Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 52

  • 41 463
  • 284
  •   1
Отговори
# 60
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
_Пепи_ може би късно се включвам но все пак - аз добавям пудра захар в сметаната като слагам натурален шоколад защото обичам мноооооооого сладко - не съм имала проблем. Даже мисля че в някоя от рецептите точно така е дадено да се добави пудра захар.

# 61
  • София
  • Мнения: 2 116
Момичета, дайте идея с какво да подобря вкуса на един не-дотам-вкусен натурален кувертюр? Ще ми трябва крем Ганаш, пробвах малко, но не ми хареса на вкус  Confused да не кажа направо, че си е безвкусен  Confused

Можеш да добавиш малко ароматен алкохол (ок 1 сл на 500 гр шоколад) и/или нескафе (1 чл, разтворено в алкохола)  (малко след като си смесила сметаната с шоколада и станала хомогенна смес), можеш да накиснеш в сметаната мента и после да прецедиш и тогава да я сложиш да заври (не остава кой знае какъв аромат, може би все пак трябва да заври с ментата, аз пробвах с пакетче от чай мента, следващият път ще я сваря с него...)  Hug

# 62
  • Мнения: 320
..............Алекс аз незнам защо наричаш тортата грозна Thinking Глазурата и украсата са си екстра Peace На мен ми харесва Heart Eyes

Миии, незнам тази сметана нещо ме измъчи, взех на Меggle и стана толкова твърда  ooooh! беше като бетон  #Crazy, че ми скъса найлончето на шприца  Close, после се чудих какво да я правя и сигурно не се прави така, но я разредих малко с .........  кисело мляко Rolling Eyes , на вас незнам дали така става, но аз се изпотих и откъде г....... Joy
Албенчеее и аз се нареждам на опашката за уроците със сметаната, бордюрите и въобще всичко  Laughing

# 63
  • Мнения: 1 491
alex_og ти май ни взимаш за пушечно месце  Joy Joy Joy
За мен глазурата ти е чудесна, виждам само на едно едничко местенце нещо като шупличка, но пак казвам чудесна е.  И къде я видя, че е грозна? Е това не го разбрах, много си е хубава даже   bouquet
Пошове имам няколко за многократна употреба купувани от Кадемлия, но на последък работя само с еднократни - шприцоваш си, торбичката хвърляш и миеш само накрайника с който си работила  Mr. Green

# 64
  • Мнения: 320
alex_og ти май ни взимаш за пушечно месце  Joy Joy Joy
За мен глазурата ти е чудесна, виждам само на едно едничко местенце нещо като шупличка, но пак казвам чудесна е.  И къде я видя, че е грозна? Е това не го разбрах, много си е хубава даже   bouquet
Пошове имам няколко за многократна употреба купувани от Кадемлия, но на последък работя само с еднократни - шприцоваш си, торбичката хвърляш и миеш само накрайника с който си работила  Mr. Green
Глазурата стана хубава, но шприцоването не ми харесва нещо, моя беше това - ,
, опитах се да направя отстрани както вие правите на кошничките, но не можах  Tired
След като се скъса сложих найлоново кисенце, нищо не стана, спука се  Tired, а еднократни не съм виждала при нас, а това го взех от Кауфланд, другите които ги имаше бяха с пластмасово и като бутало нещо, ама го обясних  newsm78

# 65
  • Мнения: 1 965
alex_og97 - точно този шприц коментирахме преди време. Че е от Кауфланд и е голям боклук. Пука се точно по шева и то от най-малкото.Не му се ядосвай. Запази си го и ще си вземеш пошове. Ще ти върши работа, щом нямаш друг.  Сметаната на Мегле ми е любима. Пресякла си я. Вероятно си разбивала на висока степен. И това се случва. Наистина става твърда и адски лепкава като се скапе и чак пука /синът казва че "пръцка"/ като се шприцова. Иначе е много хубава и вкусна. Шприцова се леко и задържа форма. Просто си я пресякла. Ако пак ти се случи, разреди я със същата НЕРАЗБИТА сметана, а не с кисело мляко. Долей още течна и разбъркай с дървена лъжица, не с миксер. Млякото пресича също.
100 пъти влизах днес и все забравям да поздравя КАРАМЕЛКАТА Да бъде здрава и мноооооооого щастлива   bouquet  bouquet  bouquet

# 66
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Замразяване на торта

Сори, че така набързо но нямам време  Sad

# 67
  • Мнения: 185
Момичета, и аз съм със спешно питане, че нали съм "боса" в тортоправенето.
Днес купих от Била марципан с вкус на бадем, /опакован като салам/ мека консистенция,като пластелин и се надявах от него да моделирам разни цветя за тортата ми в събота,НО в началото като го мачкам не лепне, след 1-2 мин започва много да лепне по ръцете и незная дали не трябва нещо да му прибавя,...или ... newsm78   Много е сладък на вкус, и цветът му е жълтеникав, опитах се да го боядисам, но като сложих 1 капка от разредената във вода боя стана още по мек и още по лепнещ.  Незнам какво да го правя?  та се опретнах пак и до сега правих бели рози и листенца от рецептата, която е на Меги.
  Моля за съвет

и четох из австрийскиет сайтове, че преди да се залее тортата със шоколадова глазура се намазва с много тънък пласт конфитюр /в Австрия всички торти, които съм яла до сега под глазурата винаги има конфитюр и то най-вече от праскови/ Даже извистната Сахерторте е направена с конфитюр от праскови.

# 68
  • Мнения: 2 142
kaninova, за марципана, опитай с малко парче да го позамесиш с пудра захар или натурално нишесте, колкото да не ти лепне и да можеш спокойно да моделираш.
Под покритието- единият вариант е със светъл конфитюр, другият, който според мен е по-удобрен е маслен крем

_Пепи_, van444eto, destini, мнооого ви благодаря, даже не знаете, колко много ме улеснихте! Hug Дръжте се торти! Веднага си копнах това в тефтера.

alex_og, тортата ти е прекрасна. А, бе ти всеки ден ли правиш торти?! Ш'а ти до'да на гости да зна'йш! Пък ако кажеш и вътре, каква е...

# 69
  • у дома
  • Мнения: 1 581
записвам се набързо, че ви изгубих спатиите  ooooh! за да не е само запис, ето ви едно кексче - изпекох го в тортена форма, после изрязах с новата ми формичка сърце от тенекиеното магазинче  Whistling и после опитах заливането с разтопен шоколад и олио  Whistling получи се мноооооого добре (използвах само 100гр млечен шоколад с пълнеж ягода, добавих 3 с.л. олио и действах по указанията, това беше за проба, затова и шоколада малее  Joy )
БЛАГОДАРЯ на ВСИЧКИ  hahaha шоколадарки за ценните съвети и най-вече на van444eto  Blush Hug  bouquet


   

отивам да изчета темичката, да видя тортите и после ще ви хваля  Mr. Green

# 70
  • Мнения: 1 965
Я, да натопя аз една рожденничка, която се спотайва......
чЪ рЪ дЪ на Silrai, там в далечната Еспан`я. Нека бъде здрава и весела.   Да слушка много и голяяяяяяяяма да порасне!!!!!    bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet /брой си ги/

# 71
  • у дома
  • Мнения: 1 581
van444eto, поздравления за изцялособственоръчноизпеченонаправената торта  smile3501
след малко ще изровя едни рецепти и може би ще искам съвет от вас, става въпрос за една торта, която баба ни правеше едно време... имам нейни рецепти и онзи ден се рових в тях, за да я издиря точно тази тортена рецепта, но нещо ме притеснява, после ще пиша повече newsm78
kony, уникални са сватбената торта, мъфините и кошницата  smile3501 има вероятност да правя и аз сватбена торта, но хич и не съм сигурна дали ще се справя, а и още нямам идея какво ще е желанието за вида й  Thinking твоята е много нежна и страшно ми харесва  Hug
alex_og97, мнооооооого апетитни тортички  smile3501
kaaramelka, честит рожден ден! и какво точно й е грозно на тортата  newsm78 smile3501 Hug  bouquet
Албена и аз с нетърпение чакам бордюрчетата от сметана  Blush Hug  bouquet

Silrai, ЧъРъДъ и от мен  newsm51  ura

# 72
  • Мнения: 55
Момичета благодаря ви за хубавите пожеланията.Тортата не че грозна ама много я накичих нещо,затова пък беше много вкусна.
kony,червените рози са от маслен крем по рецепта на Джемма от предизвикателството,но вместо млеко/понеже нямах/ сложих вода.Албена и аз се нареждам на опашката.Вижте тук какви бордюри имаhttp://londoncake.com/Childrens%20Page%201.htm
Eдин познат ми каза тази фирма и че продуктите и били хубавиhttp://www.hellashem-zeelandia.com/
 някои да знае нещо за тях newsm78 да сподели повече.
Silrai  newsm67 ЧРД и от мен,много здраве,любов и не на последно място още по хубави торти!!!     bouquet  bouquet  bouquet

# 73
  • Мнения: 320
...............alex_og, тортата ти е прекрасна. А, бе ти всеки ден ли правиш торти?! Ш'а ти до'да на гости да зна'йш! Пък ако кажеш и вътре, каква е...

Ами просто имаме много рожденни дни в родата тази седмица, та затова  Wink, то на 26, на 28 са двама, та и на 01 Rolling Eyes, а ти заповядай ще спретна и за теб една тортичка, то вече ми стана навик   Hug
Иначе вътре е с готовите блатове бели и кафяви, карамелен сироп и крем от нишесте карамел, но следващия път съм решила да пробвам някои от кремчетата, описани в началото на темата  Peace
Ванче, мерси за безценните съвети   bouquet  bouquet  bouquet, и прости невежеството ми, но какво е пошове  Embarassed

# 74
  • Мнения: 1 491
Silrai, честит рожден ден миличка!  newsm59  bigdance2 Tada  Да си жива и здрава и много щастлива. Желая ти толкова много здраве, че да учудиш медицината, щастие, че чак и ангелите да ти завидят и любов, която не може да бъде описана от историята   bouquet

kaaramelka нито един сайт не ми се отваря  newsm78
alex_og97 пош е въпросната торбичка, която при тебе се скъсала. Изглежда точно така и пускаш накрайника в нея, освен ако нямаш приставка, която позволява смяната на накрайника на един и същи пош  Peace

Общи условия

Активация на акаунт