взех  авокадо от Пикадили и беше добре узряло.

Общи условия

Активация на акаунт