ПЛЕВЕН - 64

  • 15 415
  • 293
  •   1
Отговори
# 285
  • Плевен
  • Мнения: 1 418
Имам чуството,че сте били на китайски последния път Simple Smile
Оцели в десятката.
Валенце, пилето е било "Ю ксианг", номер 69 (видях в менюто).  chef
Тина, гледайки аватара ти си мисля, че си пеперудено влюбена (някак си ми дойде на езика думата "пеперудена"), а и на срещата беше много свежа.  Laughing

# 286
  • Мнения: 189
Като сме отворили таз тема за ядене,някой знае ли рецепта за "Самоковска погача"? Става една огроооооомна пита-висока,май нещо се плетеше,ама като не я знам,пък ми се иска да се пробвам да я омеся....Някоя мама дали ще може да помогне?

# 287
  • Плевен
  • Мнения: 1 418
Като сме отворили таз тема за ядене,някой знае ли рецепта за "Самоковска погача"? Става една огроооооомна пита-висока,май нещо се плетеше,ама като не я знам,пък ми се иска да се пробвам да я омеся....Някоя мама дали ще може да помогне?
Самоковска погача


1 кг брашно
2 яйца
200 мл кисело мляко
70 г пудра захар
1 ч. л. сода бикарбонат
1/2 ч. л. сол
олио за поръсване
Тестото се омесва по традиционния начин, като към пресятото брашно се прибавят солта и содата. Слагат се яйцата и киселото мляко (ако е необходимо, се добавя още малко вода) и се омесва гладко, средно твърдо тесто. Покрива се с кърпа или готварско фолио и се оставя да почине около 1/2 час.
Отпочиналото тесто се прехвърля в намаслена тава, притиска се, за да приеме формата на тавата за печене, и се набожда с вилица. Пече се около половин час при температура 160 градуса, изважда се и се поръсва с вода.

Източник: Бон Апети

Това излиза с търсачката, обаче не се плете.

# 288
  • Мнения: 189
Валя,сърдечно благодарско,утре като се наспинкам ще пробвам какво ще стане,пък като й хвана цаката,може да разбера как и защо се плетеше.Обещавам,ако прилича на нещо да дам снимка Laughing  chef

# 289
  • Мнения: 262
Грета,какво ядохте Laughing?Пиле ...юкионг..Нади,помагай,как се казваше глупавото пиле?

Точно такова ще ядем. И ориз със зеленчуци. И, напук на французката традиция, преди това съм си приготвила една бутилка австралийско вино и свежо сирене за предястие.
В Била има промоция на това вино и струва 3 лева. Ама като знам, че в Канада австралийските вина си бяха скъпи, това за 3 лв. какво ли ще е? newsm78 Ако е хубаво ще си закупя още.
Имах една "приятелка", доста префърцунена. Та тя казва: "Ех, родена съм само австралийски вина да пия!". Аз и на чилийски не се мръщя, и на домашни български. Виж, френските нещо не ги долюбвам. Те повече на гроздов сок ми бият. За това французите пият по половин бутилка на обяд.
Ама и аз една специалистка по вината се извъдих. Нищо, че ги разпознавам само по цвят... Embarassed

# 290
  • Плевен
  • Мнения: 1 357
Здравейте момичета!
Да се разпиша и аз за днес. Wink
Валенце,големи сладури за твой те принцеси. Hug
Сетих се да ви питам,знаете ли кога отварят Мола? newsm78

# 291
  • Мнения: 103
Привет на всички и от мен! Съжалявам, че нямам много време да пиша но започнах работа и е едно тичанеее.
Джина виждам че си на линия отново Peace - пожелавам ви да са ви отминали болестите или поне скоро да не ви навестяват.
Не съм чела предходните постове просто защото съм скапана.
Минавам ей така да ви поздравя Hug
Росен започва ясла от понеделник и ми е едно такова свито...Трябва да свиква още от първия ден, няма начин.

# 292
  • Мнения: 22 446
Валенце, пилето е Ю ксианг. ))))

Грета гЪрбо, охх, направо ти завиждам за вечерята. )) Ама ние все по нощите като ядем, няма да тръгна сега да си го поръчвам. Но скоро ще я свърша тази работа. )))
А за виното, аз най си харесвам българското. Пила съм и австралийско и френско, последното не е за мен, прекалено тънко ми идва, всичките им вина все на розе ми бият. Един единствен път само баща ми донесе някакво френско вино от дюти фри магазин по летищата - беше фантастично. )) Ама кой да го запомни как се казва. ))))

# 293

Общи условия

Активация на акаунт