Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 51

  • 33 804
  • 287
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 2 142
Петя, нали нямаш предвид за карамеления крем на Пепи, мисля, че имаше някакъв, много подходящ за плодови торти? Ако го имаш, може ли да ми дадеш линк Praynig  Hug

Ох, не зная как станаха две съобщенията, но не мога до го изтрия, затова, ще се наложи да ме търпите Crazy
 Извинете!   bouquet

Последна редакция: ср, 24 сеп 2008, 14:53 от Мишел +

# 61
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Мишел, за да не го копирам пак ти пускам линка към него

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=331301.msg8687766#msg8687766

Това в количество за голяма правоъгълна торта.
За торта Ф26-28 слагам 2 пак. сирене крема и 3/4 пак. масло. Също намалям малко сметаната. Но в повечето случаи карам на око  Embarassed

# 62
  • София
  • Мнения: 2 114
violetblue, много добре изглежда тортата, наистина си се постарала да заслужиш подаръка, браво, като знам, че казваше, че хич не си работила с пошове...Супер е станала, наистина:)

Оранжево небето, тортата е с много хубави цветове, розите са хубави, а пуричките отстрани какви са?

# 63
  • Мнения: 634
Здравейте сладури ето една торта и от мен:  

# 64
  • Мнения: 2 142
Пепи, благодаря!   bouquet Точно такава, голяма правоъгълна торта, ще правя.
Само още един въпрос! Как мислиш на крема, ще му върви ли някакво сладко, примерно вишни или сини сливи? Няма да имам време да купувам плодове, но си мисля, че някаква плодова жилка няма да и навреди на тортичката  Wink

# 65
  • София
  • Мнения: 618
Аз торти нямам поводи да правя с изключение на една барби, която правих на малкия мъж Joy.Какво да се прави харесва ги, ще гледам да кача снимки тези дни. Просто исках и аз за себе си да пробвам как се прави барби. Иначе за сега само ви чета-редовно. Много са красиви темичките и много вкусни.
Албена Добре дошла, да знаеш много ти завиждам Hug

Честито бебче на Нанделче да е здраво и щастливо и сладко като тортите в тези теми Heart Eyes

# 66
Здравейте на всички.От доста време чета този сладък форум.Обичам да правя торти,но за съжаление ми се случва рядко и затова не се осмелявах да пиша до сега.Е,най-накрая се престраших.Момичета,тортите на всички са повече от уникални!Много ви благодаря за помощта,която получавам от вас за тортоправенето,чрез тези страници.Пожелавам ви успехи и продължавайте все така да творите шедьоври!

# 67
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Пепи, благодаря!   bouquet Точно такава, голяма правоъгълна торта, ще правя.
Само още един въпрос! Как мислиш на крема, ще му върви ли някакво сладко, примерно вишни или сини сливи? Няма да имам време да купувам плодове, но си мисля, че някаква плодова жилка няма да и навреди на тортичката  Wink

Мишел, правила съм го в комбинация със сладко от боровинки. Ама такова с цели плодове и леко течно. В този случай сиропирах по-леко блата, след това намазах сладкото и отгоре крема... после другият блат и т.н.

Правила съм го и смесено- между 1 и 2-ри блат сладко от боровинки, между 2-ри и 3-ти пресни малини (във вариант с какаов блат)

# 68
  • Мнения: 452
Оранжево небето тортата е с готови бели и кафяви блатове,като върху белия блат намазвах крем ганаш а върху кафявия крем Рафаело.Беше срахотна на вкус и вид от вътре но нямам разрез.
Албена страхотна торта-кошничка,направо не мога да спра да ти разглеждам тортите.
А ето и последните две от мен,не са нищо особено,но толкова мога.





и разрез:



Ванче,тази последната е от въпросните блатове за рула но виждаш,че и торта става и беше вкусна макар,че я правих за дом.консумация и крема е просто нишесте-шоколад.Докато беше горещо мазах блатовете без да ги сиропирам,помежду няколко блата има сладко от боровинки.

# 69
  • Мнения: 492
ОРАНЖЕВО НЕБЕТО много  добре си се справила  bouquet
АЛБЕНА невероятна е тази кошничка  bouquet
БАРСЕЛА интересни тортички  bouquet

# 70
  • Мнения: 634
Барчела справила си се много добре,като аматьор .Ветриолото ти изглежда много апититно.А камьона е върха  Hug
Аз се извинявам за начина по който прилагам снимките ,но се надявам да се поправя. Embarassed

# 71
  • Мнения: 2 803
Не се въздържам. smile3501 Страхотни сте всички.

# 72
  • Мнения: 320
Момичета, аз от скоро чета тази тема и направо нямам думи, невероятни неща правите, та  и аз се запалих по вашите творения и реших да направя торта, но като начинаеща имам няколко въпроса  newsm78
Направих розички розови и лилави и зелени листенца от жилирани бонбони по рецептата на Ванчето  /снимах ги, но незнам как се качват снимките ще трябва да се науча и да ви покажа/, та въпроса ми е как се съхраняват, сега ги мушнах в хладилника, а тортата ще правя утре, добре ли съм направила? Thinking
А тези маргаритките от какво се правят? newsm78

# 73
  • Мнения: 1 854
а пуричките отстрани какви са?

Това са шок.стьрготини(на 3 реда и дребни, дребни......редила сьм ги бройка по бройка, лепят по прьстите, но пьк е ефектно.

Албена, на мен пьк ми прилича на мостче.Много красива цветова комбинация, зеленото на листата е особено красиво  bouquet

Барсела, вече си хапнах от разреза на едната тортичка Grinning.А камиона е много равен и гладьк, супер е!

# 74
  • Мнения: 1 965
alex_og97 - вади ги бързо от хладилника. ще ти се намокрят от влагата. Нареди си ги някъде на рафт или секция.... на проветриво. Ако не ги използваш, до няколко дни ще станат като камъчета - твърди. Но супер вкусни....
По-късничко ще разгледам тортите, че аз нали се зарекох да почивам 10 дни..... та ще правя торта ........пак... Confused Може  и  да са 2...Grinning

Общи условия

Активация на акаунт