Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 52

  • 41 435
  • 284
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 185
Привет отново мами,
благодаря на Rumya i Radina - послушах съветите ви, изчистих розичките с четка, назамах с водка /добре че има останала от БГ/. Сега чакам като си легне малчо и таткото ни и да запрятам ръкави за бели рози и ще се пробвам да правя листенца, въпреки че незная как се правят...

Преведох ви две рецепти от немските сайтове за мъфини.
Първата е тук   http://www.ichkoche.at/Erdbeer-Muffins/rezepte/detail/html/89728

Ягодов мъфин.
Продукти
280 гр брашно
200 гр захар
2 чаени лъж. бакплувер
1/2 чаена лъжичка сладкарска сода
на върхът на ножа сол
1 яйце
120 мл олио
1/4 литър бутермляко /малко с накиселяващ вкус е и гъсто/
250 гр ягоди
1 чаена лъж. канела
Приготовление: Яцето се разбива със захарта много добре. Олиото се смества с бутермлякото до запенване на консистенцията. Бакплувера+Сладкарската сода+солта+канелата се смесват с тестото.  Брашното бавно се прибавя към яйчната смес заедно с сместа с олио и мляко. нарязват се ягодите на много малки парченца.
Пече се ВЕДНАГА във форми за мъжини при положение на фурната с горещ въздух 160 градуса по средата за 20 мин.

Втората е Бананови мъфини    http://www.ichkoche.at/Bananen-Muffins/rezepte/detail/html/90078

Продукти - 240 гр брашно
100 гр захар
50 гр кафява захар
1 чаена лъж бакплувер
1/2 чаена лъж сладкарска сода /Нитрон/
щипка сол
65 гр бял шоколад
2 яйца
110 гр меко масло
ванилия
3 узрели банана
и 1 банан нарязан на кръгчета
Приготовление: Фурната се загрява предварително на 180 градуса, и се подреждат формичките в тавичката. В една голяма купа се смесва брашното+захарта+бакплувер+сладкарската сода+солта+ шоколада /не пише дали е разтопен шоколада или настърган/.
В друга купа се смесват бананите + яйцата+маслото+ванилията - и се разбърква до гладка смес. Тази смес внимателно се изсипва към брашнената смес. С лъжичка се изсипва от сместта във формичките, отдолу или отгоре /по желание/ се гарнира с една шайба банан,Пекът се 20 мин. Изваждат се от формичките едва когато са истинали напълно


ето тук има и много други рецепти за мъфини  http://www.ichkoche.at/cms/rezepte/Themenwelten/ThemenweltenK_O/ … uffins/index.html

а тук рецепти за мъфини със спанак, сирене,моркови, пица  - ако някой иска ще превеждам   http://www.ichkoche.at/cms/rezepte/Themenwelten/Muffins/MuffinsPikant/index.html

# 31
  • Мнения: X
violetblue , спокойно можеш да го пропуснеш.А можеш да сложиш 60-70 гр шоколад настърган или на парченца...аз съм слагала и по едно блокче шоколад в средата...все си става.

# 32
  • Мнения: 634
На всички привет от мен.Момичета ,аз започнах работа и просто открадвам време за да ви пиша.Поздравления за всички направо сте супер.Ванче ,добре си я украсила тортичката  newsm10.Дами при първа възможност ще ви покажа различни бордюри от сметана обещавам.

# 33
  • Мнения: 1 491
kaninova, краси много ви благодаря момичета    bouquet  Мисля още в почивните дни да пробвам, но... с мен нали си знаете, да не се заричам, че може и да нямам грам свободно време

Kaninova страхоте е този сайт  Peace  Веднагически пускам няколко рецепти на брат ми, да ми ги преведе, че този език е много, ама много непонятен за мен  Embarassed

# 34
  • Мнения: 484
violetblue, виж и ТУК може да си харесаш нещо

# 35
  • Мнения: 55
Ей,страхотни сте аз докато се доредя до компа и новата тема дошла Laughing
Видях набързо от старата страхотни неща.Gushanka,stasi76,Албена,barcelaПоздравления за творенията ви.  bouquet
kony събра ми очите в точка с тези торти.
Ванче а твоята изглежда толкова апетитна..........че ми се ще да доида на това парти и аз Laughing
Ако съм пропуснала някои ме извинете.
А сега да ви почерпя със най грозната торта която правих.Беше за моя РД онзи ден.Няма да ми се смеете много нали  Laughing
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=239383&pid=7982438
Вътре е с карамеления крем на Пепи.СТРАХОТЕН е.Да ви кажа понеже съм малко заплес варих млякото в теджера под налягяне щот ме беше страх да не ми изври водата.
Ето и охлювите,налинките и розите.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=290146

# 36
  • София
  • Мнения: 2 658
запис и от мен. Минавам на бързо, че в къщи и тримата сме болни, но ви поздравявам за страхотните торти   bouquet  bouquet  bouquet

# 37
  • Мнения: 555
Къде точно от Плевен ги купи, защото скоро ще ми идват гости от там и да ми донесат?Нали за крак-човешки става въпрос?
Ама, че зловещо прозвуча...  Twisted Evil

Формичките са три размера стъпала(на крачета) за 80ст.
Адресът е  http://kev.bg/
"Плевен
ул. Сан Стефано 28
тел: 064 / 82 22 60

Работно време:
Понеделник - Петък от 09.00 до 20.00 ч.
Събота - Неделя от 09.00 до 19.00 ч."

# 38
  • София
  • Мнения: 2 113
Все по-трудно ми става да смогна да отбележа всичко случило се на тези страници с 2 влизания на ден, но нямам възможност за повече...Затова ще поздравя kaninova за куража и желанието, kaaramelka за рожденния ден   bouquet и ще благодаря на Ванчето за рецептата Simple Smile

Ходих до магазинчето на Женския пазар за накрайници (за което Ванчето писа преди време), купих си най-тънкия за писане накрайник, нищо не разбирам от накрайници, но го взех, защото няма да имам възможност за една такава джаджа да ида до Кадемлия, можеше да проверя в Щъркелите за нещо на Солинген, но по-натам...Взех си и онова голямо бутало за тесто, увериха ме, че ще успея с фондан...да видим, но за да го преправя като clay-gun ще ми трябват други тенекийки с дупчици...да видим...Ще докладвам веднага щом разбера дали става...

Това засега, време е да свърша нещо, не само да чета и пиша тук, защото последната тарта беше преди месец Simple Smile))

# 39
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 618
Дами, невероятни майсторки сте! И аз като dimitrina73 не смогвам да ви изчета само с 2 влизания на ден!
Тортите са прекрасни! Желая на всички ни много вдъхновения за нови торти!

# 40
  • Мнения: 326
момичета, много благодаря за похвалите. От майсторки като вас похвалите са с двойно по-голяма сила  bouquet.
Мъфините са по тази рецепта, но без орехите : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=269970.msg0#new
Рецептите на kaninova и краси.мира звучат доста вкусно и задължително ще се пробват. Аз махнах оирехите, понеже иамше вероятност да станат топчета на повърхността и да повдигат украсата.
kaaramelka, какво й е на тортата newsm78 На мен ми харесва. Аз сега покрай тортите на Албена се запалих и аз да се уча да работя с маслен крем и сметана и моите опити за момента на нищо не приличат, но продължавам да опитвам. От каква маса са тъмночервенте рози?

# 41
  • Мнения: 4 358
Карамелка първо newsm59.Да си жива и здрава и много обичана жена Hug.
Не разбрах защо трябва да смеем на тортата.Излишна скромност май Wink.
Албенче с нетърпение чакам бордюрчетата от сметана.Ако се науча като хората това ще са моите тип торти Peace.Не че с други няма да пробвам де, но в къщи такива най се харесват.
А  ooooh!щях да забравя - да те поздравя за започването на работа.Много успехи Hug.

# 42
  • Мнения: 7 091
Eli, да си направя, ама едно че си пазя ръката, че още не е съвсем добре, друго че имам 101 ангажимента в момента и дори не знам как ще успея да направя за тортеното предизвикателство  ooooh!
А торта не съм показвала от 24 август Simple Smile На малката РД Simple Smile И после дето показах едно парфе за моя РД на 4-ти септември Simple Smile Не е чак толкова отдавна, ама предвид, че тук наистина през ден се пускат торти изоставам.  Laughing

# 43
  • София
  • Мнения: 2 671
Момичета, дайте идея с какво да подобря вкуса на един не-дотам-вкусен натурален кувертюр? Ще ми трябва крем Ганаш, пробвах малко, но не ми хареса на вкус  Confused да не кажа направо, че си е безвкусен  Confused

# 44
  • Мнения: 1 965
radinna - Напълно е възможно да е торта Медовик. Признавам, че незнам за какво става дума. Правила съм някаква торта с мед  преди време, но дъщеря ми надушва меда от километри и не го яде още от бебе.
Тази прословута Френска селска торта, е някаква нова измишльотина по заведенията. Няколко човека вече ме питат дали мога да я правя. Щерката била някъде на сладкарница и също яла такава. Попитах "моя човек" каква е тая торта дето всички реват за нея и той ми каза: "Това е оная торта на баща ми, която ти обичаше - с точените кори. Някой си я е прекръстил и вкарал като нов хит."
 Само ми потвърди рецептата му. Искам да ви кажа, че минах на бегом през клюкарската сбирка и тортата е У-НИ-КАлллллллл-НА. Всички я харесаха, и май ще ми стане навик да я правя по-честичко. Но корите трябва да се разточват наистина до прозрачност. Тия 2 мм са много, защото много се надигат.....
Сега чакам девойката да си дойде, че леля и и прати тортичка и да видя дали ще надуши меда вътре.... hahaha Айде пробвайте и вие: ДА ВИ Е СЛАДКО. От любопитство, ще ме насочи ли някой към Медовик-а?  newsm78
kaaramelka - Не бъди скромна моля те. Тортата си е много хубава, а розите са страхотни!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт